EUROLYGA 2023

G.Krapikas: „Lietuvos rytą“ įveikti keturis kartus būtų sunkiau“

„Rungtynių su „Lietuvos rytu“ ažiotažas visada labai didelis. O kovojant pusfinalyje jis dar didesnis“, – prieš pirmąją LKL pusfinalio dvikovą tarp šalies krepšinio milžinų Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ sakė žalgirietis Vytenis Lipkevičius. Kauno klubas ruošiasi neįprastai serijai su vilniečiais, kurioje pergalės kaina išaugo kone dvigubai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2014, 12:26 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:35 AM

Pusfinalyje komandos kausis tik dėl dviejų pergalių, todėl žalgiriečių pergalė Vilniuje galėtų tapti lemiama.

„Norime laimėti Vilniuje ir Kaune tai padaryti dar kartą. Jei laimėsime sostinėje, „Lietuvos rytui“ bus sunkiau“, – apie pirmojo mūšio svarbą pasakojo V.Lipkevičius.

Kadangi kiekviena pergalė bus svarbi kaip deguonis, „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ krepšininkų pečius užgulė dar didesnė įtampa. Bet atrodo, kad žalgiriečių treneris Gintaras Krapikas jau pripratęs prie tokių darbo sąlygų.

„Šiame bare nieko naujo – spaudimas visada didelis. Nesvarbu, kokius žaidėjus turėtų „Žalgiris“, tikslai išlieka patys aukščiausi“, – pažymėjo specialistas.

Mėnesį komandos žaidimui vadovaujantis treneris džiaugėsi, kad komanda turėjo užtektinai laiko pasiruoši startui penktadienį ir dabar krepšininkai nekantrauja žaisti.

„Buvo pakankamai laiko pasiruošti pusfinaliui. Retai taip būna, kad turi beveik savaitę laiko. Net ir žaidėjų veiduose tai matyti. Norisi važiuoti ir žaisti“, – pabrėžė G.Krapikas.

– Kaip bandysite palaužti „Lietuvos rytą“?

– Paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse su „Lietuvos rytu“ padarėme daug neblogų dalykų. Nors mačą ir pralaimėjome, buvo gerų epizodų. Reikės juos pakartoti. Aišku, yra ką taisyti, bet tai ir darėme šią savaitę.

– Ar jūsų nekausto įtampa?

– Įtampa dirbant „Žalgiryje“ visada yra didelė. Reikalavimai čia didžiausi ir nesvarbu, kokia komanda, kokie žaidėjai žaidžia, – tikslai lieka tie patys. Šitame bare nieko naujo – spaudimas visada didelis.

– Kam parankesnė trumpesnė serija?

– Jei laimi, vadinasi, tokia serija buvo geresnė. Teoriškai, be abejo, keturis kartus nugalėti „Lietuvos rytą“ būtų sunkiau. Bet jiems irgi tas pat. Dar nesame su jais susitikę pusfinalyje, todėl pažiūrėsime, kaip čia bus. Serijoje iki keturių pergalių po pralaimėjimo pirmajame mače dar yra galimybė atsigriebti, o dabar pergalės vertė yra dar didesnė. Ypač pirmųjų rungtynių.

– Ar visi žaidėjai sveiki?

– Manau, kad visi galės žaisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.