EUROLYGA 2023

Po debiuto atkrintamosiose – pagyros J.Valančiūnui

Jono Valančiūno vardas dabar Toronte tariamas dar garsiau, o apžvelgdami NBA atkrintamųjų startą specialistai negali nepaminėti lietuvio pavardės. Nors „Toronto Raptors“ komanda 87:94 pralaimėjo „Brooklyn Nets“ krepšininkams savo sirgalių akivaizdoje, niekas didelių priekaištų 21-erių Lietuvos rinktinės aukštaūgiui nereiškė.

J.Valančiūnas pademonstravo, kad NBA atkrintamųjų jaudulys jo iš vėžių išmušti negali.<br>AP nuotr.
J.Valančiūnas pademonstravo, kad NBA atkrintamųjų jaudulys jo iš vėžių išmušti negali.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-20 14:50, atnaujinta 2018-02-14 12:51

J.Valančiūnas pirmą kartą paragavo NBA atkrintamojo etapo duonos, žaidė 35-ias minutes, atliko dvigubą dviženklį – pelnė septyniolika taškų ir atkovojo aštuoniolika kamuolių – bei gerino rekordus.

O už visa tai – specialistų, žiniasklaidos ir sirgalių liaupsės.

Dauguma „Raptors“ krepšininkų kalbėjo apie jaudulį prieš pirmąjį kartą atkrintamosiose. Kai kurie į aikštę žengė ir žaidė taip, lyg nebūtų pasirengę didžiajam momentui (žiūrime į jus DeMarai DeRozanai ir Terrence'ai Rossai), rašė torontosun.com.

J.Valančiūnas taip pat jautėsi keistai, tačiau tikrai nežaidė lyg šio etapo naujokas.

Antrus metus NBA žaidžiantis lietuvis buvo neįtikėtinas. Jis mačo pradžioje padėjo komandai išlikti žaidime, kai per pirmąją pusę vos nepasiekė dvigubo dviženklio. Trečiajame kėlinyje jis taip pat buvo tvirtas ir kovingas.

J.Valančiūnas pasiekė „Raptors“ atkovotų kamuolių rekordą atkrintamosiose varžybose. Didžiausią rūpestį kėlė tos šešios klaidos, tačiau visa kita jis darė taip gerai, kad galima atleisti ir už tuos nesusipratimus.

J.Valančiūnas mačo pradžioje provokavo varžovų pražangas, valdė situaciją po krepšiais, atliko galingą bloką. Jis žaidė visapusiškai gerai.

„Mane įkvėpė minia. Tai tikrai neįtikėtini sirgaliai“, - sakė J.Valančiūnas.

Dar prieš mačą jis torontosun.com sakė, kad daugiau jaudinasi nei nervinasi. Paklaustas, ką galvoja apie susitikimą su įžeidinėti ir provokuoti žodžiais mėgstančiu Kevinu Garnettu, lietuvis sakė: „Nesuprantu angliškai. Tai bus mano didžiausias ginklas.“

Kai varžovai pasirinkdavo žemą penketą J.Valančiūnas įprastai šį sezoną sėsdavo ant suolo, tačiau krepšininkas pabrėžė, kad visada siekia įrodyti, jog yra vertas ir tada būti aikštėje. Net ir žaidžiant prieš žemesnius „Nets“ krepšininkus.

„Stengsiuosi greitai dirbti kojomis“, - prieš pat rungtynes sakė J.Valančiūnas.

Ir jis tai padarė.

Sužaidė taip, kad dėmesį į lietuvį buvo priverstas atkreipti „Nets“ treneris buvęs nuostabus įžaidėjas Jasonas Kiddas.

„Jis labai geras ir sužaidė neįtikėtinai puikiai. Turime pažiūrėti įrašą ir apie tai pagalvoti“, - sakė J.Kiddas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.