EUROLYGA 2023

„Mažeikiai“ apgynė NKL čempionų titulą ir iškovojo vietą LKL

Sekmadienio vakarą Palangoje baigėsi didelį susidomėjimą sukėlęs Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finalo ketvertas. Antros pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio lygos čempione antrus metus iš eilės tapo „Mažeikių“ komanda.

Finalo akimirka.<br>S.Čirbos nuotr.
Finalo akimirka.<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Apr 13, 2014, 7:12 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:49 PM

Ji finale po pratęsimo 81:75 (15:20, 17:10, 13:22, 25:18; 11:5)  nugalėjo „Trakų“ krepšininkus.

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus vos 15 sekundžių mažeikiškiai sugebėjo ištirpdyti 6 taškų persvarą.Tuo metu jau aidėjo „Trakų“ komandos sirgalių pergalės dainos, o nuščiuvę „Mažeikių“ gerbėjai jau plojo būsimiems nugalėtojams.

Tačiau kelios jaunų „Trakų“ krepšininkų klaidos ir pernykščius NKL čempionus lydėjusi neįtikėtina sėkmė leido jiems išlyginti rezultatą.

„Trakų“ krepšininkai per likusias 0,9 sekundės susikūrė progą metimui beveik iš po krepšio, tačiau kamuolys nusprūdo nuo lanko.

Šiaudą nutvėrę mažeikiškiai per pratęsimą jo nebepaleido.Tokios finalo baigties priblokštas „Trakų“ treneris Dainius Miliūnas net negalėjo kalbėti: „Mes pralaimėjome ir tuo viskas pasakyta“.

Čempionų ekipos strategas Aloyzas Rudys teigė, kad per paskutinias sekundes pratęsimą išplėšę jo auklėtiniai perrašė krepšinio teoriją.

„Mano devizas - niekada nepasiduok, jei liko nors ir viena sekundė. Aš visą laiką tikėjau, kad aikštelėje viską galima nuveikti, kol nenuaidėjo finalinė rungtynių sirena.

Mes tai įrodėme tuo metu, kai mūsų varžovai jau buvo pradėję švęsti pergalę dar žaidimo metu. Už tai ir buvo nubausti“, - teigė A.Rudys.

Pernai NKL čempionais tapusi ir teisę LKL žaisti iškovojusi „Mažeikių“ komanda pajėgiausioje šalies krepšinio lygoje taip ir nepasirodė, nes neturėjo visų reikalavimų atitinkančios sporto arenos.

Antrą kartą kelialapį į LKL gavusios „Mažeikių“ ekipos treneris A.Rudys apie komandos ateitį nenorėjo kalbėti.

„Ar ateinantį sezoną mes žaisime LKL klauskite Mažeikių rajono savivaldybės ir mero“, - nukirto jis.

Rezultatyviausi finalo žaidėjai „Mažeikių“ gretose buvo Darius Tarvydas - 21 taškas, Mindaugas Reminas - 20 taškų, Ignas Razutis - 12 taškų.

„Trakų“ komandai Julius Kazakauskas pelnė 23 taškus, Tadas Rinkūnas - 17 taškų, Simonas Lekys - 15 taškų. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.