EUROLYGA 2023

Neįskaitytas S.Ibakos lemtingas metimas pražudė „Thunder“

„Jei NBA bausmė D.Sterlingui nebus griežta, atkrintamųjų mačai gali neįvykti“, – taip prieš tris atkrintamųjų varžybų susitikimus antradienio vakarą buvo nusiteikę NBA krepšininkai. Tačiau sprendimas išspirti rasizmo skandalą sukėlusį „Los Angeles Clippers“ savininką Donaldą Sterlingą iš NBA iki gyvenimo pabaigos leido toliau riedėti atkrintamųjų traukiniui numatyta linkme.

„Thunder“ – „Grizzlies“ mačo akimirka.<br>AP nuotr.
„Thunder“ – „Grizzlies“ mačo akimirka.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 30, 2014, 6:42 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:53 AM

Skandalo šešėlyje prireikė fotofinišo

Prieš penktąsias Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijos rungtynes tarp „Oklahoma City Thunder“ ir „Memphis Grizzlies“ komandų Oklahomoje krepšininkai nenustojo protestuoti dėl D.Sterlingo rasistinių žodžių.

Abiejų komandų žaidėjai per apšilimą marškinėlius apsivilko išvirkščiai. Be to, „Thunder“ žvaigždė Kevinas Durantas ant sportbačių užsirašė: „Tai tik krepšinis.“

„Thunder“ ir „Grizzlies“ nelaužė tradicijų. Rungtynės vėl buvo įtemptos ir komandoms vėl prireikė pratęsimo – jau ketvirtojo iš eilės šioje serijoje.   Paskutinėmis sekundėmis Fortūna šypsojosi „Grizzlies“, kurie po savotiško „fotofinišo“ 100:99 (30:25, 25:18, 21:27, 14:20, 10:9) palaužė „Thunder“.  

Serijoje iki keturių pergalių „Grizzlies“ pirmauja 3:2. Šeštosios rungtynės vyks Memfyje.  

Viskas galėjo pakrypti visai kita linkme, bet teisėjai neįskaitė su sirena pataikyto Serge‘o Ibakos metimo. Ispanijos pilietybę turintis Kongo puolėjas pratęsimo pabaigoje „Thunder“ atsiliekant 99:100 pataisė netikslų Kevino Duranto tolimą metimą.  

Vis dėlto atlikę vaizdo peržiūrą arbitrai nusprendė, kad krepšininkas nespėjo išmesti kamuolio ir dviejų taškų neįskaitė. „Grizzlies“ triumfavo.

Nugalėtojams Mike‘as Milleris pelnė 21, Zachas Randolphas (10 atk. kam.) – 20, Mike‘as Conley – 17 taškų.  

„Thunder“ ekipos neišgelbėjo trigubą dviženklį surinkęs Russellas Westbrookas (30 tšk., 10 atk. kam., 13 rez. perd.), K.Durantas pridėjo 26, Caronas Butleris ir S.Ibaka (12 atk. kam.) – po 15 taškų.    

„Bulls“ kelionės pabaiga

Lemtingą pergalę Rytų konferencijos ketvirtfinalyje iškovojo „Washington Wizards“ krepšininkai, kurie svečiuose 75:69 (23:15, 18:26, 20:11, 14:17) pranoko „Chicago Bulls“ ir serijoje triumfavo 4:1.

Šis rezultatas – kiek netikėtas, nes „Bulls“ reguliariajame sezone buvo aukščiau „Wizards“. Čikagos komanda Rytuose užėmė ketvirtąją, o „Wizards“ – penktąją vietą. Specialistai prognozavo, kad į pusfinalį žengs „Bulls“.

Tačiau Vašingtono komanda svečiuose žaidė pernelyg tvirtai, kad baigtų sezoną. „Wizards“ laimėjo visus tris išvykos mačus, o vienintelį pralaimėjimą patyrė namuose.

Lemtingame penktajame mače Čikagoje „Bulls“ krepšį atakavo vos 33 procentų taiklumu – tikslą pasiekė tik 25 metimai iš 75.

Nugalėtojams Johnas Wallas pelnė 24, Nene – 20, Bradley Bealas – 17 taškų.

Čikagos ekipoje Kirkas Hinrichas ir Jimmy Butleris surinko po 16 taškų, Tajaus Gibsono sąskaitoje – 12 taškų.

Nerezultatyviai žaidė abu „Wizards“ ir „Bulls“ centrai. Lenkas Marcinas Gortatas pasižymėjo 2 taškais, bet atkovojo 13 kamuolių, o 6 taškus įmetęs Joakimas Noah po krepšiu žaidė dar galingiau – sugriebė 18 atšokusių kamuolių.

„Wizards“ perkopė pirmąjį atkrintamųjų barjerą pirmą kartą nuo 2005-ųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.