EUROLYGA 2023

Geriausių JAV žaidėjų Europoje sąrašas – su dievuku T.Edney

JAV krepšinio naujienų portalas „Hoops Hype“ išrinko 25 geriausius Europoje rungtyniavusius amerikiečius per visą istoriją. Jame – ir du buvę Kauno „Žalgirio“ legionieriai.

2005-2006 m. Pirėjuje T.Edney žaidė kartu su lietuviais E.Žukausku ir R.Seibučiu.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
2005-2006 m. Pirėjuje T.Edney žaidė kartu su lietuviais E.Žukausku ir R.Seibučiu.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-09 17:32, atnaujinta 2018-02-14 03:15

Aukštas vietas sąraše užėmė Marcusas Brownas ir Tyusas Edney. Gynėjai išrikiuoti atitinkamai 5 ir 6 vietose.

Geriausiuoju išrinktas du kartus NBA čempionas Bobas McAdoo, po 14 metų karjeros stipriausioje lygoje, pasukęs Milano „Olimpia“ ir dar dvi Italijos komandas.   

Europoje jis du sykius laimėjo Eurolygą, kartą – Italijos čempionatą ir rinko vidutiniškai 26,1 taško bei atkodavo 10,2 kamuolio.  

Antras sąraše – Tel Avivo „Maccabi“ su Šarūnu Jasikevičiumi žaidęs Anthony Parkeris, trečias – buvęs Maskvos CSKA simbolis J.R.Holdenas, o septintas - lietuvių kilmės Joe Arlauckas.

„Žalgirio“ sirgalių dievukas T.Edney 1999 metais su Kauno komanda tapo Eurolygos čempionu ir Senąjį žemyną sužavėjo savo akrobatiniais reidais po krepšiu, nors jo ūgis – vos 178 cm.

40-ąjį gimtadienį vasarį atšventęs įžaidėjas profesionalo karjerą baigė 2010 metais. Būtent nuo „Žalgirio“ T.Edney pradėjo savo kelią Europoje, kai prieš tai neįsitvirtino „Sacramento Kings“ ir „Boston Celtics“ ekipose.

„Mažylis“ vėliau žaidė Trevizo „Benetton“, „Indiana Pacers“, Romos „Lottomatica“, Pirėjo „Olympiakos“ Bolonijos „Climamio“, Mariupolio „Azovmaš“, Sevilijos „Caja San Fernando“ ir Zgorželeco „Turow“.

Eurolygą T.Edney laimėjo tik su „Žalgiriu“. Finalo ketverte jis tapo naudingiausiu žaidėju.

Tuo tarpu M.Brownas „Žalgiriui“ su vieno sezono pertrauka Izraelyje atstovavo 2007-2011 metais ir būtent Kaune baigė savo karjerą.

Prieš tai taip pat 40 metų snaiperis rungtyniavo tokiuose klubuose kaip „Portland Trail Blazers“, „Detroit Pistons“, „Benetton“, Stambulo „Efes Pilsen“, Maskvos CSKA, Malagos „Unicaja“ ir „Tel Avivo „Maccabi“.

M.Brownas po du kartus laimėjo LKL ir BBL. Jis rezultatyviausių visų laikų Eurolygos krepšininkų sąraše užima antrąją vietą ir nusileidžia tik Juanui Carlosui Navarro.

Dešimtukas: 

1. Bobas McAdoo   

2. Anthony Parkeris   

3. J.R.Holdenas   

4. Nikos Galis (graikas, gimęs Naujojo Džersio valstijoje)

5. Marcusas Brownas   

6. Tyusas Edney   

7. Joe Arlauckas   

8. Dominique‘as Wilkinsas   

9. Mike‘as Batiste‘as   

10. Trajanas Langdonas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.