EUROLYGA 2023

G.Petrauskas: „Gaila „Lietuvos ryto“, bet krepšiniui tai geriau“

Vilniaus „Lietuvos rytas“ Šiauliuose nelauktai patyrė pirmąjį pralaimėjimą LKL, o staigmeną pateikusių šiauliečių strategas Gediminas Petrauskas trina rankomis – nuo to šalies krepšiniui tik geriau, mano jis. Tuo tarpu naujuoju vilniečių vyr. treneriu tapęs Dainius Adomaitis dūsauja – savaitės treniruočių salėje neužteko, todėl teks grįžti ir smarkiai lieti prakaitą.

D.Adomaičiui prikelti vilniečių po apmaudaus LKF taurės finalo nepavyko.<br>G.Šiupario nuotr.
D.Adomaičiui prikelti vilniečių po apmaudaus LKF taurės finalo nepavyko.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Apr 5, 2014, 9:43 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:42 PM

„Šiauliai“ LKL pirmenybėse šeštadienį 89:84 paguldė „Lietuvos rytą“ ir įnešė dar daugiau intrigos.

Laimėjimas Lietuvos krepšiniui

„Gaila „Lietuvos ryto“ ir Dainiaus Adomaičio, bet krepšinis nuo to tik laimėjo“, – po mačo džiūgavo G.Petrauskas.

„Šiaulių“ vairininkas su savo auklėtiniais jau antrą kartą paguldė grandus. Sezono pradžioje po mačo su šiauliečiais verkė Kauno „Žalgiris“.

Rungtynėse su „Lietuvos rytu“ G.Petrauskui per kūną bėgiojo šiurpuliukai. Po pergalės specialistas dar sunkiai galėjo atsigauti, todėl negalėjo iškart įvardyti pergalės priežasčių: „Tai – labai džiugi pergalė, sukėlusi daugybę emocijų. Nuoširdžiai kovėmės ir atidavėme daug jėgų. Gal pergalę lėmė didelis noras, puolimas, gynyba. Bet pabaigoje mus lydėjo sėkmė, kurios mums taip trūko rungtynėse Pasvalyje. Tačiau Fortūna grįžo su kaupu.“

Kaip kitaip, kai Šiauliuose patiesiamas iki tol pralaimėjimų neturėjęs „Lietuvos rytas“. Vilniaus komandai teko susitaikyti su šio sezono LKL pirmenybių realybe – vidutiniokai pradėjo skriausti iki tol sunkiai pasiekiamus čempionato karalius iš Vilniaus ir Kauno.

„Visi teisūs sakydami, kad LKL čempionato lygis išaugo. Bet krepšiniui nuo to tik geriau. „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rezultatų skirtumai šį sezoną žaidžiant su kitomis LKL ekipomis nėra dideli. Čempionatas – labai įdomus“, – portalui lrytas.lt sakė G.Petrauskas.

Pergalė būtų atgaivinusi

Po skaudaus antausio LKF taurės finale „Lietuvos rytui“ pergalė Šiauliuose buvo būtina kaip šviežio oro gūsis. Bet D.Adomaičiui pirmosios pergalės dar teks palūkėti.

„Naują darbą norisi pradėti pergale. Tai yra labai svarbu, nes po to treniruotėse ir rungtynėse žaidėjai kur kas labiau tiki tuo, ką darai“, – pažymėjo D.Adomaitis.

Tačiau trijų gerų treniruočių naujajam „Lietuvos ryto“ vairininkui neužteko užkamšyti didžiausią komandos spragą – gynybą.

„84-ių pelnytų taškų pergalei turėtų pakakti“, – pabrėžė D.Adomaitis. Bet „Lietuvos ryto“ puolimas prastos gynybos nekompensavo.

„Turime dar daug laiko praleisti treniruotėse ir gerinti gynybą. Kai kurių akcentuotų dalykų nepadarėme iki galo gerai. Prastai gynėmės prie tritaškio linijos ir kovojome dėl atšokusių kamuolių. Lemiamu metu turėjome žaisti agresyviau“, – bendraudamas su portalu lrytas.lt pabrėžė specialistas.

D.Adomaitis sakė, kad į žaidimą jau įvedė keletą naujovių, bet Šiauliuose koją kišo tai, kad gerus epizodus keitė blogi.

„Juos turime pašalinti“, – pridūrė treneris.

D.Adomaitis pripažįsta – komanda yra psichologinėje duobėje. Treneris tikėjosi, kad LKL čempionato mače auklėtiniai turės gerą galimybę iš jos išlipti.

Vis dėlto džiūgauja dar viena neelitinė LKL komanda. Artėjant LKL čempionato atkrintamosioms varžyboms intriga tik didėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.