EUROLYGA 2023

Eurolygos ketvirtfinalyje - šeimininkų ekipų diktatas

Jonas Mačiulis vėl pelnė pirmuosius rungtynių taškus, bet jo komanda antrą kartą pralaimėjo, dvi Europos krepšinio žvaigždės jau pirmajame kėlinyje paliko aikštę dėl traumų, Giannis Bourousis buvo negailestingas savo buvusiai komandai, o Milano „Emporio Armani“ nė sykio neleido varžovams išsiveržti į priekį.

"AFP/Scanpix" nuotr.<br>J.Mačiulis pelnė pirmuosius taškus Maskvoje, bet „Panathinaikos“ vėl pralaimėjo.
"AFP/Scanpix" nuotr.<br>J.Mačiulis pelnė pirmuosius taškus Maskvoje, bet „Panathinaikos“ vėl pralaimėjo.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Apr 19, 2014, 12:43 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:00 PM

Tai buvo įdomiausi įvykiai per antrąsias Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes, kurias laimėjo keturios šeimininkų komandos.

Kas patiko žiūrovams?

a) Madrido „Real“ vidurio puolėjas Giannis Bourousis turi ypatingų, jam vienam žinomų sąskaitų su savo buvusia komanda Pirėjo „Olympiakos“. Per pirmąsias rungtynes G.Bourousis pyktį nukreipė ne ten, kur reikėjo, ir eikvojo jėgas ginčydamasis su Vasiliu Spanouliu. Užtat per antrąjį mačą susitelkė žaidimui ir pelnė 19 taškų bei atkovojo 10 kamuolių, o „Real“ nedideliu skirtumu, tačiau be didelių problemų nugalėjo G.Bourousio tėvynainius 82:77.

b) Kristjanas Kanguras tapo slaptuoju Milano „Emporio Armani“ ginklu. Estas į aikštę buvo įleistas 14-ąją min., kai Tel Avivo „Maccabi“ labai sėkmingai ardė įprastas varžovų schemas ir Milano ekipos treneriui Lucai Banchiui prireikė netradicinio sprendimo. Šis sprendimas pasiteisino su kaupu – K.Kanguras antrajame kėlinyje per 7 minutes pelnė 10 taškų ir jo komanda įgijo lemiamą persvarą 47:34. Antroje pusėje skirtumas beveik nesikeitė ir „Emporio Armani“ namie nugalėjo garsiausią Izraelio klubą 91:77.

c) „Real“ treneris Pablo Laso nepabūgo patikėti sudėtingiausią užduotį 21-erių metų Danieliui Diezui. 201 cm ūgio puolėjui teko dengti varžovų lyderį V.Spanoulį. D.Diezas per 12 min. gavo tris pražangas, bet prieš tai įsibėgėjusiai „Olympiakos“ žvaigždei tuo metu, kai prie jo prilipo D.Diezas sunku buvo net kvėpuoti ir Pirėjo ekipos puolimui buvo suduotas griaunantis smūgis.

Kas nuvylė žiūrovus?

a) Maskvos CSKA ir Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkai per didžiąją pertrauką pamiršo, kad žiūrovai laukia taiklių metimų. Maskvos komanda trečiajame kėlinyje pirmą kartą į krepšį pataikė tik sužaidus 4 min. 55 sek., bet ir svečių ekipa per tą atkarpą surinko vos 3 taškus. Antrajame kėlinyje „Panathinaikos“ dar ilgiau negalėjo įmesti ir varžovų krepšį atrišo tik praėjus 6 min. 26 sek. CSKA per tą laiką surengė spurtą 14:0, po kurio nutolo 35:19 ir pasidėjo tvirtus pergalės pamatus. Maskviečiai nesunkiai pasiekė antrąją pergalę namie 77:51.

b) Nors Stambulo „Galatasaray“ treneris Erginas Atamanas tvirtino priešingai, jo komandą stipriai paveikė Carloso Arroyo trauma. „Galatasaray“ krepšininkai nuo rungtynių pradžios atrodė pasmerkti, jau 11-ąją min. atsiliko 8:25 ir visai nepasipriešino „Barcelona“ komandai, kuri savo arenoje pasiekė antrą triuškinamą pergalę 84:63.

c) Penktoji minutė buvo nelaiminga „Barcelona“ gynėjui Juanui Carlosui Navarro ir „Maccabi“ vidurio puolėjui Sofokliui Schortsaničiui. Abu krepšininkai jau pirmojo kėlinio viduryje patyrė traumas. J.C.Navarro pasitempė kojos raumenį ir negalės žaisti trečiųjų rungtynių. S.Schortsanitis bandydamas sutrukdyti į krepšį metusiam varžovui pargriuvo ir susižeidė čiurną.

