EUROLYGA 2023

Po sensacijos – išbalęs S.Štombergas ir V.Šeškaus pokštai

„Va taip va!“ – sugniaužęs kumštį dar prieš finalinę sireną triumfavo Prienų „Tonybet“ strategas Virginijus Šeškus. Jo auklėtiniai LKF taurės pusfinalyje sensacingai 84:76 patiesė Kauno „Žalgirį“ ir prasibrovė į finalą.

S.Štombergas po mačo sunkiai rinko žodžius.<br>G.Šiupario nuotr.
S.Štombergas po mačo sunkiai rinko žodžius.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Mar 29, 2014, 7:32 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:34 AM

Po pergalės V.Šeškų spėjo pasveikinti Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda, besiruošusi mačui su Klaipėdos „Neptūnu“.

„Vilniaus klubo kolegos sakė, kad aš išbalęs, reikėtų praplėsti kraujagysles. Nežinau, kuo čia būtų galima tai padaryti. Kas čia, vyšnių sultys jas plečia? Reikės paklausti. Ai, burokėliai!“ – spaudos konferencijoje leido sau juokauti V.Šeškus.

Tuo tarpu fiasko patyrusio „Žalgirio“ klubo strategas Saulius Štombergas išties buvo išbalęs.

„Neatrodėme, kad žaistume dėl patekimo į finalą. Neturėjome nugalėtojų mentaliteto, nebuvome kovingi. Galiu prisiimti visą atsakomybę. Kaltas treneris. „Tonybet“ nėra ta komanda, kuriai turėtume pralaimėti. Trūko Justino Dentmono, jis buvo šešėlyje. Be to, pridarėme daug vaikiškų klaidų. Negalėjau suvaldyti komandos.“

Po pergalės netilo V.Šeškaus telefonas, pats strategas sunkiai galėjo patikėti tuo, kas įvyko.

„Ką čia komentuoti... Jei atvirai, aš dar neatsigavęs, – net atsiduso specialistas. – Tokie laimėjimai Prienų krepšiniui yra labai svarbūs. Malonu, kad kasmet randame jėgų kažką nustebinti ir į Lietuvos krepšinį įnešame intrigos. „Žalgirį“ palaiko visa Lietuva ir malonu, kad gale sirgaliai skandavo „Prienai“.

Atviras klausimas V.Šeškui: pergalė – „Tonybet“ žaidėjų nuopelnas, ar tragiško žalgiriečių žaidimo pasekmė?

„Sakoma, kad žaidi taip, kaip leidžia varžovas, – gerai žinomą frazę priminė V.Šeškus. – Aišku, „Žalgiris“ nežibėjo, bet tai yra mūsų pergalė. Gerai gynėmės ir neleidome kauniečiams laisvai žaisti.“

Po triumfo Žygimantas Janavičius leido sau kalbėti it prieš mačą būtų buvęs favoritas: „Žalgiris“ kovojo bei galbūt taip pat tikėjosi laimėti, bet mes buvome labai gerai pasiruošę“.

Buvęs žalgirietis neskubėjo rinktis varžovo finalui: „Tikimės „Neptūno“ pergalės, bet jei laimės klaipėdiečiai, reiškia jie stipresni. Varžovo nereikia rinktis, tada nusisuka Fortūna. Kas bus, tas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.