EUROLYGA 2023

J.Valančiūną pažabojo K.Garnetto triukai

„Raptors“ antrametis Jonas Valančiūnas žaidžia kaip veteranas“, – pagarbiai apie 21 metų lietuvį prieš šeštąsias NBA atkrintamųjų varžybų Rytų konferencijos ketvirtfinalio rungtynes rašė „The Canadian Press“. Tačiau 37-erių Kevinas Garnettas lemiamu metu parodė, kas čia veteranas.

J.Valančiūnas serijoje su "Nets" renka vidutiniškai 12,2 taško ir atkovoja 10,5 kamuolio.<br>AFP/USA Today Sports/Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas serijoje su "Nets" renka vidutiniškai 12,2 taško ir atkovoja 10,5 kamuolio.<br>AFP/USA Today Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 4, 2014, 5:56 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:24 AM

Didžiąją rungtynių pertrauką J.Valančiūnas Brukline pasitiko visiškai tuščias. Surinkęs tris asmenines pražangas, antrajame kėlinuke aikštėje jis praleido vos minutę. Tuo tarpu „Nets“ užtikrintai pirmavo dviženkliu skirtumu.

K.Garnetto triukai

„Negali tiesiog atvažiuoti į Brukliną ir pasiimti pergalę. Tik ne tokioje situacijoje“, – perspėjo su J.Valančiūnu besigrūmęs K.Garnettas.

Antroje mačo pusėje J.Valančiūnas surinko 9 taškus, tačiau „Nets“ garvežys jau buvo nutolęs. Pats K.Garnettas baigė rungtynes su 13 taškų ir 5 atkovotais kamuoliais.

„Viskas buvo pastatyta ant kortos. Teko pasitelkti seniausius savo triukus. Tas pats bus ir septintosiose rungtynėse. Liksiu agresyvus“, – karingai prieš lemiamą akistatą nusiteikęs K.Garnettas.

Pamiršti švilpukus

Tuo tarpu J.Valančiūnas krimtosi. JAV žurnalistui Ryanui Wolstatui „centras“ teigė, kad tai buvo skaudžiausia „Raptors“ nesėkme šį sezoną. Aukštaūgio teigimu, Toronto klubas išleido iš rankų auksinę galimybę.

„Tai greičiausiai bus labiausiai įtemptos rungtynės mano karjeroje“, – neslėpė J.Valančiūnas.

Savo problemas dėl pražangų šeštajame mače jis aiškino taip: „Esu jaunas vyrukas. Turiu pamiršti švilpukus, daryti, ką galiu ir žaisti kietai.“

J.Valančiūno teigimu, norėdami perlipti „Nets“ barjerą „Raptors“ turi žaisti geriausią krepšinį. Ir, be abejo, gerokai pagerinti gynybą.

„Septintosiose rungtynėse negalime sau leisti taip gintis, – tikino J.Valančiūnas, netrukus ėmęs kalbėti keik optimistiškiau. – Rungtynės bus visai kitokios. Šeštasis mačas – jau istorija. Sekmadienį žaisime namie ir turėsime savo sirgalių užnugarį.“

Karuselių scenarijus

„Raptors“ treneriui Dwayne‘ui Casey nepatinka, kad jo auklėtiniai žaidžia taip nestabiliai. Tačiau jiems nebėra kur trauktis. Savo kelią jie privalės rasti lemiame mače sekmadienį.

Tiek D.Casey, tiek savo žaidimo neradęs vienas „Raptors“ lyderių Kyle‘as Lowry akcentavo, kad svečiai Brukline labai prastai gynėsi ir leido „Nets“ daryti, ką nori. Todėl kokių vaistų reikia „Raptors“ krepšininkams, akivaizdu.

„Ši serija klosto kaip linksmieji kalneliai, – vaizdingą palyginimą rado D.Casey. – Tačiau kitas mačas bus visiškai kitoks. Pergalė „Nets“ duos daugiau pasitikėjimo, bet laukia nauja istorija.“

Toronto komandai bus nelengva, nes „Nets“ pusėje – iniciatyva ir milžiniška patirtis. Brukline žaidžia tokie veteranai kaip K.Garnettas, Paulas Pierce‘as, Joe Johnsonas, daug matęs įžaidėjas Deronas Williamsas ir kiti.

Tačiau „Raptors“ turi savo pranašumų: jaunystę, daugiau fizinių jėgų ir tvirtą užnugarį – savo sirgalius.

„Žinau, kad mūsų vyrai atsities. Toronte būsime šviežesni ir kietesni“, – neabejojo D.Casey.

Skaičiai – „Raptors“ pusėje

Kaip atkrintamųjų varžybų serija baigiasi toms komandoms, kurios pirmauja serijoje 3:2 kaip „Raptors“? 89 proc. tų komandų eina į kitą etapą.

Kita vertus, kiti skaičiai Toronto komandai kelia prastus prisiminimus.

Paskutinį kartą šeštąją vietą Rytuose užėmusi komanda trečioje pozicijoje buvusį klubą nugalėjo prieš septynerius metus. 2007-aisiais tuomet dar „New Jersey Nets“ nugalėjo „Raptors“.

„Nugalėtojas pasiima viską. Lapkritį „Raptors“ toks rezultatas būtų tikęs, bet ne dabar. Tik ne tada, kai jie taip arti tikslo. Vienos rungtynės nulems viską“, – intriguoja „Toronto Sun“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.