EUROLYGA 2023

LKL intriga išliks iki pat finišo

M.Gecevičiaus vedamas „Lietuvos rytas“ ne tik įveikė „TonyBet“, bet ir užsitikrino pirmąją vietą LKL reguliariajame sezone.<br>D.Umbraso nuotr.
M.Gecevičiaus vedamas „Lietuvos rytas“ ne tik įveikė „TonyBet“, bet ir užsitikrino pirmąją vietą LKL reguliariajame sezone.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 22, 2014, 10:28 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:40 PM

„Lietuvos ryto“ krepšininkai užsitikrino pirmąją vietą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariajame čempionate. Dabar vilniečių žaidimas nulems žemiau esančių komandų išsidėstymą lentelėje, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Martynas Gecevičius ir kiti „Lietuvos ryto“ snaiperiai padarė viską, kad bent iš dalies atsilygintų Prienų „TonyBet“ komandai už nesėkmę taurės varžybų finale ir kad vilniečiai pirma laiko užsitikrintų reguliariojo čempionato nugalėtojų titulą.

LKL rungtynėse Vilniuje šeštadienį Vilniaus krepšininkai pataikė net 17 tritaškių iš 29 (59 proc.) ir sušaudė Prienų komandą 111:67.

M.Gecevičius, mačą iš tribūnų stebint Lietuvos rinktinės treneriui Jonui Kazlauskui, vien per pirmąjį kėlinį pelnė 17 taškų (iš viso – 24), vilniečiai laimėjo ketvirtį 37:17 ir paklojo pamatus lengvai pergalei.

„Prieniškiai labai rizikavo, nes leido dažnai mesti laisviems. O mes turime gerų metikų. Tiesiog pasinaudojome progomis – pataikėme metimus. Taiklumo procentas labai geras. Kiekvienas treneris norėtų matyti tokius skaičius“, – sakė „Lietuvos ryto“ treneris Dainius Adomaitis, dar labiau likęs patenkintas savo žaidėjų gynyba ir laimėta kova dėl kamuolių (34:21).

Vietos ketverte gali keistis

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai šeštadienį Pasvalyje 68:81 nusileido „Pieno žvaigždėms“ ir smuktelėjo į trečiąją vietą, antrąją užleidę Kauno „Žalgiriui“.

Bet kova tarp „Žalgirio“, „Neptūno“ ir „TonyBet“ dėl 2–4 pozicijų dar nebaigta.

Jei rytoj Prienų krepšininkai namie įveiks Alytaus „Dzūkiją“, o „Neptūnas“ savo aikštėje „Nevėžį“, paskutiniuose mačuose šeštadienį netrūks įdomybių.

Tądien tuo pačiu metu (nuo 18 val. 30 min.) Klaipėdoje „Neptūnas“ žais su „TonyBet“, o Kaune „Žalgiris“ – su „Lietuvos rytu“.

Po Velykų pratybose sulaukęs traumas apsigydžiusių Martyno Pociaus ir Šarūno Jasikevičiaus „Žalgiris“ surinktų 75 proc. pergalių (15 iš 20 galimų) ir liktų antras, jeigu įveiktų „Lietuvos rytą“, o „Neptūnas“ pralaimėtų bent kartą.

Pralaimėjimo šeštadienį atveju žalgiriečių pergalių ir pralaimėjimų santykis kristų iki 70 proc. (14 iš 20) ir tuomet jiems grėstų ketvirtoji vieta ir galimas susidūrimas su „Lietuvos rytu“ jau pusfinalyje.

„Neptūnas“ savo rankose turi istorinę galimybę užimti antrąją vietą reguliariajame čempionate, nes laimėjęs abejas rungtynes turėtų 75 proc. pergalių balansą.

Klaipėdiečiai aplenktų „Žalgirį“ (net jei šis laimėtų prieš „Lietuvos rytą“), nes yra įveikę kauniečius abu kartus šį sezoną.

Tačiau pralaimėjus Prienų klubui šeštadienį „Neptūno“ pergalių ir nesėkmių balansas gali smukti iki 70 proc., o tai uostamiesčio klubui reikštų trečiąją vietą „Žalgirio“ pralaimėjimo atveju ir ketvirtąją – „Žalgirio“ pergalės atveju.

Prienų klubas surinktų 73,5 proc. (25 iš 34), jei laimėtų abejas likusias rungtynes.

Tokio procento užtektų pakilti į antrąją vietą, jei „Žalgiris“ pralaimėtų „Lietuvos rytui“.

