EUROLYGA 2023

Eurolygos finalo MVP T.Rice‘as: „Buvau ant savęs supykęs“

Tel Avivo „Maccabi“ įžaidėjas Tyrece‘as Rice‘as Eurolygos finalo ketvirtojo kėlinio pabaigoje prametė pergalę galėjusį išplėšti tolimą metimą ir su Madrido „Real“ teko žaisti pratęsimą. Tačiau įtūžęs 27 metų 185 cm ūgio amerikietis jame buvo negailestingas ispanams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 19, 2014, 12:46 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:14 PM

Keturiolika pelnytų taškų iš visų 26-ių vien per pridėtą laiką ir „Real“ krito ant kelių – „Maccabi“ per pratęsimą nušlavė Karališkąjį klubą 25:13.

„Kai pramečiau tą tritaškį, buvau labai nusivylęs ir ant savęs supykęs. Tokius metimus reikia pataikyti“, – rankose laikydamas naudingiausio finalo žaidėjo apdovanojimą Eurolygos žurnalistui sakė T.Rice‘as.

Prieš dvejus metus Vilniaus „Lietuvos ryte“ rungtyniavęs krepšininkas sunkiai galėjo patikėti tuo, kas įvyko prieš keletą minučių.

„Tai – neįtikėtinas jausmas. Negaliu jo apibūdinti ir paaiškinti. Manau, kad atsigauti prireiks savaitės ar dviejų“, – iš laimės vos žodžius rinko T.Rice‘as.

Krepšininkas pažymėjo, kad Tel Avivo komandos stiprybė sekmadienio vakarą buvo jų širdys ir užsidegimas.

„Mes kovėmės iki pabaigos. „Real“ yra geriausia komanda Europoje. Mums nebuvo likę nieko kito, tik kaip kautis iš širdies“, – pasakojo T.Rice‘as.

„Maccabi“ legionieriui smagiausia triumfuoti beveik 10 tūkst. geltonųjų aistruolių akivaizdoje. Tel Avivo komanda jautėsi lyg rungtyniaudama namie.

„Šie sirgaliai verti visų 98 taškų. Be tokių sirgalių, be tokio užnugario, mes nebūtume laimėję“, – įsitikinęs pirmąjį sezoną Tel Avive rungtyniaujantis T.Rice‘as.

Pirmasis krepšinio genijaus trofėjus

Kai Eurolygos ketvirtfinalyje „Maccabi“ Milane per dvi paskutiniąsias mačo minutes panaikino 12 taškų deficitą ir išplėšė pergalę, Tel Avivo ekipos treneris Davidas Blattas suprato, kad šį sezoną gali įvykti kažkas ypatingo.

„Bet kad šitaip, nesitikėjau“, – juokėsi D.Blattas, kuriam tai pirmasis Eurolygos čempionų titulas.

„Noriu mėgautis šia ypatinga akimirka ir neįtikėtinu 9 tūkstančių sirgalių palaikymu“, – šlovės spinduliuose maudėsi specialistas.

„Žinojome, kad turime tai, ko reikia. Norėjau, kad tik išlaikytume tą ritmą. Taip, prametėme tą paskutinį metimą ketvirtojo kėlinio pabaigoje, bet mes jau buvome paguldę „Real“ ant menčių. Žinojome, ką darome ir tikrai nusipelnėme titulo“, – neabejojo D.Blattas.

„Maccabi“ sezoną pradėjo labai sunkiai. Po tragiško starto Izraelio čempionate buvo kalbama net ir apie D.Blatto atleidimą. Bet sunkiai įsivažiavęs Tel Avivo garvežys finišo tiesiojoje tapo nebesustabdomas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.