EUROLYGA 2023

Patyčias kentęs R.Hibbertas pratrūko geriausiu sezono maču

Atkrintamosiose varžybose itin blankiai rungtyniavęs „Indiana Pacers“ vidurio puolėjas Roy‘us Hibbertas nutraukė skaudžių patyčių tiradą. Amerikietis per vieną mačą pelnė daugiau taškų, nei per septynis atkrintamųjų susitikimus iš aštuonių kartu sudėjus, o „Pacers“ 86:82 (23:23, 20:22, 25:19, 18:18) palaužė „Washington Wizards“ komandą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2014, 7:31 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:58 AM

Rytų konferencijos pusfinalio serijos iki keturių pergalių rezultatas lygus – 1:1. Artimiausi du mačai vyks Vašingtone.

„Geriausias dalykas, kurį gali padaryti – išgerti „Gatorade“ buteliuką per 4 sekundes. Kas NBA atkrintamosiose varžybose nepelno taškų ir neatkovojo kamuolio... Aš net nežaidžiau rungtynių ir padariau tiek, kiek tu“, – iš 27 metų 218 cm ūgio „centro“ juokėsi buvusi NBA žvaigždė Gilbertas Arenas.

„Šį vakarą su Roy‘umi Hibbertu pelnėme tiek pat taškų ir atkovojome tiek pat kamuolių“, – iš krepšininko šaipėsi ir karjerą NBA baigęs Tracy McGrady, kuris tą vakarą jokių rungtynių ir nežaidė.

Kritikos R.Hibbertas sulaukė dėl tragiškos nuo balandžio mėnesio pradžios demonstruojamos formos. NBA atkrintamosiose varžybose vienu geriausių lygos vidurio puolėjų tituluotas amerikietis per 21 minutę rinko vidutiniškai vos 4,6 taško ir 3,3 atkovoto kamuolio.

Dar vasarį jis žaidė NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, o per sezoną uždirba per 14 milijonų JAV dolerių.

Prieš antrąsias serijos rungtynės įsiutę „Pacers“ sirgaliai net nenorėjo, kad priekinės linijos žaidėjas mačą pradėtų starto penkete. Internetinė erdvė lūžo nuo patyčių iš prasto R.Hibberto žaidimo, kartais – netgi proto.

Bet R.Hibbertas į „Wizards“ krepšį įmetė 28 taškus ir bent trumpam užčiaupė kritikus. Tai – geriausias R.Hibberto šio sezono rezultatas.

R.Hibbertas per 33 minutes pataikė 10 dvitaškių iš 13 ir sugriebė 9 atšokusius kamuolius.

„Davidas Westas man nuolat primena viduryje vandenyno atsidūrusio ir išsigelbėjusio žmogaus pavyzdį. Niekas kitas tau nenumes gelbėjimosi rato. Turi išsigelbėti pats, - po mačo sakė R.Hibbertas. – Stabilumas nebuvo mano draugas. Bandysiu ir toliau žaisti taip agresyviai ir aktyviai.“

Kai likus žaisti 5 minutes „Pacers“ atsiliko 74:77, būtent R.Hibbertas ir Paulas George‘as inicijavo spurtą, po kurio Indianos klubas perėmė iniciatyvą ir palaužė „Wizards“ komandą.

Geriausiai R.Hibbertui talkino 14 taškų įmetęs George‘as Hillas, 12 pridėjo Lance‘as Stephensonas, 11 – P.George‘as.

„Wizards“ ekipoje lenkas Marcinas Gortatas (11 atk. kam.) surinko 21, Bradley Bealas (7 rez. perd.) – 17, Nene – 14 taškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.