EUROLYGA 2023

„Clippers“ šeimininku pasibaisėjo NBA žvaigždės ir net B.Obama

Net ir JAV prezidentas Barackas Obama sekmadienį griežtai sureagavo ir pasmerkė NBA komandos „Los Angeles Clippers“ savininko komentarus.

D.Sterlingas sukėlė audrą savo rasistiniais pareiškimais.<br>AP nuotr.
D.Sterlingas sukėlė audrą savo rasistiniais pareiškimais.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 27, 2014, 6:25 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:49 AM

„Clippers“ šeimininkas Donaldas Sterlingas atsidūrė milžiniško skandalo verpetuose, kai paviešintuose audio įrašuose galima girdėti, kaip jis liepia savo merginai nebekviesti juodaodžių į krepšinio rungtynes.

Vyras paminėjo buvusią „Los Angeles Lakers“ žvaigždę Magicą Johnsoną, sakydamas merginai: „Nekviesk jo į mano rungtynes, gerai?“.

NBA pradėjo tyrimą dėl šio įrašo, kuris buvo paviešintas TMZ tinklalapyje.

Net ir Malaizijoje keliaujantis JAV prezidentas B.Obama sekmadienį pavadino "Clippers" komandos savininko komentarus „neįtikėtinai rasistiniais pareiškimais".

M.Johnsonas pareiškė, kad jis nesilankys „Clippers“ rungtynėse, kol savininku liks D.Sterlingas.

„Miami Heat“ lyderis LeBronas Jamesas kreipėsi į NBA komisarą Adamą Silverį, kad šis imtųsi ryžtingų veiksmų, sakydamas: „Mūsų lygoje nėra vietos tokiems, kaip Donaldas Sterlingas“.

A.Silveris pareiškė, kad NBA pirmiausia nori patvirtinti įrašą ir ištardyti D.Sterlingą bei jo draugę.

Įraše vyras teiraujasi merginos apie jos prigimtį. TMZ pranešė, jog moteris Stiviano, kuri yra pusiau juodaodė, pusiau meksikietė, buvo įkėlusi nuotrauką su M.Johnsonu į internetą.

M.Johnsonas, savo ruožtu, pareiškė užuojautą savo draugams „Clippers“ klube – treneriui Docui Riversui ir įžaidėjui Chrisui Paului, jog šie turi dirbti tokiam žmogui, kaip D.Sterlingas.

Nekilnojamojo turto magnatas D.Sterlingas „Clippers“ įsigijo 1981 metais. Jis yra ilgiausiai NBA klubą valdantis žmogus, po to, kai pernai mirė „Lakers“ šeimininkas Jerry Bussas.

D.Sterlingas daug metų buvo pašiepiamas dėl taupumo, nes neleido daug pinigų „Cliipers“ komandai. Tiesa, pastaraisiais metais jis plačiau atvėrė piniginę, kad priviliotų į klubą Ch.Paulą ir trenerį D.Riversą.

2009 metais R.Sterlingas sutiko sumokėti 2,7 mln. dolerių, kad jam būtų panaIkinti kaltinimai dėl atsisakymo nuomoti apartamentus ispaniškai kalbančioms šeimoms ir juodaodžiams.

Jis retai apsilanko „Clippers“ rungtynėse, nors pastaruoju metu Los Andželo komanda žaidžia gerai ir šiuo metu kovoja atkrintamosiose varžybose su „Golden State Warriors“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.