EUROLYGA 2023

G.Krapikas – apie dvejones, iššūkius ir nusivylusius gerbėjus

Kai Kauno „Žalgirio“ klubo vadovai Gintarui Krapikui pasiūlė iš Sauliaus Štombergo perimti klubo vyriausiojo trenerio postą – šis sudvejojo. „Buvau komandoje nuo sezono pradžios. Prisijungiau kai treneriu buvo Ilias Zouros, jį pakeitė Saulius. Dirbau, stengiausi atlikti darbą, bet rezultatų nebuvo. Todėl iš pradžių morališkai nesijaučiau tvirtas perimti trenerio pareigas, nes buvo dalis ir mano kaltės. Aš buvau komandos, kuri rezultatų nepasiekė, trenerių štabe“, - pasakojo G.Krapikas.

G.Krapikas vyriausiojo trenerio pareigas perėmė iš S.Štombergo.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
G.Krapikas vyriausiojo trenerio pareigas perėmė iš S.Štombergo.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 10, 2014, 7:47 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:04 PM

„Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu jis tapo vos prieš kelias dienas. Penktadienį G.Krapiko laukia rimtas iššūkis – paskutinės Eurolygos rungtynės su Madrido „Real“ komanda.

„Jeigu jūs galvojate, kad S.Štombergas nieko neveikė, kad mažai čia ką darė, tai taip tikrai nebuvo. Darbas vyko, bet tie pralaimėjimai „Top 16“ etape ir LKL čempionate nepraeina be pasekmių. Tai kaupiasi ir žaidėjams, nebuvo jokių teigiamų emocijų. Dar ateina laikas, kai sezonas artėja link pabaigos ir pradeda lįsti mintys, kad greičiau pasibaigtų. Mūsų pagrindinė užduotis – sugrąžinti kovinę dvasią žaidėjams, kad sportuotų, gerai ir sąžiningai atliktų savo darbą. O tada žiūrėsime, koks bus rezultatas.

Nenoriu pasakyti, kad mūsų treniruotėse nebuvo darbinės nuotaikos. Daromi tie pasikeitimai, tai labai norisi tikėtis, kad kažkas pasikeis. Tikiuosi, kad įvyks žingsnis teigiama linkme, nors laukia labai grėsmingas varžovas.

Ir sezono metu buvo rungtynių, kurias pralaimėjome, bet žiūrovai mums plojo. Tai parodo, kad gerai atlikome savo darbą. Reikia eiti ir laimėti, arba jei ir pralaimėti, tai taip, kad kiekvienas išeitų žinodamas, kad padarė savo darbą, atidavė visas jėgas, žiūrovai pamatė tikrą kovą, bet pergalei pritrūko.“, - kalbėjo treneris.

„Tokie dalykai ne nuo mūsų priklauso, nes neturime jiems įtakos. Įvyko kas įvyko. Atvertėme naują puslapį su nauju treneriu. Dirbame su juo ir tikimės geriausio. Minėjo treneris pasikeitimus. Žinoma, per vieną treniruotę daug negalime padaryti, bet po šio savaitgalio rungtynių laukia ilgesnis tarpas iki kitų, tuomet bus galima kažką tobulinti“, - apie pasikeitimus komandoje kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

Paklaustas ar tarp S.Štombergo ir krepšininkų buvo nesutarimų G.Krapikas papurtė galvą.

„Tiesioginių nesutarimų nebuvo. Kaip ir kiekvienoje komandoje buvo aštresnių debatų. Ypač po pralaimėtų rungtynių. Bet tiesioginio konflikto, ar kad žaidėjai kažką specialiai darė, negalvoju (kad buvo)“, - patikino G.Krapikas.

Pasiteiravus, ar nebijo sulaukti tiek pat daug kritikos kaip S.Štombergas, naujasis treneris atšovė.

„O jūs žinote kiek aš jos jau atlaikiau? Dėl to aš mažiausiai nerimauju. Kiekvienas sirgalius, kuris ateina į areną ar žiūri per televiziją, turi teisę išsakyti savo nuomonę. Gal jis nežino komandos vidinių dalykų, bet jis turi teisę. Kartais man tai nepatinka, bet taip yra. Nėra pergalių – bus kritika. Natūralu.

Po Kaune pralaimėtų rungtynių Klaipėdos „Neptūnui“, arenoje susirinkę sirgaliai žalgiriečius nušvilpė. G.Krapikas kauniečių neteisė.

„Žinoma, nemalonu. Tai parodo, kad savo darbą atlikome blogai. Tiek žaidėjai, tiek treneriai. Čia negali būti malonu. Tai signalas“, - sakė treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.