EUROLYGA 2023

„Clippers“ savininko komentarai M.Jordaną ir įžeidė, ir supykdė

Nors NBA atkrintamųjų varžybų pirmojo etapo mačai įgauna pagreitį, o netikėtų rezultatų ir dramatiškų kovų netrūksta, lygos krepšininkai, treneriai ir gerbėjai ūžia ne dėl krepšinio.

M.Jordanas pažėrė kritikos M.Jordanas „Clippers" savininkui.<br>AP nuotr.
M.Jordanas pažėrė kritikos M.Jordanas „Clippers" savininkui.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 28, 2014, 3:26 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:12 AM

Labiausiai aptarinėjama tema - rasizmas. Dėmesio centre - „Los Angeles Clippers“ savininkas Donaldas Sterlingas.

JAV milijonierius, kurio turtas vertinamas beveik 2 mlrd. JAV dolerių, atsidūrė rasizmo skandalo epicentre po to, kai jis paliepė savo merginai nebekviesti juodaodžių į krepšinio rungtynes.

Vyras paminėjo buvusią „Los Angeles Lakers“ žvaigždę Magicą Johnsoną, sakydamas merginai: „Nekviesk jo į mano rungtynes, gerai?“.

Į ilgiausiai NBA komandą valdantį milijonierių ėmė skrieti kritikos strėlės - nuo ryškiausių NBA žvaigždžių iki JAV prezidento Baracko Obamos.

Griežtą poziciją išdėstė ir NBA legenda Michaelas Jordanas.

„Į tai žiūrių iš dviejų pozicijų - kaip dabartinis klubo savininkas (M.Jordanas yra „Charlotte Bobcats" savininkas - red.) ir kaip buvęs žaidėjas.

Kaip savininkas esu pasišlykštėjęs tuo, kad tokios draugiškos komandos savininkas galėjo taip bjauriai ir agresyviai pasisakyti. Esu įsitikinęs, kad Adamas Silveris (NBA komisaras - red.) atliks pilną tyrimą ir imsis atitinkamų veiksmų.

Kaip buvęs žaidėjas, esu įžeistas ir pasipiktinęs. Nei NBA, nei kitur nėra vietos rasizmui ir kitokioms neapykantos formoms, kokias išreiškė D.Sterlingas.

Esu pasibaisėjęs, kad toks neišprusimas vis dar egzistuoja mūsų šalyje ir aukščiausio lygio sporte. Lygoje, kur didžioji dauguma žaidėjų yra afroamerikiečiai, tokių dalykų negalime ir neturime toleruoti", - savo pranešime paskelbė M.Jordanas.

Beje, ketvirtosiose NBA atkrintamųjų varžybų serijos rungtynėse sekmadienio vakarą Los Andžele, kur „Clippers" pralaimėjo (97:118) „Golden State Warriors" ekipai, D.Sterlingo arenoje nebuvo. Šalia „Clippers" suoliuko sėdėjo tik komandos savininko žmona Shelley.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.