EUROLYGA 2023

M.Purlys – apie „sudie“ A.Petrovičiui ir D.Adomaičio perspektyvą

Dainius Adomaitis turi puikią progą įsitvirtinti Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiojo trenerio pareigose. Tačiau tam 40 metų specialistui reikia dovanoti sirgaliams ir klubo vadovams visų trokštamus spindinčius LKL čempionų žiedus. Antradienį „Lietuvos rytas“ paskelbė, kad atsisveikina su Aleksandru Petrovičiumi ir dar kartą patiki trenerio postą asistentui.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Apr 1, 2014, 8:06 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:03 PM

„Jam reikia laimėti LKL čempionų žiedus, - sakė „Lietuvos ryto“ klubo direktorius Martynas Purlys. - Aš tikiu, kad tada jis išliks treneriu.“

Dar vasarą „Lietuvos ryto“ krepšininkus ruošęs D.Adomaitis vėliau – atleidus Dirką Bauermanną – vadovavo žaidėjams rungtynėse. Perėmęs vairą iš A.Petrovičiaus jis iškart prakalbo apie tikslą – užlopyti „Lietuvos ryto“ gynybos skyles.

Pasak M.Purlio, to padaryti A.Petrovičiui, nors šis gyrėsi stabilizavimo, nepavyko.

„Nežinau apie kokią stabilizaciją gali kalbėti treneris, kai per rungtynes praleidžiame daugiau nei 80 taškų. Mūsų komandos silpnoji vieta buvo gynyba. Apie stabilizaciją kalbėti negalima, jeigu mes pralaimėjome „TonyBet“ komandai, - sakė M.Purlys. - Žaidimas kalba pats už save. Nesvarbu, ar žaisdavome su „LSU-Atleto“ komanda, ar su Eurolygos klubu, problema būdavo ta pati – gynyba.“

Jis neslėpė, kad klubo kantrybė išseko po LKF taurės finalo, kai „Lietuvos rytas“ pralaimėjo Prienų komandai.

„Yra dvi priežastys. Pirmoji – pralaimėjimas „TonyBet“ komandai LKF taurės finale. Antroji atsirado iš anksčiau. Mes per anksti iškritome iš Europos taurės turnyro atkrintamojo etapo. Mums nepavyko įveikti Belgrado „Crvena zvezda“ ekipos ir patekti į ketvirtfinalį. Tai pagrindiniai dalykai, dėl kurių atsisveikinome su treneriu“, - vardino M.Purlys.

„Lietuvos ryto“ direktorius patikino, kad šiemet daugiau permainų nebus.

„Žaidėjų registracija jau baigėsi, bet mes ir taip esame patenkinti savo sudėtimi. Žaidėjų grandys yra stabiliai sukomplektuotos. Turime ir starto penketą, ir atsarginius, kurie juos gali pakeisti. „Lietuvos rytas“ turi ilgą suolelį“, - sakė M.Purlys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.