EUROLYGA 2023

Neblaiviam prie vairo sulaikytam J.Valančiūnui gresia sankcijos

NBA komandoje „Toronto Raptors“ žaidžiantis lietuvis Jonas Valančiūnas turi nemalonumų. Kanados klubo vidurio puolėjas naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 2 val. 30 min. vietos laiku, buvo sulaikytas policijos pareigūnų. Paaiškėjo, kad Lietuvos rinktinės narys prie vairo sėdėjo apsvaigęs nuo alkoholio.

J.Valančiūnas sėdo prie vairo neblaivus.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
J.Valančiūnas sėdo prie vairo neblaivus.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2014, 7:25 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:41 PM

Gresia diskvalifikacija

J.Valančiūno automobilyje buvo rasta atidarytų alaus buteliukų. Krepšininko vairuojamas, kaip praneša policija, sidabrinės spalvos automobilis buvo sustabdytas nedideliame Kanados miestelyje Vasagoje, esančiame apie 130 km nuo Toronto. JAV žiniasklaida skelbia, kad Jonas pripūtė daugiau nei 0,8 promilės alkoholio. Kanadoje leistinas girtumas - 0,8 promilės.

Kol kas neaišku, kas su juo važiavo automobilyje, tačiau JAV ir Kanados žiniasklaida spėja, kad krepšininkas buvo išvykęs į gamtą. Prieš parą internete buvo pasirodžiusi nuotrauka, kaip J.Valančiūnas kepa šašlykus.

Ontarijaus provincijoje esantis Vasagos paplūdimys yra labai mėgiamas turistų ir Toronto gyventojų, todėl savaitgaliais čia atvyksta labai daug žmonių.

Po šio įvykio Toronto klubo atstovai išplatino pranešimą. Jie teigė labai apgailestaujantys dėl šio įvykio ir teigė esantys nusivylę Jonu.

„Imsimės visų priemonių, kad išsiaiškintume situaciją iki galo. Toronto klubas savo organizacijos nariams kelia pačius aukščiausius reikalavimus. Toks elgesys yra netoleruojamas“, - NBA svetainėje cituojamas „Raptors“ klubas. Jo atstovai pareiškė, kad sprendimą dėl krepšininko elgesio priims sužinoję visas įvykio detales.

Pats J.Valančiūnas, kuris po mėnesio, gegužės 6-ąją, minės 22-ąjį gimtadienį, taip pat išplatino oficialų atsiprašymą.

„Jaučiu atsakomybę būdamas „Toronto Raptors" komandos nariu. Atsiprašau organizacijos, savo komandos, šeimos ir gerbėjų. Gailiuosi, jei tai sukėlė neigiamų emocijų“, - tikino J.Valančiūnas.

Teisme J.Valančiūno byla bus nagrinėjama balandžio 22 dieną. Krepšininkui iš Lietuvos gresia ne tik piniginė bauda, bet ir NBA rungtynių diskvalifikacija.

Pagal vietos įstatymus pirmą kartą prie vairo neblaivus sulaikytam vairuotojui gresia iki tūkstančio dolerių bauda ir teisių atėmimas vieneriems metams.

Pastarieji mačai - itin sėkmingi

Kol kas neaišku, ar 213 cm ūgio krepšininkas iki teismo galės atstovauti Toronto komandai, kuriai atkrintamosios varžybos prasidės balandžio 19 arba 20 dieną. „Raptors" po šešerių metų pertraukos kovos atkrintamosiose varžybose.

Toronto komanda pastarąjį kartą NBA reguliaraus sezono rungtynes žaidė šeštadienį su „Milwaukee Bucks", o po jų žaidėjai turėjo dviejų dienų pertrauką, nes kitos rungtynės numatytos tik trečiadienį. Šiandien komanda planuoja surengti treniruotę, kurioje žiniasklaida, neabejojama, didžiausią dėmesį skirs J.Valančiūnui.

Vidurio puolėjas iš Lietuvos pastaruosius mačus sužaidė labai naudingai ir sulaukė trenerių liaupsių - rungtynėse su „Indiana Pacers" pelnė 22 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir paskutinėmis minutėmis žaidė labai naudingai. Akistatoje su „Bucks" komanda „Raptors" aukštaūgis pelnė 17 taškų ir atkovojo 13 kamuolių. Abu mačus Toronto komanda laimėjo.

Antrus metus NBA lygoje rungtyniaujantis J.Valančiūnas šį sezoną sužaidė 76 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 11 taškų ir atkovodavo po 8,6 kamuolio.

Vietos žiniasklaida stebisi, kad iki šiol komandai jokių rūpesčių nekėlęs ir geraširdis lietuvis pateko į tokią situaciją. Tiesa, tai ne pirmas kartas, kai J.Valančiūnas turi problemų vairuodamas. 2010 metų gegužę jis, dar būdamas 17-metis, buvo sustabdytas vairuojantis be teisių.

Ragino nevartoti alkoholio

Prieš dvejus metus J.Valančiūnas dviem mėnesiams buvo tapęs socialinės reklamos kampanijos „Prieš alkoholį nepilnamečiams“ veidu.

„Jaunimas yra Lietuvos ateitis, kaip mes jį išauklėsime dabar, tokią visuomenę turėsime ir ateityje. Lietuva bus perspektyvi šalis tik tada, jeigu jos piliečiai bus blaivūs. Mes turime stengtis padėti jauniems žmonėms tobulėti. Labai gerai, kai turi kažkokį tikslą, kurio sieki. Ir tai nebūtinai turi būti krepšinis. Tiesiog reikia žinoti, kad alkoholis siekti tikslų nepadeda. Reikia mokėti atsirinkti, ko tu nori iš gyvenimo“, - 2012-ųjų gegužę sakė J.Valančiūnas.

Tąkart krepšininkas teigė, kad savęs nelaiko visišku abstinentu. Išgerti vieną kitą bokalą alaus nėra didžiausia blogybė. Viskas, ko reikia, tai saikas. „Nesu šventas, kartais alkoholį vartoju. Pirmą kartą svaigiųjų gėrimų paragavau būdamas septyniolikos. Kas nupirko? Geri dėdės“, - yra sakęs sportininkas.

Paklaustas, ar nesigaili jaunimo vakarėlius ir šventes, kuriose būdavo apstu alkoholio, iškeitęs į krepšinio aikštelę, sportininkas nedvejodamas atsakė: „Reikia mokėti pasirinkti. Man niekada netrūko valios, todėl nebuvo sunku atsisakyti linksmybių ir alkoholio. Aš visada žinojau, ko noriu iš gyvenimo. Tai man ir padėjo“, - yra sakęs J. Valančiūnas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.