EUROLYGA 2023

D.Motiejūno vakaras atkrintamosiose: ar „Rockets“ turi šansą?

Nors daugiausiai dėmesio prieš Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) atkrintamąsias varžybas Vakarų konferencijoje sulaukia „Los Angeles Clippers“ ir  „Golden State Warriors“ pora, „Houston Rockets“, kuriai atstovauja Donatas Motiejūnas, ir „Portland Trail Blazers“ mūšis turėtų būti ne mažiau vertas dėmesio.

D. Motiejūnas ir jo atstovaujama „Rockets“ pirmajame NBA atkrintamųjų varžybų etape susitiks su „Trail Blazers“ klubu iš Portlendo.<br>AP nuotr.
D. Motiejūnas ir jo atstovaujama „Rockets“ pirmajame NBA atkrintamųjų varžybų etape susitiks su „Trail Blazers“ klubu iš Portlendo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 20, 2014, 7:42 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:50 PM

Pirmasis „Rockets“ ir „Blazers“ mačas vyks naktį iš sekmadienio į pirmadienį – 4 val. 30 min.

Kuo šios dvi komandos panašios? Kokie yra „Rockets“ pranašumai? Ar „Blazers“ turi galimybių sustabdyti D.Motiejūno klubo puolimo mašiną? Į klausimus atsako „Sports Illustrated“.

Komandos labai panašios

Pirmiausia, tuo, kad statistiniu aspektu jos yra praktiškai vienodos. Abi komandos pateko tarp penkių geriausiai NBA lygoje puolančių ekipų, taip pat į daugiausiai tritaškių metusių komandų trejetą. Tiek „Rockets“, tiek „Blazers“ reguliariajame sezone laimėjo po 54–is kartus.

Dvikova turėtų sulaukti dėmesio dėl viso būrio žvaigždžių, žaidžiančių abejose barikadų pusėse. Tikrais Hjustono klubo lyderiais tapo antrus metus ekipoje rungtyniaujantis Jamesas Hardenas ir po itin nesėkmingo praėjusio sezono  „Los Angeles Lakers“ gretose atsitiesęs Dwightas Howardas.

„Blazers“ ekipoje pirmais smuikais griežia geriausią sezoną karjeroje žaidžiantis aukštaūgis Lamarcus Aldridge ir NBA lygos antrametis Damianas Lillardas.

„Blazers“ neapsigina prieš „Rockets“ žvaigždes

Kokie šioje serijoje yra Hjustono klubo pranašumai?

Kaip bebūtų akivaizdu, tačiau svarbiausias „Rockets“ ginklas šioje serijoje – sėkmingas žvaigždžių žaidimas. Reguliariajame sezone J.Hardenas ketveriose dvikovose prieš Portlendo ekipą pelnydavo 30,3 taško, atkovodavo 7,3 kamuolio ir atlikdavo 5,3 rezultatyvaus perdavimo. Savo ruožtu D.Howardas rinko 25,5 taško ir atkovojo 13,5 kamuolio.

Prieš J.Hardeną „Blazers“ reguliariojo sezono metu gynėsi ir Wesley Matthewsas, ir gynybos specialistu vadinamas Nicolas Batumas, tačiau prieš puikiai pražangas provokuojantį gynėją „Blazers“ gynyba negalėjo nieko padaryti.

Savo ruožtu „Rockets“ ekipa ir D.Howardas supranta, kad vienintelis gynybos ramstis „Blazers“ aukštaūgių tarpe yra Robinas Lopezas. Bus stengiamasi provokuoti 213 cm. ūgio vidurio puolėjo pražangas.

Taip pat tiek J.Hardenas, tiek D.Howardas pernai iš NBA atkrintamųjų varžybų traukinio iškrito jau po pirmojo etapo. Akivaizdu, kad šiemet jie kaip niekada anksčiau tikisi sudrebinti lygą sėkmingu žaidimu.

Portlendo stiprybė – Lamarcus Aldridge'as ir susižaidimas

L.Aldridge'as pradėjo sezoną tarsi besitaikydamas į naudingiausio reguliariojo sezono žaidėjo titulą, o grįžęs po traumos padėjo komandai laimėti paskutines devynerias rungtynes iš dešimties.

Kad 211 cm ūgio sunkųjį kraštą bus sunku stabdyti, parodo ir tai, kad tiesioginis jo varžovas „Rockets“ klube bus penkiais centimetrais žemesnis Terrence'as Jonesas, kuris tik šiemet įrodė savo vertę NBA lygoje.

Taip pat šį sezoną „Blazers“ yra ypač sveiki ir susižaidę: išskyrus L.Aldridge, kiti keturi startinio penketo nariai D.Lillardas, W.Matthewsas, R.Lopezas ir N.Batumas nepraleido nei vienerių reguliariariojo sezono rungtynių. Kartu Portlendo ekipos startinis penketas yra sužaidęs 1373 minutes šį sezoną.

Seriją nulems klaidos

Nors komandos statistiškai yra itin panašios, „Blazers“ ekipa šiame sezone yra viena iš mažiausiai klystančių NBA komandų, tačiau taip pat nesugeba priversti daug klysti ir varžovų. Savo ruožtu „Rockets“ ne tik neišprovokuoja klaidų, bet ir pati visiškai nesaugo kamuolio.

Jeigu Hjustono ekipa pradės pulti „su galva“ (kas yra tikėtina, nes „Blazers“ tikrai nėra pati geriausia komanda gynyboje), kiti jų privalumai – žvaigždžių sėkmingas žaidimas, greitajame puolime renkami taškai bei pražangų provokavimas – turėtų padėti tašką šioje serijoje.

„Sports Illustrated“ pasirinkimas

„Rockets“ laimės per šešis mačus. Puikus puolimas neatsiejamas nuo gero žaidimo prie tritaškio, baudų metimo linijos bei po krepšiu, o visą tai „Rockets“ daro geriau nei „Blazers“. Taip pat J.Hardeno ir D.Howardo tandemas ypač sustiprina Hjustono komandos pozicijas dėl išėjimo į Vakarų konferencijos pusfinalį. "Blazers" spragos gynyboje bei namų pranašumo neturėjimas atvers tam kelią.

Parengė Saulius Jakučionis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.