EUROLYGA 2023

Mušti „Žalgirį“ įprato, bet dar neatsidžiaugė

Kol Prienų „TonyBet“ komandos treneris Virginijus Šeškus po sensacingo antausio Kauno „Žalgiriui“ LKF taurės pusfinalyje spaudos konferencijoje juokavo apie siūlymus praplėsti kraujagysles, klubo direktoriaus Aurimo Bartuškos telefonas baigė išsikrauti nuo sveikinimų.

Prienų klubas LKF taurės pusfinalyje sensacingai parklupdė „Žalgirį“ ir pateko į finalą.<br>G.Šiupario nuotr.
Prienų klubas LKF taurės pusfinalyje sensacingai parklupdė „Žalgirį“ ir pateko į finalą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2014-03-30 14:39, atnaujinta 2018-02-15 00:21

„Net negaliu suskaičiuoti, kiek sulaukiau sveikinimų. Prienuose – didelė šventė, – pagautas dar neišblėsusių emocijų praėjus valandai po mačo bendraudamas su portalu lrytas.lt vietoje nenustygo A.Bartuška. – Sekmadienį atvažiuoja visi – klubo prezidentas, rėmėjas Antanas Guoga, kiti. Bet reikia pailsėti – dar ne viskas. Kausimės toliau.“

Apetitas auga bevalgant. Anksčiau pergalė prieš „Žalgirį“ ar Vilniaus „Lietuvos rytą“ prieniškiams prilygdavo stebuklui. Bet kai šį sezoną „TonyBet“ prieš „Žalgirį“ pirmauja jau 2:1, vadinti to sensacija nebeapsiverčia liežuvis.

„Taip, kaip nugalėję „Žalgirį“ pirmąjį kartą, nebesidžiaugiame. Bet Prienai – finale. Neišpasakytas džiaugsmas. Jau dabar tai fantastika“, – iš laimės žodžius sunkiai rinko A.Bartuška.

Panevėžiečiai Mindaugas Lukauskis ir Gintaras Kadžiulis po mačo skubėjo švęsti pergalės su savo šeimomis, o kiti „TonyBet“ žaidėjai ramiai tribūnose liko stebėti „Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ mūšį. Nors patekimas į finalą įveikus „Žalgirį“ Prienų komandai yra istorinis įvykis, per vieną naktį krepšininkai turės pamiršti visą euforiją.

„Vien patekimas į finalą mums yra laimėjimas. Bet esame taurės savininkai, todėl ir sakiau, kad negalime lengvai atiduoti taurės. Taurė vis dar mūsų rankose ir mes jos nepaleidžiame“, – prieš finalą karingai nusiteikęs A.Bartuška.

Prienų komandai išlaikyti konkurencingą komandą darosi vis sudėtingiau, bet vos 10 tūkst. gyventojų turinčio miestelio krepšinio klubo vadovai toliau stebina Lietuvą.

„Visas pasaulis nustebo, kai tik atėję į LKL sakėme, kad būsime geriausiųjų ketvertuke, – pirmuosius prieniškių žingsnius LKL prisiminė A.Bartuška. – Prienuose yra keletas krepšiniui atsidavusių žmonių, ypač mes su treneriu V.Šeškumi. Dviese atliekame daug darbo. Neturime kaip „Žalgiris“ ar kita komanda aštuonių personalo, administracijos darbuotojų. Stengiamės kiek galime.“

Prienų komandos sėkmės paslaptis – ne tik krepšiniui atsidavę žmonės, bet ir niekada nemažėjančios ambicijos.

„Prienuose visiems žaidėjams visada sakau, kad nežaisime dėl aštuntos vietos ar išlikimo. Kalbame tik apie pusfinalį ir finalą“, – tvirtino A.Bartuška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.