EUROLYGA 2023

„Žalgiris“ LKL finale tikisi nebelipti ant to paties grėblio

Kauno „Žalgirio“ krepšininkų euforija po įveikto Vilniaus „Lietuvos ryto“ barjero LKL pusfinalyje baigėsi. Savaitę atsipūtę nuo krepšinio dramų, Lietuvos čempionai dabar ištroškę revanšo Klaipėdos „Neptūnui“, kuris LKL pirmenybėse šiemet žalgiriečius skriaudė du kartus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 21, 2014, 5:23 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:26 PM

„Turėjome pakankamai laiko pasiruošti, todėl finalui esame pasirengę ir tikimės, kad jis bus sėkmingas“, – prieš LKL finalo seriją rimtai nusiteikęs „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas.

Kauniečių vairininkas neatskleidė, kaip bandė motyvuoti auklėtinius kovai su „Neptūnu“. Bet pabrėžė, kad tai varžovas, kurio reikia saugotis.

„Klaipėdiečiai šį sezoną mus nugalėjo, todėl jie turi savo stipriųjų pusių, kurias prieš mus išnaudoja. Dabar mums reikės spręsti, kaip su tuo susitvarkyti“, – LKL finalo serijos išvakarėse sakė G.Krapikas.

„Daug kas priklauso nuo mūsų pačių. Nesvarbu, kur žaisime – namie, ar išvykoje, turime tą patį tikslą“, – „Neptūno“ namų aikštelės pranašumo nesureikšmino specialistas.

„Žalgirio“ vidurio puolėjas Robertas Javtokas tikisi, kad reguliariojo sezono scenarijus nebepasikartos.

„Tikiuosi, kad nebeklupsime už tų pačių dalykų, – sakė aukštaūgis. – Vidury sezono turėjome daug problemų. Neradome savo žaidimo. Dabar situacija šiek tiek pasikeitė.“

Be to, „Žalgiris“ trokšta reabilituotis po kluptelėjimais pažymėto dramatiško sezono. „Pusfinalyje su „Lietuvos rytu“ mes buvome perpildyti pykčio, nes visą sezoną nieko nesugebėjome parodyti“, – pridūrė R.Javtokas.

Paprašytas įvardyti „Neptūno“ stipriąsias puses, R.Javtokas išskyrė priešininkų priekinę liniją.

Kai „Neptūnas“ patiesė „Žalgirį“, vieną kartą klaipėdiečiai sėkmingai atakavo iš toli (10/25 trit, 40 proc.), o kitą laimėjo kovą po krepšiu 43:35, atkovodami 16 kamuolių po varžovų krepšiu.

„Neptūno“ priekinė linija yra fiziškai labai galinga. V.Šarakauskas ir S.Galdikas puikiai kovoja, o J.Sinica ir V.Vasylius atakuoja iš toli, bet lipa „ant lentos“. Tačiau jei dirbsime taip, kaip prieš „Lietuvos rytą“, su jais galime susitvarkyti“, – tikino žalgirietis.

Kiek R.Javtokas ir „Žalgiris“ tikisi sugaišti LKL finalo serijoje, kurioje yra įvardijamas favoritu?

„Negaliu to prognozuoti. Aišku, visada norisi, kad būtų kuo greičiau. Bet tiesiog tikiuosi, kad laimėsime, o kiek rungtynių reikės, tiek“, – į prognozes nesileido vienas Kauno klubo lyderių.

„Finalas yra finalas. Mums jis ne pirmas. „Neptūnui“ – pirmas, todėl manau, kad jie bus labai susikoncentravę. Bet esame gerai pasiruošę ir laukiame mūšių“, – nekantravo R.Javtokas.

LKL finalo serija Klaipėdoje startuoja ketvirtadienį. Pirmosios rungtynės prasidės 18 val. 40 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.