EUROLYGA 2023

Š.Jasikevičius: „Žinome, kad galime laimėti kitas rungtynes“

Pirmoji Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ ekipų akistata Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalyje baigėsi sunkia vilniečių pergale 90:85. „Sužaidėme blogai paskutines minutes“, - po rungtynių kalbėjo „Žalgirio“ įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius.

Š.Jasikevičius per 13 minučių pelnė 5 taškus.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Š.Jasikevičius per 13 minučių pelnė 5 taškus.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

May 9, 2014, 10:57 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:00 AM

38 metų 193 cm ūgio krepšininkas šiame mače per 13 minučių pelnė 5 taškus (1/2 dvitaškis, 1/2 tritaškis), atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir dukart suklydo.

Patyres įžaidėjas apgailestavo dėl prastai sužaistos rungtynių pabaigos ir gyrė „Lietuvos ryto“ puolėją Darių Songailą. Šis per 29 minutes pelnė 28 taškus, atkovojo 6 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

„Turėjome labai didelę galimybę iš čia išsivežti pergalę. Sužaidėme geras rungtynes. Taip, darėme klaidų. Kai kuriuos dalykus ir jie gerai atliko, bet tai yra normalu, tai gera komanda. Vis dėlto, turėjome gerą galimybę, bet paskutinėmis akimirkomis paprasčiausiai neišlaikėme ritmo, neatlaikėme įtampos“, - sakė Š.Jasikevičius.

- D.Songaila sužaidė fantastiškas rungtynes. Ar tai priekaištas „Žalgirio“ aukštaūgiams?, - lrytas.lt paklausė Š.Jasikevičiaus.

- Ne, nemanau. Mes turime rasti būdų kaip jį sustabdyti antrosiose rungtynėse. Ir, aišku, stengsimės tą padaryti. Jis sužaidė tikrai labai geras rungtynes.

- Ar tai, kad šiandien pralaimėjote ir neturite namų aikštės pranašumo turės didelę įtaką komandai?

- Mes žinome, kad galime laimėti kitas dvejas rungtynes. Bet jei galvosime, kad vien dėl to, kad čia atkakliai žaidėme, nuvažiavę į Kauną juos užmėtysime 20 taškų – tai bus atvirkščiai, jie mus užmėtys 20 taškų. Tai yra gyvybės ir mirties klausimas, paskutinės rungtynės ir turime išeiti su maksimalia koncentracija ir nekartoti klaidų, kurias padarėme.

- Atrodo, kad visos rungtynės būna atkaklios. Kas atsitinka pabaigoje?

- Nežinau, iš tikrųjų nežinau. Jei žinotume, gal dabar būtume Eurolygos „Top 8“. Tiesa, kad daugelio rungtynių pabaigoje sulūžtame. Bet nežinau, kaip tai pataisyti. Gal nepalikti tų įtemptų galų. Būtų smagu pabaigoje turėti bent 8 taškų pranašumą.

Daug rungtynių pralaimėjome pabaigoje. Ir šiandien turėjome šansą išsivežti pergalę, bet yra kaip yra. - Ką pirmadienį „Žalgirio“ krepšininkams reikia daryti kitaip?

- Agresyviau žaisti ir daryti mažiau klaidų. Kai kuriose situacijose „Lietuvos rytas“ norėjo daugiau kamuolį paimti. Neturime daryti tokių klaidų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.