EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ komanda nenorėtų trumpinti mažojo finalo serijos

Prienų „TonyBet“ siūlo sutrumpinti LKL varžybų dėl trečiosios vietos seriją ir ją sužaisti dar šią savaitę, bet vargu ar taip įvyks. Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas pirmiau nori pabaigti Jungtines lygos kovas.

Kol kas nėra tiksliai žinoma, kada prasidės LKL mažasis finalas tarp Prienų „TonyBet" ir Vilniaus „Lietuvos ryto".<br>G.Šiupario nuotr.
Kol kas nėra tiksliai žinoma, kada prasidės LKL mažasis finalas tarp Prienų „TonyBet" ir Vilniaus „Lietuvos ryto".<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

May 22, 2014, 4:09 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:34 PM

Prienų klubas išsiuntė oficialų prašymą Lietuvos krepšinio lygai (LKL), siūlydamas sutrumpinti mažojo finalo seriją. Pagal lygos nuostatos, varžybos dėl 3-iosios vietos turėtų vykti iki 3 pergalių.

Bet „TonyBet“ komanda norėtų anksčiau pabaigti sezoną ir nelaukti, kol varžybas Jungtinėje lygoje pabaigs „Lietuvos ryto“ komanda.

„Mes siūlome, kad LKL mažojo finalo serija galėtų vykti iki vienos ar dviejų pergalių, – kalbėjo Prienų klubo direktorius Aurimas Bartuška. – Sutiktume žaisti šeštadienį ar sekmadienį Vilniuje“.

Tačiau Vilniaus klubas neplanuoja LKL mažojo finalo rungtynių žaisti šią savaitę.

„Jokių oficialių dokumentų ir prašymų dėl LKL mažojo finalo serijos nesame gavę, – sakė „Lietuvos ryto“ klubo direktorius Martynas Purlys. – Ketiname vadovautis lygos nuostatams, kurie buvo patvirtinti prieš sezoną“.

Pagal prieš sezoną priimtą LKL valdybos nutarimą, varžybas Lietuvos čempionate vilniečiai baigs po Jungtinės lygos kovų.

Vilniečiai trumpiausiu keliu įveikė Jungtinės lygos ketvirtfinalį, serijoje iki trijų pergalių 3:0 pranokę Liubercų „Triumf“. Paskutinę pergalę (97:87) Rusijoje „Lietuvos rytas“ iškovojo trečiadienį.

Tačiau dabar Vilniaus komanda ruošiasi gegužės 28 dieną prasidėsiančiai Jungtinės lygos pusfinalio kovai su „Nižnij Novgorod“.

Įveikę šį Rusijos klubą, vilniečiai patektų į Jungtinės lygos finalą ir užsitikrintų kelialapį į Eurolygos atrankos varžybas.

LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas trečiadienį teigė, jog dar negavo Prienų klubo rašto, bet jų pageidavimus žino.

„Svarstomi keli variantai, – sakė R.Brazauskas. – Bet kol kas negaliu plačiau komentuoti - tai darbiniai klausimai“.

Šiuo metu „Lietuvos rytui“ negali padėti akies traumą besigydantis Renaldas Seibutis.

Prienų klubas taip pat turi problemų dėl traumuotų žaidėjų, bet dar kėblesnėje situacijoje atsidurtų, jei mažasis finalas prasidėtų birželio mėnesį.

„Mūsų krepšininkų kontraktai baigiasi birželio 1 dieną. Reikėtų sudaryti naujas sutartis, jau pradėjome derybas su agentais, – sakė Prienų klubo direktorius A.Bartuška. – Vis dėlto, dar tikimės, kad galbūt pavyks susitarti su Vilniaus klubu dėl sutrumpintos serijos.

Mes suprantame, kad „Lietuvos rytui“ dabar labai svarbi Jungtinė lyga, per kurią jie gali laimėti kelialapį į Eurolygos atranką. Tačiau jie vis tiek savaitgalį treniruosis, tad galėtų vietoj pratybų sužaisti su mumis".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.