EUROLYGA 2023

S.Štombergą užstojęs G.Krapikas auklėtinius įkvėpė savo kalba

Gintaras Krapikas pakeitė Saulių Štombergą prie Kauno „Žalgirio“ paskutinėse Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynėse pakeitė įspūdingai patiesdamas Madrido „Real“ 87:80. Tačiau jau ne pirmą kartą žalgiriečių vyr. treneriu per savo karjerą paskirtas G.Krapikas nė kiek nesimėgavo šlove. Anaiptol, jis nuopelnus už pergalę skyrė ir atsistatydinusiam S.Štombergui.

Po įspūdingos pergalės G.Krapikas nepuolė visų laurų priskirti sau.<br>M.Kulbio nuotr.
Po įspūdingos pergalės G.Krapikas nepuolė visų laurų priskirti sau.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-11 23:38, atnaujinta 2018-02-14 17:20

„Eilinį kartą pasikartosiu – treneris S.Štombergas paaukojo labai daug laiko ir pastangų. Tie pralaimėjimai „Top 16“ kirto žaidėjams per moralę. Kiek buvo daug kritikos iš aplinkos.... Be abejo, kažkas buvo negerai ir Saulius turbūt tai nujausdamas nusprendė, kad reikia kažko imtis, kol nepraradome teisės kovoti dėl vienintelio likusio titulo. Jis garbingai pasitraukė. Bet ši pergalė prieš „Real“ – didelė ir S.Štombergo dalis“, – buvusį trenerį užstojo G.Krapikas.

Ilias Zouro ir S.Štombergo asistentu šį sezoną iki šiol dirbęs G.Krapikas po pergalės nepuolė kalbėti apie krepšinio subtilybes ir statistinius rodiklius. Naujasis „Žalgirio“ vairininkas papasakojo, kokią uždegančią kalbą pasakė krepšininkams.

„Pasakiau jiems, kad turbūt prisimena, ką mūsų ištikimiausi sirgaliai skandavo po pralaimėjimo „Neptūnui“ – „ar jums negėda?!“ O šiandien 10 tūkstančių žmonių jiems dėkojo. Ir praėjo tik keturios dienos. Skirtumas tas, kad tada nebuvome atlikę savo darbo. O šiandien žaidėme taip, kaip reikia. Ir turėdami tokį pasakišką palaikymą“, – moraline „Žalgirio“ pergalė džiaugėsi G.Krapikas.

Strategas sutiko – galbūt permainos žaidėjams davė teigiamą impulsą. Apie tai kalbėjo ir pats J.Dentmonas.

„G.Krapikas paruošė puikų žaidimo planą. Nesakau, kad S.Štombergas buvo prastas treneris. Linkiu jam sėkmės. Tiesiog šis ėjimas „Žalgiriui“ išėjo į naudą“, – atviravo net 36 taškus (7/11 trit., 40 naud. bal.) pelnęs amerikietis.

Prieš buvusią komandą žaidęs Martynas Pocius tikino, kad „Žalgiris“ per kelias dienas spėjo šiek tiek pasikeisti.

„Padarėme šiokių tokių taktinių pakeitimų. Galbūt prisidėjo ir sėkmė, nes „Real“ nepataikė sau būdingų metimų. Viskas susidėjo. Pagaliau Fortūna šypsojosi ir mums, nes visą sezoną tai traumos, tai nesėkmės. To buvo jau per daug. Smagu, kad žmonėms sukėlėme šypseną“, – džiaugėsi 10 taškų įmetęs gynėjas.

Robertas Javtokas liūdėjo dėl prasto sezono, bet vylėsi, kad pergalė prieš „Real“ įkvėps komandą lemiamoms kovoms LKL.

„Sezonas Eurolygoje – labai prastas. Bent jau antroji jo pusė. „Top 16“ etape pora nesėkmių išmušė mus iš vėžių ir mes sugriuvome. Daug rungtynių pralaimėjome pačioje pabaigoje. Supratome, ką reiškia laimėti. Įgijome daugiau pasitikėjimo prieš lemiamas LKL kovas. Tikiuosi, kad ši pergalė mums padės“, – vylėsi patyręs vidurio puolėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.