EUROLYGA 2023

LKF prabilo apie šalies krepšinio opą

„Mums skauda dėl moterų krepšinio“, – sako Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas. Jis, LKF prezidentas Arvydas Sabonis ir kiti sėdo prie bendro stalo spręsti Lietuvos moterų krepšinio problemų.

A.Sabonio teigimu, pirmieji pokalbiai dėl moterų krepšinio paliko gerą įspūdį.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
A.Sabonio teigimu, pirmieji pokalbiai dėl moterų krepšinio paliko gerą įspūdį.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 30, 2014, 3:09 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:45 AM

Visi jie kartu bandys padėti krepšininkėms ateityje siekti geresnių rezultatų aikštelėje ir taip pat sulaukti didesnio tautiečių susidomėjimo.

Be to, po eilinės LKF konferencijos M.Špokas užsiminė apie sandorį su Kinija, kuris „bus labai didelis įvykis tiek mums, tiek jiems“.

Tartis su kinais – sudėtinga

LKF apie derybas su Kinijos krepšinio federacija pirmą kartą užsiminė dar prieš keletą mėnesių. Derybos pasiekė lemiamą tašką, bet dar liko nesudurtų galų.

„Kinija nėra Skandinavijos šalis, su kuria per dieną ar dvi galima viską nuspręsti, – šyptelėjo M.Špokas. – Liko du punktai, dėl kurių dar diskutuojame. Mes turime savo reikalavimus, jie – savo.“

Dėl ko nepavyksta susitarti, M.Špokas neatskleidė. Tačiau jo žodžiai intriguoja: „Tai bus labai didelis įvykis tiek mums, tiek jiems.“

M.Špokas užsiminė, kad LKF turi tikslą iš sandorio išpešti globalinės naudos – išvežti stovyklauti jaunimą į Kiniją.

Anksčiau ten jau yra stovyklavusios aštuoniolikmečių ir dvidešimtmečių rinktinės. Beje, vasarą Lietuvos moterų rinktinė namuose priims Kinijos komandą.

Taigi, nepaisant nebaigtų derybų, Lietuvos ir Kinijos bendradarbiavimas ir toliau vyksta be nesklandumų.

Moterims parengti trys planai

Moterų krepšinio problemų sprendimas dar taip pat ieškomas už uždarų durų. M.Špoko teigimu, moterų krepšinio populiarinimui paruošti trys planai, kuriuos dar reikia „išgryninti“. Esą tai bus padaryta per kitą posėdį liepos 1-ąją.

„Prieš keletą dienų dėl moterų krepšinio surengėme pirmąjį posėdį. Kalbėjome apie visus reikalus nuo mergaičių krepšinio iki nacionalinės moterų rinktinės. Posėdis visiems patiko“, – nedaugžodžiavo LKF prezidentas A.Sabonis.

Tuo tarpu M.Špokas patikino, kad su moterų krepšinio finansavimu problemų nėra. Tačiau esmė ta, kad nesklandumų kyla dar prieš nacionalinę moterų komandą.

„Problema yra kažkur iki rinktinės, – tvirtino M.Špokas. – Mūsų tikslas vienas: kad moterų krepšinis ateityje turėtų geresnius rezultatus.“

Jo teigimu, pirmieji darbai jau padaryti. LKF labai norėtų matyti dar daugiau jaunųjų krepšininkių. Tikimąsi suteikti galimybę perspektyviausioms merginoms kartu su vaikinais iki 15 metų išvykti į kelias krepšinio stovyklas per metus. Vaikai būtų motyvuojami stovyklomis užsienyje.

„Visi veržiasi dirbti su vaikinais. Tai yra garbė ir prestižas. Su merginomis to nėra“, - neslėpė M.Špokas.

Be to, ateityje moterų LKF taurės varžybose norima įsteigti piniginius prizus. Šiemet juos gavo tik vyrai, o moterų LKF taurės finale Panevėžyje prieš lemiamas vyrų kovas susikovusios dailiosios lyties atstovės negavo nė lito.

„Tai buvo pirmas mūsų bendras renginys. Ne viskas – iš karto“, – pabrėžė M.Špokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.