EUROLYGA 2023

S.Štombergas po nesėkmių serijos trauktis neketina

„Klubo vadovai visuomet reikalauja gerų rezultatų. Lietuvoje esame pripratę prie trenerių kaitos“, - 40-metis Saulius Štombergas neatsakė tiesiai į klausimą, ar komandos savininkai po skaudžių pralaimėjimų nebuvo užsiminę apie jo atleidimą iš „Žalgirio“ trenerio pareigų.

S.Štombergas teigė, kad su jauna "Žalgirio" komanda rezultatų sunku tikėtis ne per pirmąjį sezoną.<br>G.Šiupario nuotr.
S.Štombergas teigė, kad su jauna "Žalgirio" komanda rezultatų sunku tikėtis ne per pirmąjį sezoną.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Apr 3, 2014, 1:31 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:03 PM

Jis pats trauktis iš posto neketina.

Kauno krepšininkai viliasi, kad sezonas jiems nesibaigs taip liūdnai, kaip klostosi dabar – žalgiriečiams nepavyko prasimušti tarp geriausių aštuonių Eurolygos komandų, o praėjusį savaitgalį jie nepateko ir į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės finalą.

Žalgiriečiai bandys atsigriebti Lietuvos krepšinio lygoje, kurioje jie šiuo metu užima tik 4 vietą.

Ketvirtadienį „Žalgirio“ ekipa išskrenda į Serbijos sostinę Belgradą, kur penktadienio vakarą susigrums su vietos klubu „Partizan“. Tai bus priešpaskutinės Eurolygos turnyro „Top 16“ grupės rungtynės

Kauniečiai dar turi vilčių nelikti autsaideriais aštuonių komandų grupėje, bet jiems reikia laimėti du paskutinius mačus  - ne tik prieš "Partizan", bet ir Kaune prieš Madrido "Real". Be to, reikėtų, kad „Partizan“ pralaimėtų ir penktadienį, ir kitą savaitę išvykoje prieš Stambulo "Galatasaray".

Eurolygos "Top 16" varžybose vienintelę pergalę "Žalgirs" iškovojo būtent prieš Belgrado klubą, kurį Kaune įveikė 89:77.

„Mums tikrai nebus lengva. „Partizan“ arenoje susirenka 20 000 žiūrovų. Ne kiekvienas mūsų žaidėjas turi patirties žaisti tokioje arenoje. Belgrade neatsilaikė tokie stiprūs klubai kaip CSKA, „Bayern“, „Maccabi“.

„Partizan“ žaidėjai išsiskiria savo ūgiu. Pagrindinis mūsų tikslas – kova po krepšiu, baudos aikštelėje, stengsimės uždengti Bogdaną Bogdanovičių ir kitus šios komandos lyderius“, – rungtynių išvakarėse pasakojo Kauno klubo strategas.

– Panašu, kad žaidėjai yra visiškai apatiški. Treneri, kas atsitiko komandai? – žurnalistai šįryt „Žalgirio“ treniruočių salėje paklausė S.Štombergo.

Eurolyga jau beveik baigta, liko tik motyvacija gerai baigti šį turnyrą. Norisi pergalių, bet jos lengvai nepasiekiamos.

Į Serbiją vyks tik 10 žaidėjų. Turime problemų dėl Roberto Javtoko nugaros traumos. Belgrade jis nežais, taupome jį LKL varžyboms.

10 žaidėjų komanda yra ne komanda, negalime rengti pilnaverčių treniruočių.

– Gal žaidimui įtakos turi finansinė padėtis, žaidėjai laiku negauna algų?

– Ne aš moku jiems atlyginimą. Dėl to klauskite klubo vadovybės.

LKF taurės varžybose pasirodėme prastai, todėl dabartinis mūsų tikslas – žaidimo gerinimas. Privalome kietai, agresyviai žaisti. Kiekvienas žaidėjas privalo peržiūrėti savo indėlį, prisidėti prie pergalių.

– Ar po nesėkmės LKF taurės turnyre jūs nejaučiate klubo vadovų spaudimo?

– Spaudimas visada yra juntamas. Aš ir pats save spaudžiu, stengiuosi, kad kova aikštėje būtų laimėta.

Tačiau šio sezono komandoje yra daug jaunų žaidėjų. Ne taip lengva per vienerius metus suderinti visas stygas, tai – kelerių metų darbas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.