EUROLYGA 2023

Gudrusis J.Kiddas ir „Nets“ žino, kaip įveikti NBA čempionus

„Toronto Raptors“ sirgaliai nubraukė ašarą, krepšininkai dar jaučia kartėlį, bet NBA aistruoliai Jono Valančiūno komandos mūšį su „Brooklyn Nets“ jau užmiršo. Elitinės lygos entuziastai plojo – geriausiai apmokamas „Nets“ klubas dabar stos prieš NBA čempionus „Miami Heat“ krepšininkus. O tai reiškia naujųjų laikų epopėjos tarp Karaliaus Jameso ir Paulo Pierce'o tęsinį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2014, 11:31 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:02 AM

Žalias kraujas

Tam, kad prikeltume senąsias dvikovas reikia nusikelti atgal – kai J.Valančiūną per paskutinį mačą šešėlyje palikęs Kevinas Garnettas ir lemiamą „Raptors“ metimą blokavęs P.Pierce'as buvo „Boston Celtics“ krepšininkai.

Kai tik buvo paskelbta, kad du daugiausia NBA uždirbusių dešimtuko nariai prisijungs prie Bruklino vaikėzų, amžinasis „Heat“ karys Dwyane'as Wade'as prakalbo apie pernešamą kraują.

„Tie vyrukai vis tiek žali“, - sakė D.Wade'as. Jis ir krūva gerbėjų Majamyje nepamiršta aktrintamojo etapo dvikovų su „Celtics“.

Nereikėtų pamiršti dar vieno smagaus istorinio fakto – K.Garnettas ir P.Pierce's vis dar jaučia kartėlį dėl Ray'aus Alleno sprendimo, kai šis po 2011-2012 metų sezono paliko Bostoną, sulaukęs „Heat“ pasiūlymo.

Pirmauja L.Jamesas

LeBrono Jameso ir P.Pierce'o dvikova – vienas beveik kasmetinis ritualas NBA atkrintamosiose. 29 metų Akrono legendos ir 36-erių P.Pierce'o susirėmimai atkrintamajame etape prasidėjo dar 2008 metais. Tada L.Jamesas „Cleveland Cavaliers“ klube žaidė su Žydrūnu Ilgausku, o P.Pierce'as siautėjo Bostone.

Jie tarpusavyje varžėsi 25-iuose atkrintamųjų mačuose. Čia pirmauja L.Jamesas, tačiau skirtumas – vos viena pergalė.

„Heat“ žvaigždė trylika kartų džiaugėsi pergale, o P.Pierce'as – dvylika. L.Jamesas vidutiniškai pelnydavo po 30,1 taško, atkovodavo 6,8 kamuolio ir atlikdavo 6,4 rezultatyvaus perdavimo.

„Heat“ laimėjo paskutines dvi serijas, kai tarpusavyje varžėsi L.Jamesas ir P.Pierce'as. Tai buvo 2011 metų Rytų konferencijos pusfinalis ir 2012-ųjų konferencijos finalas.

Ilgiau ilsėjosi

2012 metų Rytų konferencijos finalas „Heat“ sirgaliams buvo itin karštas. „Celtics“ tuomet serijoje iki keturių pergalių išsiveržė 3:2, tačiau tada savo žodį tarė L.Jamesas. Per šeštąjį mačą jis pelnė 45 taškus ir atkovojo 15-a kamuolių. „Heat“ išlygino seriją ir netrukus laimėjo lemiamą mačą, kai jų lyderis surinko 31 tašką ir atkovojo dvylika kamuolių.

„Antradienį būsiu arti šimto procentų pasirengimo“, - sakė L.Jamesas. Jis atsigaudinėja po traumos – susitrenkė šlaunies raumenį.

Kol „Nets“ krepšininkai liejo prakaitą ir dabar kruopščiai planuoja poilsį po įtemptos serijos su „Raptors“, „Heat“ treneriai suko galvą, kaip išjudinti savo komandos raumenis. Majamio krepšininkai nežaidė nuo balandžio 28 dienos, kai 4:0 užbaigė seriją su „Charlotte Bobcats“.

Pertrauka ne vienam sirgaliui iškėlė klausimą – ar „Heat“ nesurūdys – bet D.Wade'as turi atsakymą.

„Kiekvieną kartą, kai gauni progą pailsėti, tai išeina tik į gera“, - sakė jis.

Geras varžovas

„Nets“ žino, kaip nugalėti „Heat“ komandą. Bruklino krepšininkai per reguliarųjį sezoną visus keturis kartus nugalėjo čempionus, tad kyla įtarimas, kad Jasono Kiddo kariauna tyčia išsirinko šeštąją vietą, kuri leido iš pradžių kovoti su Toronto ekipa, o vėliau lėmė Majamį.

„Komandos dabar geriau pasirengusios, - sakė L.Jamesas. - Tu turi daugiau laiko parengi ekipą ir individualius krepšininkus. Bet tai, ką tu nuveikei per reguliarųjį sezoną, nesiskaito atkrintamosiose.“

„Heat“ šį sezoną mėgina iškovoti trečiąjį NBA titulą iš eilės bei pasiekti ketvirtąjį finalą per keturis sezonus. „Nets“ iššūkis bus rimtas ir leis nemažai ką įrodyti.

„Aš LeBroną laikau vienu geriausių krepšininkų istorijoje, - sakė P.Pierce'as. - Tai neįtikėtinas sportininkas, kuris jau dabar pranoko ne vieną legendą, apie kurią vis dar kalbame.“

P.Pierce'as šį sezoną vidutiniškai prie „Nets“ pergalių prieš „Heat“ komandą prisidėdavo 21-u tašku.

„Aš save laikau geru varžovu. Visada noriu žaisti prieš tuos, kurie vadinami geriausiais. Per tiek metų esu kovojęs su Kobe Bryantu, Vince'u Carteriu, Tracy McGrady“, - sakė P.Pierce'as. Jis į NBA žengė 1998 metais ir iki 2013-ųjų žaidė „Celtics“ klube.

Bus pasitempę

Trys iš keturių „Nets“ pergalių prieš „Heat“ komandą buvo pasiektos vieno taško skirtumu – 101:100, 96:95, 88:87. Trapūs rezultatai, tačiau visi pasiekti laikantis vienodos formulės – žemas penketas. Jose Johnsonas žaidė lengvuoju kraštu, P.Pierce'ui tekdavo sunkiojo krašto vaidmuo, o K.Garnettas „centruodavo“.

Tai formulė, kuria pasinaudojęs J.Kiddas sulipdė laiminčią „Nets“ komandą. Ji ik Naujųjų sulaukdavo galybės kritikos, nes rimtai strigo, bet panaudojus planą viskas apsivertė. Iš vienos pusės „Nets“ imtis žemesniojo penketo buvo priversta dėl Brooko Lopezo traumos. Tačiau liaupses skirti reikia J.Kiddui. Buvęs nuostabus įžaidėjas laiku įminė gautą mįslę.

Ir nepaisant šeštosios vietos, „Nets“ sezoną rytuose užbaigė turėdama antrąjį pagal gerumą pergalių procentą. O remiantis L.Jameso žodžiais, „Nets“ sužais dar stipriau.

„Kiekviena komanda atkrintamajame etape būna geresnė nei reguliariajame“, - sakė „Heat“ lyderis.

Tekstas parašytas remiantis usatoday.com, espn.go.com, nydailynews.com informacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.