EUROLYGA 2023

Ž.Ilgausko pilietybės klausimą dengia paslapties šydas

Tuo metu, kai Klivlando „Quicken Loans“ arenoje į viršų kilo Žydrūno Ilgausko marškinėliai „Cavaliers“ savininkas Danny Gilbertas prasitarė, kad aukštaūgis iš Lietuvos tapo JAV piliečiu, tuo patvirtindamas Lietuvoje prieš kelis mėnesius sklandančius gandus. Tačiau, regis, Ž.Ilgausko pilietybės klausimas dar nėra išspręstas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 22, 2014, 7:43 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:33 PM

LNK televizijos naujienų laida „Labas vakaras, Lietuva“ praneša, kad Lietuvos institucijos negavo jokios informacijos apie tai, kad 38 metų Žydrūnas Ilgauskas būtų gavęs JAV pasą.

Per du mėnesius nuo pilietybės suteikimo jis turėjo apie tai pranešti migracijos departamentui arba Lietuvos ambasadai JAV. Jis to nepadarė, todėl Lietuvos pilietybė iš jo dar neatimta.

„Kol kas mes jokių žinių apie tai neturime. Yra paruoštas užklausimas į JAV ambasadą Lietuvoje, gal ji galės suteikti žinių. Bet Lietuvos įstatyminė bazė nenumato, kad mes turėtume ieškoti ir teirautis“, - LNK sakė vidaus reikalų viceministras Elvinas Jankevičius.

Jeigu Ž.Ilgauskas gavo JAV pilietybę ir laiku apie tai nepranešė jam gresia bauda iki 5 tūkst. litų.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pavaduotojas Stasys Šedbaras sakė, kad iš buvusio krepšininko nebus galima atimti Lietuvos pilietybės, jei JAV neinformuos apie suteiktą šios šalies pilietybę. S.Šedbaras juokavo, kad Ž.Ilgauskas gali išsiduoti turintis dvigubą pilietybę tuo atveju, jei Lietuvoje bandys naudotis JAV pasu.

LNK televizijai Ž.Ilgausko šeimos nariai sakė, kad šis JAV pilietybės dar neturi, tačiau ketina prašyti.

Dvigubą pilietybę turi NHL rungtyniaujantis ledo ritulininkas Dainius Zubrus. Tiesa, JAV pilietybė jam buvo suteikta tuomet, kai Lietuvos įstatymai nebuvo tokie griežti dvigubos pilietybės klausimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.