EUROLYGA 2023

J.Valančiūnui - „Raptors“ žaidėjų atjauta ir pagyrimai

„Air Canada Centre“ arenoje skrajojantį ir asmeninį rezultatyvumo rekordą gerinantį Joną Valančiūną išvydęs „Toronto Raptors“ įžaidėjas Kyle‘as Lowry nė kiek nenustebo. Jis žinojo, kad savaitės pradžioje neblaivus prie vairo įkliuvęs lietuvis arba susimaus, arba žais lyg ant sparnų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 10, 2014, 9:23 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:01 PM

„Iš Jono aš to ir tikėjausi, – lyg pranašas po pergalės prieš „Philadelphia 76ers“ (125:114) sakė 29 taškus pelnęs K.Lowry. – Jis turėjo sužaisti kaip šiukšlė arba parodyti įspūdingą žaidimą. Taip jau būna tokiose situacijose.“

Pats J.Valančiūnas neslėpė, kad buvo gera po dviejų laisvų dienų pagaliau grįžti į aikštę ir pabėgti nuo pašalinių minčių. 21 metų 211 cm ūgio „centrą“ K.Lowry puikiai supranta.

„Krepšinis yra puikus būdas nuo visko atitrūkti. Tai lyg mūsų, krepšininkų, slaptas kampelis. Žaidėjai išsilieja aikštelėje“, – kalbėjo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas.

Vidutiniškai 17,6 taško ir 7,6 rezultatyvaus perdavimo šį sezoną renkantis 28 metų „Raptors“ atakų organizatorius palaiko J.Valančiūną. Ir supranta, kad jis dar labai labai jaunas.

„Jonas yra jaunas vaikis. Juk jam tik 21-eri, – tvirtino K.Lowry. – Jis mokosi ir auga kiekvieną dieną. O augdami žmonės daro klaidų.“

Augantis 21-erių metų vaikis per pastaruosius 8 mačus vidutiniškai pelnė 17,8 taško ir sugriebė 10,1 atšokusio kamuolio. K.Lowry bandė paaiškinti, kodėl J.Valančiūnas rungtyniauja taip galingai.

„Jis dabar žaidžia kur kas agresyviau ir yra labai išalkęs krepšinio. Jis nori kamuolio. Jonas ant manęs net rėkė, kad perduočiau jam kamuolį. Turėjau tai padaryti“, – šyptelėjo „Raptors“ įžaidėjas.

J.Valančiūnui gerų žodžių negailėjo ir „Raptors“ vyriausiasis treneris Dwayne‘as Casey. Strategas tikisi, kad problemos už aikštelės ribų kuo greičiau užsimirš ir nepakenks lietuvio žaidimui.

„Jonas žaidė solidžiai – ir rungtyniaudamas vienas prieš vieną, ir kovodamas dėl kamuolių. Nežinau, ar tai susiję su problemomis už aikštės, bet man patiko jo intensyvumas ir koncentracija. Tikiuosi, kad pašaliniai dalykai jo žaidimo nepaveikė ir viskas nusistovės“, – vylėsi D.Casey.

Kai J.Valančiūnas sudrebino Torontą savo klystkeliu, „Raptors“ žaidėjai stojo mūru už jaunąjį komandos draugą ir praminė jį „mažuoju broliuku“. Todėl po puikaus pasirodymo „Raptors“ lyderis DeMaras DeRozanas didžiavosi lietuviu.

„Jis žaidė pakiliai ir parodė, kad niekam neleis pakenkti jo žaidimui, – teigė D.DeRozanas. – Jonas padarė, ką padarė. Jis atsiprašė, suprato savo klaidą ir suvokė, kad jo mums reikia.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.