EUROLYGA 2023

D.Adomaitis po nesėkmės Pasvalyje: „Trūksta drausmės“

Prieš dvi savaites iš Aleksandro Petrovičiaus Vilniaus „Lietuvos ryto" komandos vairą perėmęs Dainius Adomaitis kol kas žengia duobėtu keliu. Jo treniruojama Vilniaus komanda Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse 68:75 nusileido Pasvalio „Pieno žvaigždžių" ekipai ir pirmenybėse patyrė antrąją nesėkmę.

D.Adomaičio treniruojama Vilniaus komanda LKL pirmenybėse patyrė antrają nesėkmę.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
D.Adomaičio treniruojama Vilniaus komanda LKL pirmenybėse patyrė antrają nesėkmę.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Apr 15, 2014, 10:02 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:48 PM

Iki balandžio mėnesio nacionalinėse pirmenybėse neklupusi „Lietuvos ryto" ekipa per pastarąsias dvi savaites LKL arenose patyrė jau antrąją nesėkmę. Prieš 10 dienų pralaimėta Šiauliuose (84:89), o po galingų pergalių prieš „Juventus" (115:83) ir „Dzūkiją" (109:52) teko pripažinti namie beveik neklumpančios „Pieno žvaigždžių" ekipos pranašumą.

„Pirmąją rungtynių pusę gynyboje sužaidėme neblogai, puolime kartais trūko tikslumo, - apie rungtynes Pasvalyje portalui lrytas.lt kalbėjo D.Adomaitis. - Antrojoje rungtynių pusėje, kai jau, rodos, pagavome ritmą ir galėjome perlaužti rungtynes, praleidome lengvus taškus, leidome atitrūkti varžovams. Buvome nedrausmingi gynyboje, ėmė buksuoti ir puolimas. Vienas žaidėjas suklydo, antras, trečias ir žaidimas išsiderino“.

Po sudėtingų atkarpų, kai atsilikinėjo 10 taškų skirtumu, vilniečiai sutelkė jėgas ketvirtojo kėlinio pradžioje, kurią sužaidė lyg iš natų. D.Songailos ir R.Seibučio tandemas padėjo "Lietuvos rytui" spurtuoti 16:0 ir persverti rezultatą 59:53.

„Ketvirtojo kėlinio pradžioje buvo labai gera atkarpa, ypač gynyboje. O gerai apsigynus pavykdavo suorganizuoti greitas atakas, išnaudoti savo stipriąsias puses.

Bet vėliau trūko drausmės ir nebepavyko suderinti žaidimo. Svarbiais momentais nepataikėme ir nepriėmėme teisingų sprendimų“, - apgailestavo vilniečių strategas.

Šį kartą jis nesulaukė taiklių metimų iš vieno ekipos lyderių Martyno Gecevičiaus. Snaiperio taikiklis šį kartą buvo išsiderinęs - jis prametė keturis dvitaškius, vieną tritaškį, netaiklius metimus bent iš dalies kompensuodamas rezultatyviais perdavimais, kurių atliko keturis.

„Mums svarbus kiekvienas žaidėjas, turime galimybių dažnai keisti krepšininkus ir galime tuo pasinaudoti. Kai vienam žaidėjui nesiseka, svarbu, kad tos pačios pozicijos krepšininkas jį tinkamai pakeistų. Šiose rungtynėse to nebuvo ir tai mums atsiliepė“, - teigė D.Adomaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.