EUROLYGA 2023

Sąmokslo teorija: ar „Nets“ siekė į porą gauti „Raptors“?

NBA čempionate jau šeštadienį prasidės atkrintamųjų varžybų karštinė. Trečiadienio naktį pasibaigus reguliariajam sezonui buvo sudėti visi taškai, tačiau kalbos netyla. Sąmokslo teorijų mėgėjai ėmė diskutuoti, ar „Brooklyn Nets“ taip norėjo pirmajame etape žaisti su „Toronto Raptors“, kad net siekė pralaimėti?

Paskutinėse rungtunėse J.Kiddas ant suolo pasodino lyderius.<br>AP nuotr.
Paskutinėse rungtunėse J.Kiddas ant suolo pasodino lyderius.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2014, 12:28 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:27 PM

Iki reguliariojo NBA sezono pabaigos likus dvejoms rungtynėms „Brooklyn Nets“ komandai reikėjo tik vienos pergalės, kad Rytų konferencijoje išsaugotų penktąją vietą. Tokiu atveju, „Nets“ pirmajame atkrintamųjų varžybų rate būtų žaidusi su ketvirtąją vietą užėmusia „Chicago Bulls“ komanda, o šeštoje buvusi „Washington Wizards“ - su „Toronto Raptors“, kuri buvo trečia.

Tačiau viskas susiklostė kitaip. „Nets“ užėmė šeštąją vietą ir atkrintamąsias šeštadienį pradės maču su „Raptors“. Sekmadienį „Wizards“ vyks į Čikagą kautis su „Bulls“, rašo sportsmedia.com.

Kaip tai atsitiko?

„Raptors“ ir „Bulls“ paskutines dvejas rungtynes sužaidė iškovodamos po vieną pergalę ir patirdamos po pralaimėjimą. „Wizards“ laimėjo abejas rungtynes, o „Nets“ abejas pralaimėjo.

„Nets“ pralaimėjimai iš pirmo žvilgsnio atrodo mistiški. Bruklino komanda pralaimėjo „New York Knicks“ ir „Cleveland Cavaliers“ - į atkrintamąsias varžybas nepatekusioms komandoms, kurias turėjo nugalėti.

Rungtynėse su „Knicks“ Jasonas Kiddas, apsukrusis „Nets“ treneris, vieniems iš lyderių Deronui Williamsui ir Joe Johnsonui atitinkamai leido žaisti po 30 ir 31 minutę. Pražangų prisirinkęs Paulas Pierce'as žaidė tik 21 minutę. Kevinas Garnettas, kuris pastaruosius keletą mėnesių gaudavo nemažai žaidimo laiko, rungtyniavo tik 15 minučių. Šių rungtynių „Nets“ tiesiog nelaikė gyvybiškai svarbiomis ir buvo nugalėti.

Po šių rungtynių „Raptors“ ir „Nets“ situacijose mažai kas pasikeitė. Tačiau „Wizzards“ buvo arčiau penktosios vietos.

Paskutinėse rungtynėse su „Cavaliers“ J.Kiddas neleido žaisti P.Pierce'ui, D.Williamsui, J.Johnsonui ir K.Garnettui. „Cavaliers“ pergalingai baigė sezoną, o Bruklino komanda nukrito į šeštąją vietą.

Ar J.Kiddas sąmoningai neleido žaisti lyderiams, siekdamas, kad komanda pralaimėtų ir išvengtų „Bulls“ barjero pirmajame etape?

Sunku pasakyti, tačiau ši prielaida nėra neįtikėtina. „Bulls“ lygoje nėra tarp talentingiausių komandų. Tai iš veteranų sudaryta ekipa, turinti daug atkrintamųjų varžybų patirties, fiziškai stipri ir galinti kovoti su bet kuria ekipa. Šį sezoną „buliai“ dukart įveikė „Nets“ ir kartą pralaimėjo.

„Raptors“ yra jauna, talentinga komanda, turinti labai daug kur tobulėti. Talentas yra neabejotinas, bet patirties trūksta. Toronto ekipos žemi žaidėjai taip pat labiau tinka „Nets“ pagal žaidimo stilių. Sezono metu šios komandos tarpusavio rungtynėse pasidalino po pergalę.

Akivaizdu, kad J.Kiddui nebuvo svarbu laimėti paskutinių reguliariojo sezono rungtynių su „Cavaliers“. Neleisdamas žaisti lyderiams jis taip pat siekė, kad šie gautų papildomo poilsio ir nerizikuotų susižeisti.

Tačiau bet kokios kalbos, kad „Nets“ siekė atkrintamąsias pradėti su „Raptors“, Toronto krepšininkams pridės daugiau motyvacijos.

Atkrintamųjų varžybų poros: Rytų konferencija „Indiana Pacers“ (1) - „Atlanta Hawks“ (8) „Miami Heat“ (2) - „Charlotte Bobcats“ (7) „Toronto Raptors“ (3) - „Brooklyn Nets“ (6) „Chicago Bulls“ (4) - „Washington Wizards“ (5) Vakarų konferencija „San Antonio Spurs“ (1) - „Dallas Mavericks“ (8) „Oklahoma City Thunder“ (2) - „Memphis Grizzlies“ (7) „Los Angeles Clippers“ (3) - „Golden State Warriors“ (6) „Houston Rockets“ (4) - „Portland Trail Blazers“ (5)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.