EUROLYGA 2023

Prieš D.Sterlingą protestavo „Heat“, pasibaisėjo ir žentas

Regis prieš „Los Angelo Clippers“ savininką Donaldą Sterlingą sukilo visi. Juo pasibaisėjo NBA legendos, lygos vadovybė, klubo žaidėjai ir personalas. Kritiką nerinkdamas žodžių išrėžė ir žentas.

D.Sterlingas mėgsta gražių merginų draugiją.<br>AP nuotr.
D.Sterlingas mėgsta gražių merginų draugiją.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2014, 10:11 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:03 AM

 „Clippers“ krepšinio operacijų direktoriaus pareigas užimantis savininko žentas Ericas Milleris kalbėdamas apie jo rasistinius pasisakymus nevyniojo žodžių į vatą. „Apgailėtina ir šlykštu“ - režė E.Milleris.

„Sporte ir apskritai visuomenėje nėra vietos rasizmui. Aš pažadu suteikti visapusišką paramą mūsų nuostabiems žaidėjams, treneriams ir personalui. Jeigu šie komentarai man kainuos darbo vietą, tai mažiausia kaina, kurią galiu sumokėti, kalbėdamas apie rasizmą“, - kalbėjo E.Milleris.

Su „Clippers“ solidarizavosi ir „Miami Heat“ komanda. Ji surengė analogišką tylų protestą, kaip ir Los Andželo ekipa.

Prieš rungtynes su „Charlotte Bobcats“ komanda „Heat“ krepšininkai išbėgo su baltais apšilimo marškinėliais, sustojo aikštės viduryje ir nusviedė marškinėlius ant žemės. Jie tęsė apšilimą su  išvirkščiais tamsiais marškinėliais.

NBA komisaras Adamas Silveris kalbėdamas su žurnalistais apie pradėtą tyrimą dėl „Clippers“ savininko rasistinių pasisakymų, patvirtino, kad lygos žaidėjai tikisi, kad verslininkui bus skirta griežčiausia nuobauda.

„Kai pasirodo vėžio žymė, ją reikia išpjauti nedelsiant. Manau, kad žaidėjai tą jaučia“, - CNN kalbėjo ir NBA žaidėjų asociacijos vykdomojo komiteto vadovas Kevinas Johnsonas.

Jis patikino, kad žaidėjai pasitiki naujuoju komisaru ir tiki, kad tris mėnesius dirbantis A.Silveris ras tinkamiausią būdą nubausti D.Sterlingą, kuriam „Clippers“ priklauso beveik 30 metų.

„Jie mano, kad jis nenusipelnė būti savininku. Sankcijos gali būti piniginės, gali būti nušalinimas. Žaidėjai yra įsitikinę, kad jis nenusipelno būti vadovu ir priklausyti NBA šeimai“, - kalbėjo K.Johnsonas.

Pasipiktinimą D.Sterlingo žodžiais išreiškė ne tik „Clippers“ žaidėjai bei treneris Docas Riversas, bet ir NBA legendos ir net pats prezidentas Barackas Obama.

D.Sterlingas atsidūrė milžiniško skandalo verpetuose, kai paviešintuose audio įrašuose galima girdėti, kaip jis liepia savo merginai nebekviesti juodaodžių į krepšinio rungtynes.

Vyras paminėjo buvusią „Los Angeles Lakers“ žvaigždę Magicą Johnsoną, sakydamas merginai: „Nekviesk jo į mano rungtynes, gerai?“.

NBA pradėjo tyrimą dėl šio įrašo, kuris buvo paviešintas TMZ tinklalapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.