EUROLYGA 2023

Kovoje LMKL bronzos klaipėdietės šventė pergalę Garliavoje

Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) mažojo finalo - dėl trečiosios vietos ir bronzos medalių - trečiosiose rungtynėse šeštadienį Klaipėdos „Fortūnos“ komanda svečiuose 65:55 (17:12, 12:14, 19:7, 17:22) nugalėjo Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ krepšininkes ir sušvelnino serijos iki trijų pergalių rezultatą 1:2.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 19, 2014, 4:19 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:58 PM

Pirmąsias dvejas rungtynes kaunietės laimėjo 64:62 (namuose) ir 72:65 (svečiuose). 

Ketvirtąsias LMKL serijos dėl bronzos apdovanojimų rungtynes komandos uostamiestyje žais antradienį.  Jei klaipėdietės laimės, tada lemiamos rungtynės vyks  trečiadienį Garliavoje. 

Šeštadienį Ramunės Kumpinės auklėtinės dvikovą pradėjo galingai ir greitai atitrūko – 17:8. Iki pertraukos aikštės šeimininkės priartėjo per vieną tolimą metimą – 26:29. Klaipėdietės, įspūdingai pradėjusios trečiojo kėlinio pradžią – 14:2,  atitrūko 43:28. Nuo tos akimirkos Kauno rajono atstovės, treniruojamos Lino Šalkaus nebesugebėjo atsitiesti.

„Fortūną“ į pergalę vedė Eglė Šikšniūtė, surinkusi 23 taškus (11/19 dvit., 11/20 baudų, 6 atk. kam.), Lina Aglinskaitė pridėjo 14 taškų (10 atk. kam.), Gabrielė Gutkauskaitė – 11 (7 rez. perd.), Kristė Druskytė – 9 (7 atk. kam.), Monika Grigalauskytė – 6 (8 atk. kam.).

Šeimininkėms Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė ir Santa Okockytė surinko po 13 taškų, Akvilė Baronėnaitė – 10, Gintarė Jasiunskaitė – 8 tšk.

Pajūrio atstovės laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 42:30.

„Fortūnos“ trenerės R.Kumpienės komentaras: „Merginos labai norėjo reabilituotis, iš visos širdies siekė pergalės. Jos suprato, kad jei ne šiandien, tai nebebus progos atsirevanšuoti. Mes šioje serijoje nebegalime klysti. Mums kiekvienos rungtynės – bronzos medalių vertės. Po dvejų pirmųjų nesėkmingų serijos rungtynių merginos labai išgyveno,  susikaupusios dirbo, stengėsi. Šįkart Garliavoje pergalę lėmė atsidavimas, kovingumas ir noras laimėti. Visos merginos stengėsi ir kovėsi.

Šįkart daugiausiai taškų pelnė Eglė Šikšniūtė. Ji sakė: pati sau įsispyriau į užpakalį ir padariau tam tikras išvadas. Eglė sužaidė taip, kaip turėtų kautis visą sezoną. Džiugu, kad merginos reagavo į pastabas ir raginimus. Į Garliavą šįkart atvykome šiek tiek anksčiau ir visiems sakiau, kad mano didžiausias noras tas, kad mums per šventės dar reikėtų padirbėti. Mano noras išsipildė – laimėjome ir pirmadienį rinksimės į treniruotes, dirbsime, ruošimės ketvirtajai serijos dvikovai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.