EUROLYGA 2023

S.Štombergo dienos „Žalgiryje“ suskaičiuotos

Saulius Štombergas nebetiki, kad išlaikys vyriausiojo trenerio postą Kauno „Žalgirio“ klube. Apie tai po jau penktojo pralaimėjimo LKL čempionate Klaipėdos „Neptūnui“ strategas prabilo spaudos konferencijoje.

S.Štombergas prabilo apie galimas permainas vyr. trenerio poste.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
S.Štombergas prabilo apie galimas permainas vyr. trenerio poste.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 7, 2014, 10:23 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:45 PM

Sulaukęs klausimo apie galimą atsistatydinimą, S.Štombergas nebandė nukreipti kalbos sau teigiama linkme.

„Viską pamatysite greitu laiku. Su klubu reikės kalbėti, ar mano ateitis čia yra, ar ne“, – sakė S.Štombergas.

 „Tai yra problema. Mano problema. Komanda negali taip žaisti. Turėsime daryti išvadas, kalbėti su klubu. Ir dėl manęs. Ir žiūrėsime ateity, koks čia bus tas mano vaidmuo“, – netiesiogiai apie permainas užsiminė „Žalgirio“ treneris. 

Bet pusmetį prie „Žalgirio“ vairo stovintis specialistas leido suprasti, kad kaltinti reikėtų ne tik jį.

„Vienas dalykas – komanda, kuri nedemonstruoja tokių rezultatų, kokių visi tikisi. Bet tai ne mano žaidėjai, kuriuos būčiau pasirinkęs prieš sezoną. Sunku valdyti tokią komandą, kokia ji yra dabar. Nėra lengva. Buvo daug traumų, daug visko. Viskas susidėjo“, – niūriai kalbėjo S.Štombergas.

 Jis „Žalgiryje“ nuveikė labai mažai. Kauniečiai pateko į „Top 16“ etapą, bet jį greičiausiai baigs tik su viena pergale ir blogiausios antrojo etapo komandos statusu. Be to, LKF taurės turnyre „Žalgiris“ pusfinalyje nusileido Prienų „TonyBet“ ir turėjo tenkintis tik bronzos medaliais. 

 Komentuodamas mačą su „Neptūnu“ strategas sunkiai rinko žodžius: „Net minties nebuvo, kad rungtynės gali taip baigtis. Pagrindiniai akcentai – pralaimėta kova po krepšiu. Tai besikartojanti mūsų bėda. O „Neptūnas“ atrodė labai gerai ir parodė charakterį. Po pirmų gerų dešimties minučių antrame kėlinyje leidome įsivažiuoti M.Mažeikai, E.Ulanovui. Jie pelnė lengvus taškus ir užvedė komandą. Vėliau pasijungė kiti žaidėjai – S.Galdikas, V.Šarakauskas. Jie parodė aukšto lygio krepšinį. Nors žinojome, ką darys varžovai, šiandien buvome silpnesni.“

„Ar jums ne gėda? Žaisti pradėkit!“ – tribūnose skandavo kauniečiai. S.Štombergui klausytis tokių šūksnių buvo labai nemalonu.

„Tikriausiai ir jums patiems buvo nejauku, kai nušvilpinėjo savą komandą, – į žurnalistus kreipėsi S.Štombergas. – Mes jautėmės nekitaip.“

 Po puikios pergalės „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis pasielgė garbingai ir nepuolė spardyti gulinčio „Žalgirio“.   

„Varžovų vertinti nesinori. Laikausi tokios nuomonės, kad reikia žiūrėti į savo žaidimą“, - paklaustas, kaip vertina „Žalgirio“ žaidimą, sakė K.Maksvytis.

Kalbėdamas apie pergalę, K.Maksvytis sakė: „Ne kiekvieną kartą pavyksta laimėti Kaune. Daugelis žaidėjų pirmą kartą čia laimėjo ir dar neaišku, kada laimės. Buvome labai motyvuoti dėl padėties turnyro lentelėje bei pralaimėjimo žalgiriečiams LKF mažajame finale. Gal tai užmigdė „Žalgirį“. Džiaugiuosi savo komanda. Turėjome mažai tokių mačų, kai atsilikinėdami išplėšdavome pergalę. Tikiuosi, kad tokios pergalės taps tendencija. Žinau, kad galime žaisti gerai. Reikia baigti sezoną su kuo daugiau pergalių ir kuo geresnėje vietoje.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.