EUROLYGA 2023

„Montepaschi“ mokesčių slėpimo skandale-K.Lavrinovičiaus pavardė

Buvęs Sienos „Montepaschi" prezidentas Ferdinando Minucci sulaukė naujų sankcijų. Sulaikyti mokesčių slėpimu įtariami F.Minucci ir dar trys jo kolegos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 9, 2014, 12:20 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:39 AM

Daugkartinio Italijos krepšinio čempiono Sienos „Montepaschi” klubo vadovai kaltinami nuslėpę 30 mln. eurų mokesčių.

Kaip skelbia Italijos žiniasklaida, F.Minucci ir jo buvę bendražygiai buvo sulaikyti ketvirtadienio rytą.  Sulaikymai taip pat įvykdyti Bolonijoje, Milane ir Riminyje.

Prieš dvejus metus tyrimą pradėjusiems pareigūnams užkliuvo dokumentuose pateikti kuklūs krepšininkų atlyginimų skaičiai.

„Serie A” lygoje ilgą laiką karaliavusio Sienos klubo vadovai įtariami mokesčių slėpimu mokant atlyginimus krepšininkams. 

Italijos finansų policija paviešino sąrašą buvusių septyniolikos „Montepaschi“ žaidėjų, kurių mokesčiai buvo slepiami. Tarp jų – ir Sienoje rungtyniavę lietuviai Rimantas Kaukėnas ir Kšištofas Lavrinovičius.

Pasak  „Il Corriere dello Sport“, nuo puolėjo K.Lavrinovičiaus atlyginimo nuo 2007-ųjų iki 2012-ųjų buvo nuslėpta 2,49 mln. eurų.

Tuo tarpu nuo Shauno Stonerooko atlyginimo – beveik 1,16 mln. eurų, nuo 2009 iki 2012 metų.

Kalbama apie didžiulius pinigus, kurie esą turėjo pasiekti valstybės iždą, bet įstrigo įvairiose užsienio bankų sąskaitose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.