EUROLYGA 2023

Estus papiktinęs V.Dilys: „Aš nespjoviau, tik kažką pasakiau“

Vilmanto Dilio pavardė šiomis dienomis - dažniausiai linksniuojama Estijos sporto žiniasklaidoje. 26-erių Lietuvos krepšininkas, atstovaujantis Tartu „Rock" komandai, pateko į kritikos sūkurį po to, kai Estijos krepšinio čempionato rungtynėse su Raplos TYCO, kaip skelbiama, spjovė varžovui.

V.Dilys yra vienas Tartu komandos lyderių.<br>bcrock.ee nuotr.
V.Dilys yra vienas Tartu komandos lyderių.<br>bcrock.ee nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Apr 2, 2014, 3:39 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:34 PM

Estijos internetinėje žiniasklaidoje paplito vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip 208 cm ūgio V.Dilys, susistumdęs su TYCO žaidėju Oliveriu Metsalu, šiam nusisukus, prie jo prisiartina. Nors įraše sunku įžiūrėti, kas ten vyko, Estijos žiniasklaida skelbia, kad lietuvis spjovė varžovui į galvą.

Teisėjas šios situacijos neužfiksavo, nors keli Raplos komandos krepšininkai ir protestavo dėl tokio lietuvio elgesio.

Pats krepšininkas tikino, kad nespjovė varžovui, tačiau Estijos krepšinio federacija jau nubaudė lietuvį - jis turės sumokėti 320 eurų ir buvo diskvalifikuotas vienam mačui.

„O, Jėzau, tik nedarykite cirkų! Nieko nebuvo, aš tikrai nespjoviau. Tik priėjau prie varžovo ir kažką pasakiau, net neatsimenu ką. O dabar pučiamas burbulas, kažkas kažką daro, kažką sprendžia", - portalui lrytas.lt sakė V.Dilys.

Po rungtynių vaizdo įrašą peržiūrėję „Rock" klubo atstovai išplatino pranešimą, kuriame sukritikavo Lietuvos krepšininko elgesį.

„Vaizdo įrašas parodė, kad Vilmantas Dilys su TYCO žaidėju Oliveriu Metsalu pasielgė nesportiškai. Toks elgesys yra nepriimtinas „Rock" komandai, kuri dėl to labai apgailestauja ir ketina išspręsti šią situaciją. Atsiprašome mūsų gerbėjų ir pažadame, kad tokie incidentai ateityje nepasikartos", - rašoma Tartu komandos išplatintame pranešime.

Šį sezoną Kėdainių „Nevėžyje" pradėjęs, bet vėliau į Estiją persikėlęs V.Dilys yra vienas Tartu ekipos lyderių, per rungtynes pelnantis beveik po 13 taškų.

„V.Dilys šį sezoną sužaidė daug puikių rungtynių ir suteikė nemažai teigiamų emocijų. Tikimės, kad tokių rungtynių bus ir ateityje. Apmaudu, kad ant krepšininko krito toks šešėlis. Tikimės, kad žaidėjas pats padarys išvadas ir sugebės susikoncentruoti tik rungtynėms. Nuspręsime, kokia nuobauda bus taikoma žaidėjui už šį nesportinį elgesį , - rašoma „Rocks" komandos pranešime spaudai.

„Už ką?", - paklaustas, ar žino, kokia jam nuobauda gresia dėl nesportinio elgesio, klausimu atsakė V.Dilys. - Ar vaizdo įraše matosi, kad aš spjaunu? Jeigu pagal tą video bus sprendžiama, tai ką aš žinau..."

Kalbėdamas su Estijos žiniasklaida lietuvį sukritikavo ir Tartu komandos treneris, garsus šalies krepšininkas Gertas Kullamae, tačiau pats V.Dilys teigė, kad su treneriu apie šią situaciją dar nekalbėjo.

Skandalingai lietuviui pasibaigusias rungtynes „Rock" laimėjo 78:69.

V.Dilys nugalėtojams pelnė 14 taškų, po krepšiais atkovojo 7 ir perėmė 1 kamuolį, kartą suklydo bei trissyk prasižengė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.