EUROLYGA 2023

CSKA fiasko Milane išvers E.Messiną iš posto

„Stengėmės iškovoti bent jau bronzą, bet ir vėl patyrėme nusivylimą. Sveikinu „Barcelona“ ekipą. Labai gaila, kad mums Milane nepavyko pasirodyti geriau“, - apgailestavo Maskvos CSKA ekipos treneris Ettore Messina. Jo treniruojami rusai Eurolygos mažajame finale 78:93 nusileido „Barcelona“ ekipai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 19, 2014, 9:37 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:07 PM

Fiasko Milane vykusiose finalo ketverto varžybose patyręs italas patvirtino, kad pasibaigus šiam sezonui paliks komandą.

- Ar liksite CSKA ekipoje kitą sezoną?

- (Treneris nusišypsojęs pažvelgė į klausimą uždavusią žurnalistę) Jūs esate protinga mergina. Ir jūs viską žinote. Kaip ir visi, kurie yra čia. Man nereikia to kartoti. Ypač, kai sezonas dar nesibaigė.

- CSKA pralaimėjo šešerias rungtynes iš septynių. Ar tai jūsų priežastis?

- Nenoriu viešai detaliai analizuoti situacijos. Taip, tai viena iš priežasčių, bet ne tik. Atmosfera mūsų komandoje nėra ideali. Tai nėra naujiena. Su šia problema gyvename ne pastarąsias savaites, bet ilgą laiką. Kalbant apie rungtynes dėl trečiosios vietos, visi vis dar buvo paveikti pralaimėjimo „Maccabi“.

- Ar jūsų karjeroje Maskvos klube buvo didesnis nusivylimas, nei Milane?

- Sunku prisiminti. Tai tikrai didelis nusivylimas, dar labiau apsunkinęs antrą iš eilės sunkų sezoną.

- Po dviejų iš eilės pralaimėjimų „Lokomotiv“ ekipai Jungtinės lygos turnyre, manėme, kad atsisveikinate su komanda. Jūsų žodžiai spaudos konferencijoje buvo tiesa, ar būdas uždegti žaidėjus?

- Treneris siunčia komandai žinutę. Kartais kažką sako, kartais – sąmoningai tyli. Kaip bebūtų, tai ne visada pasiekia tikslą. Kartais treneris tiesiog negirdi. Kartais tai lyg žmona, kurią turite mylėti amžinai, nepriklausomai nuo jos makiažo, suknelės, aukštakulnių ir to, kaip atrodo ryte. Taip ir treneris. Komanda turi jį gerbti tomis dienomis, kai laimi, kai pralaimi, visada. Tačiau jei komanda jo nemyli ir nepasitiki, nieko nebus.

- Ar jūsų santykiai su žaidėjais šį sezoną buvo lyg santuoka be meiles?

- Gal. O gal ir ne. Deja, neturiu atsakymo į šį klausimą. Tai labai sunku, nes man ši komanda reiškia labai daug. Buvau su šia komanda net ir tada, kai turėjau būti kitur.

- Ar turėsite laiko pasiruošti rungtynėms su „Lokomotiv“? (Komandos ketvirtadienį žais Jungtinės lygos turnyre, - red.)

- Neturime kitos išeities. Žaidėjams tai bus didelis iššūkis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.