EUROLYGA

Apie lietuvį krepšininką užsiminęs B.Obama išgąsdino minią

JAV prezidentas Barackas Obama jaučia aistrą krepšiniui, todėl nenuostabu, kad jo politinėje kalboje vietos atsiranda ir krepšiniui. Šį kartą jis užsiminė apie lietuvių kilmės krepšininką Nicką Stauską, tačiau savo teiginiais privertė sunerimti Mičigano universiteto studentus.

N.Stauskas - ryški NCAA žvaigždė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
N.Stauskas - ryški NCAA žvaigždė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-03 18:58, atnaujinta 2018-02-14 21:44

Į simbolinį NCAA sezono penketą išrinktas 20 metų 198 cm ūgio kanadietis vasarą gali dalyvauti NBA naujokų biržoje, todėl B.Obamos žodžiai išgąsdino Mičigano universitete buvusius „Wolverines“ komandos gerbėjus, rašo mlive.com.

Kalbėdamas apie minimalaus uždarbio JAV didinimą ir studentų paskolas, B.Obama sakė: „Žinau, kad N.Stausko laukia kontraktas (NBA. – Red.). Todėl jam nebereikia jaudintis dėl tokių dalykų (paskolų ir didesnio atlyginimo. – Red.).“

Kai Mičigano universiteto studentai ėmė garsiai aikčioti ir salėje kilo šurmulys, B.Obama suskubo pasitaisyti.

„Aš jo neskatinu palikti komandos, tiesiog kalbu apie ateitį,“ – situaciją gelbėjo ir studentus kiek nuramino prezidentas.

Pats N.Stauskas iki balandžio 27-osios turi apsispręsti, ar tęsti mokslus ir trečiajame kurse žaisti NCAA, ar bandyti laimę ir bandyti praverti NBA duris. Naujokų biržoje jam prognozuojamas šešioliktasis šaukimas.

„Dar nesu apsisprendęs. Tačiau po kelių dienų viskas turėtų aiškėti“, – tvirtino N.Stauskas.

Beje, vidutiniškai 17,5 taško šį sezoną rinkęs Mičigano universiteto antrakursis socialiniame tinkle „Twitter“ dėkojo B.Obamai jį įterpus į savo kalbą.

Kanadoje augusio N.Stausko tėvai yra iš Lietuvos. Anksčiau Kanadoje jis lankė sekmadieninę lietuvių mokyklą. Krepšininkas turi dvigubą Kanados ir Lietuvos pilietybę. Jaunystėje jis jau žaidė Kanados jaunimo rinktinėje, bet turi teisę apsivilkti ir Lietuvos rinktinės marškinėlius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.