EUROLYGA 2023

Sirgalių vaizdo įrašas: kaip teisėjai „žudė“ J.Valančiūną

Jauniems krepšininkams reikia užsitarnauti ne tik NBA žvaigždžių, bet ir teisėjų pagarbą. Tuo įsitikino sezoną sekmadienio vakarą liūdnai baigęs „Toronto Raptors“ lietuvis Jonas Valančiūnas. Teisėjavimu pasipiktinę „Raptors“ sirgaliai sukūrė vaizdo įrašą, kuriame surinktos labiausiai abejotinos pražangos 21 metų 213 cm ūgio vidurio puolėjui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 5, 2014, 6:28 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:27 AM

J.Valančiūnas skėsčiojo rankomis

Akivaizdu, kad arbitrų darbu liko nepatenkintas ir pats J.Valančiūnas. Po daugelio epizodų jaunasis aukštaūgis išpūtęs akis ir rankomis susiėmęs už galvos palydėdavo teisėjus.

Arbitrai J.Valančiūno pražangą dažniausiai švilpdavo šiam bandant blokuoti priešininkų metimus arba po nežymių kontaktų su varžovais.

„Vau“ – po teisėjo sprendimo fiksuoti J.Valančiūnui pražangą jam esą neleistinai blokavus M.Plumlee metimą, peržiūrėjęs pakartojimą teištarė mačo komentatorius.

Daug kartų Lietuvos rinktinės narys gaudavo pražangą puolime įsirėžęs į priešininką arba neteisingai pastatęs užtvarą, nors prisilietimas su „Nets“ krepšininkais būdavo minimalus.  

Tiesa, teisėjai skriaudė ne tik J.Valančiūną, bet ir kitus „Toronto Raptors“ krepšininkus. Tai akivaizdžiai matėsi lemiamose serijos rungtynėse Toronte, kur arbitrai negailestingai švilpė karjeros rungtynes atkrintamosiose sužaidusiam Amirui Johnsonui (20 tšk., 10 atk. kam. per 22 min. – Red.) ir antroje mačo pusėje praktiškai neleido jam žaisti, kol galiausiai užfiksavo šeštąją pražangą.

Serijoje su „Nets“ J.Valančiūnas vidutiniškai prasižengdavo 3,1 karto per rungtynes. Lygiai tiek pat, kiek ir reguliariajame sezone.

Nupirktos serijos kaltinimai

Mačo metu po eilinio abejotino sprendimo televizijos komentatoriai pratrūko: „Štai kodėl „Raptors“ taip nenorėjo žaisti su „Nets“. Nes gali nutikti keistų dalykų. Būkime atviri.“

Daugybės abejotinų sprendimų suerzinti „Raptors“ aistruoliai internetinėje erdvėje po finalinio švilpuko maišė arbitrus su žemėmis.

Sirgaliai mėtėsi kaltinimais, kad ši serija buvo nupirkta ir būtent teisėjai ištempė „Nets“ į pergalę.

 „Daugiau nebežiūrėsiu NBA. Rungtynių pabaigą nulemia nebe žaidėjai, o teisėjai. Gėda“, – piktinosi vienas iš daugelio įsiutusių „Raptors“ gerbėjų. 

„Sveikinimai teisėjams įveikus „Raptors“ komandą!“ – plūdosi „Raptors“ gerbėjai.

K.Garnetto atkirtis

Priekaištai teisėjams buvo žeriami visos serijos metu. Arbitrus viešai kritikavo ir „Nets“ treneris Jasonas Kiddas, kuriam už tai teko sumokėti 25 tūkst. JAV dolerių baudą.

„Raptors“ strategas Dwayne‘as Casey teisėjavimu piktinosi dar serijos pradžioje.

„Mėgstu savo pinigus, bet tikrai turėsiu gerai peržiūrėti rungtynių įrašą. Teisėjų sprendimai laužė mums nugarą. „Nets“ buvo geresni, bet leiskite viską išsiaiškinti natūraliai“, – pyko D.Casey.

Tuo tarpu „Nets“ veteranas Kevinas Garnettas, lemiame mače išjungęs J.Valančiūną ir leidęs jam įmesti vos tris taškus, sakė, kad tai yra NBA atkrintamosios ir teisėjai čia nebešvilpia „lengvų“ pražangų, kurias fiksuoja reguliariajame sezone.

Tačiau būtent tokių švilpukų serijoje sulaukė J.Valančiūnas – kiekvieną lietuvio prisilietimą prieš varžovų teisėjai traktuodavo itin jautriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.