EUROLYGA 2023

D.Songaila ragino pamiršti jo įspūdingą žaidimą

28 taškai, 12 dvitaškių iš 16, šeši atkovoti kamuoliai, du rezultatyvūs perdavimai, 34 naudingumo balai, taiklūs metimai lemiamomis atakomis, vikrūs judesiai puolime ir sumanūs veiksmai gynyboje.

Šou kūręs D.Songaila kratėsi liaupsių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šou kūręs D.Songaila kratėsi liaupsių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

May 9, 2014, 10:34 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:00 AM

36-erių Darius Songaila pražydo pirmajame LKL pusfinalyje, kuriame patyrusio puolėjo vedamas Vilniaus „Lietuvos rytas“ 90:85 palaužė Kauno „Žalgirį“ ir serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį 1:0.

„Pirmas pusfinalis – labai svarbus. Džiaugiuosi, kad sužaidėme gerai lemiamu momentu. Žinoma, nesitikėjome lengvų rungtynių. Bet šią Pergalę pamirštame, išeiname iš šitos salės ir ruošiamės antroms rungtynėms“, – sakė D.Songaila.

Vilniečių puolėjui teko atlaikyti ne vieną varžovų smūgį puolime, aistringai reaguoti į teisėjų švilpukus ir ne kartą iš nevilties susiimti už galvos. Dramatiškas mačas išsunkė D.Songailos jėgas, bet patyręs krepšininkas aistras ant parketo po mačo vertino ramiai.

Teisėjavimas kiekvienos rungtynėse sukelia daug aistrų, ginčių, bet tai krepšinio dalis. Niekas nesužaidžia idealiai. Teisėjai dirba savo darbą, mes – savo“, – kalbėjo puolėjas.

Vienas geriausių rungtynių šiame sezone sužaidęs Vilniaus ekipos puolėjas nepanoro vertinti savo pasirodymo.

„Šias rungtynes vertinu kaip laimėtas. Reikia pamiršti pasirodymą, nes sezono pabaigoje svarbiausia yra komandos rezultatas, o ne asmeniniai pasiekimai. Pamirškime tai ir ruoškimės kitoms rungtynėms“, – sakė D.Songaila.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.