EUROLYGA 2023

M.Špokas apie lažybas: „Tai daugiau futbolo bėda“

Krepšiniui pernelyg jaudintis nereikia, nes rungtynių pirkimas, lažybos ir kitas sukčiavimas – futbolo problema. Tokios nuomonės yra Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Apr 3, 2014, 5:22 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:51 PM

Jis trečiadienį dalyvavo „Transparency International“ Lietuvos skyriaus diskusijoje „Kaip spręsti susitarimų dėl varžybų eigos problemą Lietuvos krepšinyje ir futbole?“

M.Špokas per konferenciją išklausė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) atstovo Edvino Eimanto žodžių apie futbolui didelę žalą darančius sukčius, o tada pabrėžė, kad tuo labiausiai rūpintis turėtų futbolininkai.

„Pasaulinėje krepšinio organizacijoje apie tai daug nekalbama, nes tai nėra mūsų pagrindinė problema“, - sakė M.Špokas, pabrėžęs, kad tai – daugiau futbolo ir žemesnių sporto lygų klausimas.

„Transparency International“ atliko Lietuvos futbolininkų, Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ir Lieuvos moterų krepšinio lygos žaidėjų apklausą lažybų tema.

Paaiškėjo, kad daugiau nei pusė apklaustų futbolininkų mano, kad lažybos sportininkų tarpe – paplitęs reiškinys. 28 proc. jų yra girdėję, kad jų kolegos dalyvavo susitarimuose.

15 proc. futbolininkų ir kas penktas NKL krepšininkas yra sulaukęs pasiūlymų susitarti.

„Mane tai stebina. Aš nelinkęs tikėti tais skaičiais. Būtų įdomu pažiūrėti, kas dalyvauja tyrime. Krepšinyje reikia įmesti, tai čia kitaip. Su tuo daugiau susiduria futbolas. Palyginkite, kiek uždirbama iš krepšinio, kiek iš futbolo. - sakė M.Špokas. - Aišku, tai grėsmė, nes ateityje tai galėtų tapti didele dilema.“

Pasak M.Špoko, labiau reikėtų žiūrėti į individualias sporto šakas. „Įsivaizduokite, jeigu sukčiai prieitų iki Rūtos Meilutytės. Juk individualiose šakose galima dirbti pelningiau. Vienas grybšnis ir esi arba nugalėtojas, arba ne“, - sakė M.Špokas.

Lažybų krepšinyje istorija. 2011 metais keli Palangos „Naglio“ krepšininkai – Vytautas Buzas, Rimas Varanauskas ir Vidmantas Užkuraitis - nusprendė pasipelnyti iš kovos su Kauno „Žalgiriu“, tačiau įkliuvo. Į šią situaciją LKL žiūrėjo vangiai, o ir krepšininkai gavo simbolines baudas – turėjo sumokėti nedideles sumas bei buvo laikinai suspenduoti. V.Užkuraitis tuo metu dirbo Lietuvos krepšinio federacijoje (LKF).

Prieš „Naglio“ rungtynes su „Žalgiriu“ itin didelės sumos buvo statomos už Palangos klubo pralaimėjimą didesniu nei 30 taškų skirtumu. Mačas baigėsi „Žalgirio“ naudai 103:66.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.