EUROLYGA 2023

LMKL pusfinalyje „Kibirkštis“ sutriuškino „Fortūną“ (komentaras)

Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkės triuškinama pergale pradėjo Lietuvos moterų krepšinio lygos pusfinalio seriją. Nugalėtojų titulą ginančios vilnietės namuose 100:45 (30:7, 22:13, 24:13, 24:12) nepaliko vilčių Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkėms ir serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį 1-0. Kitas rungtynes komandos ketvirtadienį žais Klaipėdoje.

„Kibirkštis“ Klaipėdos klubą nugalėjo ir LKF taurės finale.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
„Kibirkštis“ Klaipėdos klubą nugalėjo ir LKF taurės finale.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-01 20:53, atnaujinta 2018-02-14 23:03

Šių rungtynių metų „Kibirkšties-VIČI“ komandos krepšininkės apdovanojo perspektyvias Vilniaus krepšinio mokyklos mergaites. Lėšos buvo surinktos labdaringose-kalėdinėse krepšinio rungtynėse su įžymių vyrų komanda „Kažkur Matyti“.

„Kibirkštis-VIČI“ rungtynių pradžioje spurtavo 17-2, antroje kėlinio dalyje jau pirmavo 20-ies taškų skirtumu, po 10-ies minučių kovos komandos skyrė 23 taškai (30:7). Vaizdas nesikeitė ir antrame kėlinyje. Vilniaus krepšininkės dominavo aikštėje ir toliau didino pranašumą. Ketvirčio viduryje jis jau siekė 30 taškų (41:10). Sėkmingą „Kibirkšties-VIČI“ komandos žaidimą apkartino Marinos Solopovos trauma, dėl kurios ji aikštėje nebepasirodė.

Antroje rungtynių pusėje mačas vyko pagal pirmosios dalies scenarijų. „Kibirkšties-VIČI“ komanda toliau didino pranašumą. Po trijų kėlinių Vilniaus klubas pirmavo 43-ių taškų skirtumu. Paskutiniame kėlinyje „Fortūnos“ komanda kapituliavo, pajūrio komandos trenerė Ramunė Kumpienė leido pasireikšti jaunosioms komandos krepšininkėms, o Vilniaus klubas pasiekė 100 pelnytų taškų ribą (100:45).

„Kibirkštis-VIČI“ užtikrintai laimėjo kovą po krepšiais (51/36).

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė Mantė Kvederavičiūtė. Puolėja per 23 minutes pelnė 20 taškų, perėmė 2 ir atkovojo 1 kamuolį.

Lina Pikčiutė įmetė 17 taškų (10 atk. kam., 4 rez. per., 7 kld.), Ieva Krastina – 16 (5 per., 3 rez. per.), Sofija Aleksandravicius – 14 (10 atk. kam.), Hollie Mershon – 10 (8 rez. per.), Marina Solopova – 8, Rima Valentienė – 5 (3 rez. per.), Eglė Šniokaitė ir Ieva Šimkutė (6 atk. kam.) po 4, o Vita Kuktienė – 2.

„Fortūnos“ komandoje Gabrielė Gutkauskaitė įmetė 14 taškų, o Agnė Černeckytė pridėjo 12. Atsakomosios serijos rungtynės ketvirtadienį vyks Klaipėdoje. Jeigu prireiks trečiųjų rungtynių, tai jos šeštadienį bus žaidžiamos Vilniuje. Kitose pusfinalio serijoje Marijampolės „Sūduva“ 1-0 pirmauja prieš Kauno rajono „Sirenas“.

„Per savaitę kai kurios mūsų žaidėjos žaidė net penkerias rungtynes: buvo net trys LMKL ketvirtfinalio susitikimai su Kauno „Aistės-LSU-Paradis“ ekipa, taip pat teko vykti į Vilnių žaisti Lietuvos studentų krepšinio lygos pusfinalio rungtynių su Mykolo Romerio universiteto komanda, sekmadienį kovėmės LKF taurės turnyro finale. Grafikas – įtemptas, žaidėjos – pavargusios, per tas dienas yra persisotinusios krepšinio, - situaciją aiškino „Fortūnos“ trenerė Ramunė Kumpienė.

- Mūsų žaidėjoms nepasisekė rungtynių pradžia ir tai jas šiek tiek „pakirto“. Vėliau, matydama, kad nebepakeisime rungtynių baigties, į aikštę išleidau savo komandos jaunas žaidėjas. Jos vykdė mano užduotis ir tikrai sužaidė visai neblogai. Joms tokia patirtis, kaunantis su Eurolygos dalyvėmis, – labai naudinga. Panašios rungtynės jaunas žaidėjas grūdina“, - pridūrė Klaipėdos ekipos trenerė.

Anot jos, svarbu nebemąstyti apie pirmas pusfinalio pralaimėtas rungtynes, apie skirtumą, o tiesiog bandyti viską pradėti nuo pradžių.

„Trečiadienį dieną bandysime pabėgioti gryname ore, atsigauti, o vakare jau laukia Lietuvos studentų krepšinio lygos kova dėl bronzos medalių su Kauno technologijos universiteto komanda. Kitą dieną Klaipėdoje – atsakomosios pusfinalio rungtynės su „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkėmis. Bandysime kovoti, kiek pajėgsime. Jei pavyks rasti jėgų ir kautis taip, kaip tai darėme LKF taurės turnyro finale, tada galime dar grįžti žaisti trečiųjų rungtynių ir į Vilnių. Rankų tikrai nenuleidžiame“, - kalbėjo R. Kumpienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.