Jei Prienai iš dviejų likusių mačų laimėtų vieną, jų pergalių ir pralaimėjimų balansas kristų iki 70,6 proc. (24 iš 34). Tokiu atveju trečiąją vietą jie užimtų, jei pralaimėtų „Žalgiris“.

LKF taurės laimėtojai liktų ketvirti, jeigu „Žalgiris“ nugalėtų „Lietuvos rytą“, o patys nusileistų „Neptūnui“.

Lenktynės dėl 5-osios vietos

Dar anksti prognozuoti galimas pusfinalio poras, nes ketvirtfinalyje staigmenų gali pažerti pastaruoju metu taip įsibėgėjusios 5-ąją ir 6-ąją pozicijas užimančios komandos: Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir „Šiauliai“.

Pasvalio krepšininkai turi visas galimybes likti penkti: yra iškovoję viena pergale daugiau už šiauliečius, laimėję 3 tarpusavio mačus iš 4, be to, šią savaitę žais su silpnesniais varžovais.

Jei šiandien Rimanto Grigo treniruojama Pasvalio ekipa namie įveiks Kauno „LSU-Atletą“, „Pieno žvaigždės“ užsitikrins 5-ąją vietą, nesvarbu, kokia bus paskutinio mačo su „Nevėžiu“ baigtis.

Penkis pastaruosius LKL mačus, o tarp jų ir Baltijos taurę, laimėję šiauliečiai rytoj žais Vilniuje su „Lietuvos rytu“, o šeštadienį namie – su Utenos „Juventus“.

Kova dėl paskutinio bilieto

„Juventus“ po pergalės šeštadienį 34 taškų skirtumu prieš skolų slegiamą „Nevėžį“ užsitikrino bilietą į atkrintamąsias kovas, kurias tikriausiai pradės iš septintosios pozicijos.

Uteniškiai liks septinti, jei trečiadienį Panevėžyje nepralaimės aštuntąją vietą dabar užimančiam „Lietkabeliui“ daugiau nei 42 taškais.

„Lietkabelis“ turėtų likti aštuntas ir ketvirtfinalyje kovoti su Vilniaus „Lietuvos rytu“, nors tam gali sutrukdyti trijų faktų sutapimas.

Panevėžiečiai kristų į devintąją vietą, jei rytoj namie pralaimėtų „Juventus“, o „Nevėžis“ laimėtų likusias dvejas rungtynes.

Sezono pradžioje LKL pirmavęs Kėdainių klubas dabar į atkrintamąsias kovas gali patekti tik laimėjęs prieš „Neptūną“ ir „Pieno žvaigždes“ bei sulaukęs „Juventus“ pergalės Panevėžyje. (LR)

LKL čempionatas

Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Prienų „TonyBet“ 111:67 (37:17, 21:19, 29:17, 24:14). M.Gecevičius 24 (6/8 trit.), J.Palaciosas 16, S.Babrauskas 15, S.Jelovacas (3/4 trit.) ir G.Orelikas po 13, E.Bendžius 12/M.Lukauskis 23 (5/8 trit.), L.Kisielius 12, Ž.Janavičius 11.

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ – Klaipėdos „Neptūnas“ 81:68 (22:15, 22:16, 18:23, 17:14). Ž.Jonušas 20 (3/4 trit.), I.Bankevicas 16, E.Dimša ir D.Redikas po 8/T.Brazeltonas 17, V.Šarakauskas 14, M.Mažeika 10, E.Ulanovas 8.

Utenos „Juventus“ – Kėdainių „Nevėžis“ 93:59 (26:14, 17:19, 20:13, 30:13). A.Viskontas 20, N.Barinovas 15, A.Matthewsas 14 (15 atk. kam.)/T.Jogėla 19 (11 atk. kam.), G.Leonavičius 17, Ž.Kelys ir Š.Kulevičius po 10.

„Šiauliai“ – „Nevėžis“ 100:75 (22:26, 20:20, 30:16, 28:13). R.Giedraitis 18 (4/4 dvit.), J.Jucikas, A.Labuckas ir T.Leslie po 13/D.Griškėnas 20, I.Neliubovas 18, G.Vrbancas ir M.Kazonas po 12.

Likusios rungtynės:

balandžio 22 d. „Pieno žvaigždės“ – „LSU-Atletas“;

balandžio 23 d. „TonyBet“ – „Dzūkija“, „Neptūnas“ – „Nevėžis“, „Lietuvos rytas“ – „Šiauliai“, „Lietkabelis“ – „Juventus“;

balandžio 26 d. „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“, „Neptūnas „ – „TonyBet“, „Šiauliai“ – „Juventus“, „Nevėžis“ – „Pieno žvaigždės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.