EUROLYGA 2023

D.Adomaitis: „Parodėme gynybą, kokia ir turėjo būti“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai šeštadienį užsitikrino pirmąją vietą reguliariajame LKL čempionate. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai tolimais metimais į neviltį varė ir atkeršijo Prienų „TonyBet“ komandai. „Lietuvos rytas“ namuose šventė pergalę 111:67.

D.Adomaitis džiaugėsi auklėtinių gynyba.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Adomaitis džiaugėsi auklėtinių gynyba.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Apr 19, 2014, 7:39 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:55 PM

„Noriu padėkoti visiems krepšininkams, kad nors ir pirmaudami didesniu skirtumu, neprarado budrumo“, - sakė D.Adomaitis.

Treneris labai džiaugėsi gynyba. „Ji buvo tokia, kokią ir turime rodyti“, - sakė D.Adomaitis

- Pataikėte septyniolika tritaškių. Ar toks ir buvo planas – šaudyti iš toli?

- Jie labai rizikavo, nes leido dažnai mesti laisviems. O mes savo komandoje turime gerų tritaškininkų. Tiesiog pasinaudojome progomis – pataikėme metimus.

Procentas labai geras. Kiekvienas treneris norėtų matyti tokius skaičius.

- „TonyBet“ komandai pralaimėjote LKF taurėje, dar paskutinį kartą pralaimėjote LKL mačą Pasvalyje. Auklėtinių turbūt nuteikinėti net nereikėjo?

- Mes labai rimtai rengėmės rungtynėms. Dabar daug dirbame per treniruotes. Žinoma, po pralaimėto finalo motyvacija buvo didesnė. Tai buvo papildomas stimulas. Be to, žaidėme namuose, tad nežiūrėjome į varžovų sudėtį, nesirūpinome, kas pas juos gali žaisti, o kas ne.

- Starto penkete pasirodė Antanas Kavaliauskas. Ar jis jau galutinai įsiliejo į komandą?

- Manau, kad taip. Treniruotėse jis demonstruoja žaidimą, kurio norime. Dar yra mažų nesusipratimų, kurių dažnai būna, bet tai sezono pabaiga ir stengiamės išnaudoti geriausias kiekvieno žaidėjo savybes.

- Ar ši pergalė krepšininkams dovanos papildomų laisvų dienų?

- Pirmadienį jau pradėsime treniruotis. Grafikas gan įtemptas – tiek rungtynių, tiek treniruočių. Jokio atsipalaidavimo – turime būti susikaupę.

- Ar S.Jelovacas dabar geriau supranta savo vietą komandoje?

- Jis toks žaidėjas, kuris labiau priklauso nuo puolimo. Čia jis talentingas, gali daug duoti, bet mums to nepakanka. Mums reikia, kad jis dirbtų ir gynyboje. Šįkart jis gerai sužaidė abiejuose frontuose – tiek puolime, tiek gynyboje, kur nedarė tų klaidų, kurios pasitaikydavo anksčiau.

Tos klaidos automatiškai apribodavo jo minutes aikštėje, nes mes nenorime matyti tų grubių klaidų, kokias tekdavo išvysti.

Noriu pagirti visus. Žinote kaip būna, kai laiminėji didesniu skirtumu, bet mūsų krepšininkai išliko susikaupę iki galo.

Mes nė vieną ketvirtį nepraleidome daugiau dvidešimties taškų. Tai buvo tokia gynyba, kokią turime demonstruoti. Stengsimės ją išlaikyti ir toliau.

- Eimantas Bendžius taip pat prisidėjo prie tritaškių procento. Jis pataikė keturis iš penkių tolimų metimų. Ar jis jau atsigauna?

- Mums kiekvienas žaidėjas yra svarbus, nes norime žaisti intensyviai ir agresyviai. Mūsų žaidimas išnaudoja daug energijos gynyboje, bet tada reikia jėgų ir puolime. Tad ta rotacija bus didesnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.