Turo citata

Dimitris Giannakopoulos: „Šis vakaras buvo labai sunkus. Tačiau tokios rungtynės užgrūdina. Esu įsitikinęs, kad po šio sukrėtimo mes parodysime viską, ką mokame, ir dar grįšime į Maskvą“. „Panathinaikos“ savininkas neabejoja, kad penktadienį beviltiškai pralaimėjusi jo komanda namie dukart įveiks CSKA krepšininkus.

Turo skaičius

0 - tiek kartų „Maccabi“ krepšininkai penktadienį pirmavo prieš „Emporio Armani“. Nors Tel Avivo ekipa vienintelė išvykoje laimėjo pirmąsias rungtynes, per antrąsias visą laiką atsiliko nuo varžovų.

Turo penketas

Curtis Jerrellsas („Emporio Armani“). 24 balus surinkęs gynėjas tapo vienu iš dviejų naudingiausių antrųjų ketvirtfinalio mačų žaidėju. Per rungtynes su „Maccabi“ pelnė 17 taškų (3/4 dvitaškių, 3/5 tritaškių, 2/2 baudų), iš jų 9 ketvirtajame kėlinyje, ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Rudy Fernandezas („Real“). Ispanas per antrąsias rungtynes su „Olympiakos“ pasirodė ne taip įspūdingai kaip per pirmąsias, bet irgi buvo labai naudingas: pelnė 15 taškų (3/5 dvitaškių, 2/6 tritaškių, 3/4 baudų), atkovojo 6 kamuolius ir išprovokavo 6 pražangas.

Sonny Weemsas (CSKA). Amerikietis buvo vienintelis rungtynių su „Panathinaikos“ žaidėjas, atitikęs ketvirtfinalio lygį. Bet tik ketvirtajame kėlinyje, per kurį pelnė 16 taškų. Iš viso S.Weemsas surinko 23 taškus (7/10 dvitaškių, 3/4 tritaškių) ir buvo rezultatyviausias antrųjų ketvirtfinalio mačų žaidėjas.

Kristjanas Kanguras („Emporio Armani“). Asmeninį sezono rekordą pagerinęs estas buvo neišsprendžiamas galvosūkis „Maccabi“ krepšininkams antrajame kėlinyje, per kurį pelnė 10 taškų. Iš viso surinko 13 taškų ir pataikė visus metimus (3/3 dvitaškių, 2/2 tritaškių, 1/1 baudos).

Giannis Bourousis („Real“). Ypatingai nusiteikė dvikovai su savo buvusia komanda „Olympiakos“ ir pelnė 19 taškų (7/10 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 2/3 baudų), atkovojo 10 kamuolių bei surinko 24 naudingumo balus. Graikas tapo vienu iš dviejų naudingiausių antrųjų ketvirtfinalio mačų žaidėju.

Turo lietuvis

Jonas Mačiulis („Panathinaikos“). Vienintelis Eurolygoje likęs lietuvis abejose Maskvoje vykusiose rungtynėse pelnė pirmuosius taškus. Tačiau penktadienį jam sekėsi kur kas prasčiau negu trečiadienį. Atėnų komandos puolėjas daug mėtė pro šalį ir pelnė tik 5 taškus (1/4 dvitaškių, 1/3 tritaškių). Visus – per pirmojo kėlinio pirmąją pusę.

Turo nusivylimas

Dimitris Diamantidis („Panathinaikos“). Maskva buvo itin nesvetinga „Panathinaikos“ žvaigždei. Per pirmąsias rungtynes prasti jo sprendimai sugriovė paskutines „žaliųjų“ viltis laimėti, o antrųjų pradžioje D.Diamantidis žaidėjų grūstyje gavo į nosį (regis, susidūręs su komandos draugu J.Mačiuliu), po to ilgai sėdėjo ant suolo ir žaidė tik 20 min., per kurias nepelnė nė taško (0/3 dvitaškių, 0/2 tritaškių). Tai buvo pirmos nerezultatyvios D.Diamantidžio rungtynės nuo praėjusių metų ketvirtfinalio serijos su „Barcelona“.

Ketvirtfinalio antrosios rungtynės (serija iki 3 pergalių).

Madrido „Real“ – Pirėjo „Olympiakos“ 82:77. G.Bourousis 19, 10 atk.kam., R.Fernandezas 15, N.Mirotičius 14/V.Spanoulis 18, M.Lojeski 13. 10753 žiūrovai. Serija 2:0.

„Barcelona“ – Stambulo „Galatasaray“ 84:63. B.Olesonas 14, A.Abrinesas 13/H.Domercantas 11. 5573 žiūrovai. Serija 2:0.

Maskvos CSKA – Atėnų „Panathinaikos“ 77:51. S.Weemsas 23, V.Micovas 12/R.L.Ukičius 15, ... J.Mačiulis 5. 4843 žiūrovai. Serija 2:0.

Milano „Emporio Armani“ – Tel Avivo „Maccabi“ 91:77. C.Jerrellsas 17, K.Kanguras ir D.Mossas po 13/A.Tyusas 16, D.Blu 12. 12331 žiūrovas. Serija 1:1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.