EUROLYGA 2023

J.Palaciosas atsakė, kas jį labiausiai gniuždė po LKL pusfinalio

Maloniu siurprizu šį sezoną tapęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ aukštaūgis Juanas Palaciosas būtų galėjęs džiaugtis dėl puikaus sezono, tačiau komandos nesėkmė LKL pusfinalyje Kauno „Žalgiriui“ gerokai apkartino legionieriaus iš Kolumbijos nuotaiką.

J.Palaciosas pasakojo apie skaudžią nesėkmę LKL pusfinalyje ir motyvaciją, kuri stums komandą į priekį likusioje sezono dalyje.<br>M.Kulbio nuotr.
J.Palaciosas pasakojo apie skaudžią nesėkmę LKL pusfinalyje ir motyvaciją, kuri stums komandą į priekį likusioje sezono dalyje.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 16, 2014, 12:38 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:05 PM

Tačiau sezonas dar nesibaigė ir 29 metų 203 cm ūgio puolėjas dar turi motyvacijos baigti metus pakilia nata. Priešakyje – ne tik kova LKL mažajame finale, bet ir Jungtinės lygos atkrintamųjų varžybų kovos.

Į jas „Lietuvos rytas“ įsitrauks jau savaitgalį, pradėdamas pasirodymą ketvirtfinalyje su Liubercų „Triumf“.

Jungtinės lygos internetinei svetainei J.Palaciosas pasakojo apie skaudžią nesėkmę „Žalgiriui“ ir paskutinę galimybę pagriebti Eurolygos šiaudą.

– Kokia komandoje tvyro atmosfera po tokio pralaimėjimo?

– Sirgaliai net ir po pralaimėjimo liko su mumis. Bet „Žalgiris“ iš tiesų yra labai populiarus Lietuvoje. Kai jie laimėjo, buvo galima nesunkiai girdėti Kauno sirgalių džiaugsmą. O tai buvo skaudu. Tačiau reikia visą tai pamiršti ir ruoštis kitoms rungtynėms. Sezonas dar nesibaigė.

– Ar nebus per sunku po tokio kirčio ruoštis kitoms kovoms?

– Bus labai sunku. Kai iki gero sezono Lietuvoje trūko tik vienos pergalės, labai apmaudu. Tikrai nelengva grįžti į treniruočių salę. Bet tai yra profesionalo darbas. Turi tai daryti dėl sirgalių ir atiduoti jiems visą save.

– Ar padės tai, kad per Jungtinę lygą galite laimėti kelialapį į Eurolygos atranką?

– Taip, be abejo. Tai mums didelė motyvacija. Nebus lengva atsitiesti, bet stengsimės žaisti gerai ir gražiai baigti sezoną.

– Ką žinote apie „Triumf“ komandą?

– Jei atvirai, buvome taip susikoncentravę serijai su „Žalgiriu“, kad net nepagalvojome apie „Triumf“. Bet žinau tiek, kad tai stipri komanda ir lengva nebus.

– Kas lėmė tokį sėkmingą jūsų sezoną?

– Man asmeniškai sezonas iš tiesų geras. Paskutinis prisijungiau prie „Lietuvos ryto“ ir niekas iš manęs daug nesitikėjo. Turėjau būti pagalbinis ir suteikti komandos draugams poilsio minučių. Tačiau žaidimas vidurio puolėjo pozicijoje suteikė man naujų perspektyvų. Tapau universalesnis. Be to, daug patirties įgijau rungtyniaudamas Eurolygoje. Niekada per sezoną nesužaidžiau tiek daug rungtynių. O dvikovos su gerais varžovais privertė pasitempti.

– Kaip sekėsi atlaikyti įtemptą „Lietuvos ryto“ tvarkaraštį?

– Būdavo sunku keliauti ir neturėti laiko pasiruošti rungtynėms. Tačiau man patiko. Daugelis krepšininkų rinktųsi daugiau rungtynių nei treniruočių.

– Kaip „Lietuvos ryto“ žaidėjai reagavo į permainas trenerio poste, kurių šį sezoną netrūko?

– Jau anksčiau esu susidūręs su tokia situacija. Tiesiog reikia pritapti prie naujos žaidimas sistemos, bet svarbiausia, kad mano vaidmuo išliko toks pat. Todėl didelio skirtumo man nebuvo.

Tiesa, buvo keistoka LKL, nes treneris nusprendė, jog būsiu naudingesnis rungtynes pradėdamas nuo atsarginių suolo.

– Ar patiko Lietuva?

– Tai šauni vieta. Ypač, kai sušyla oras. Žmonės čia malonūs. Vilnius – lėtas, bet smagus miestas. Man čia viskas patinka. Ypač, kai dabar oras toks geras, mieste gali išvysti vis daugiau žmonių ir mėgautis gamta.

– Luizvilio universitete, kuriame žaidėte praeityje, žmonės pamišę dėl krepšinio. Ar galite palyginti tą atmosferą su Lietuva, kur krepšinis taip pat labai mylimas?

– Niekada nemaniau, kad kada nors dar pajusiu tokią ypatingą atmosferą, kokia tvyrojo Luizvilyje. Bet Lietuva – arčiausiai to jausmo. Tai daug ką pasako apie Lietuvą ir lietuvių meilę krepšiniui. Krepšininkus tai labai motyvuoja. Kai visi tave stebi, privalai žaisti gerai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.