EUROLYGA 2023

„Neptūnas“ su M.Mažeika ruošia metų staigmeną

Prienų „TonyBet“ krepšininkai du kartus gniaužė pergalę LKL pusfinalyje ir buvo pakeliui į išsvajotąjį finalą, bet abu sykius liko it musę kandę. Klaipėdos „Neptūno“ gynėjas Martynas Mažeika Prienuose pataikė pergalingą metimą po aštraus reido link krepšio, o Klaipėdoje „TonyBet“ viltis laidojo negailestingu dvitaškiu iš vidutinio nuotolio. 

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2014-05-22 08:38, atnaujinta 2018-02-13 16:05

Tokių svarbių metimų 29 metų 192 cm ūgio krepšininkas savo karjeroje dar nebuvo metęs. Bet istorinis šansas kovoti dėl LKL aukso neišgąsdino klaipėdiečio.

„Taip jau susiklostė, kad kamuolys paskutinėse atakose buvo mano rankose. Tuo metu apie nieką negalvojau. Tik žinojau, jog laiko liko nedaug, todėl reikia bent kamuolį išmesti į krepšį, kad kažkokį šansą turėtume“, – portalui lrytas.lt pasakojo Klaipėdos didvyriu tapęs M.Mažeika.

Jis tiesiog labai nenorėjo grįžti į Prienus, kur pasiekti pergalę lemiamose rungtynėse būtų labai sudėtinga.

Vietoj kelionės atgal į priešo teritoriją, M.Mažeika su visa „Neptūno“ komanda rinkosi švęsti pergalės prie bendro stalo. Krepšininkai sveikino vieni kitus ir su šeimomis paminėjo pirmąjį „Neptūno“ patekimą į LKL finalą.

Tačiau šventės baigėsi ir klaipėdiečiai neketina apsiriboti antrąja vieta. Finale „Neptūną“ egzaminuos „Žalgiris“, prieš kurį Klaipėdos komanda šį sezoną laimėjo net tris kartus – abiejuose LKL čempionato susitikimuose (81:73 ir 88:79. – Red.) ir draugiškame Vlado Garasto taurės turnyre (79:77). Žalgiriečiai uostamiesčio klubą įveikė tik LKF taurės rungtynėse dėl bronzos (91:67).

„Antroji vieta – labai didelis pasiekimas, bet nesinori taip baigti sezono. Esame nugalėję „Žalgirį“, todėl bandysime už to užsikabinti ir kovoti. Šį sezoną jau įsitikinome, kad jei patys žaidžiame gerai, galime kovoti prieš visus. Tikrai neketiname pasiduoti „Žalgiriui“ ir eisime iki galo“, – karingai prieš LKL finalo seriją iki keturių pergalių nusiteikęs M.Mažeika.

„TonyBet“ apšvarinęs M.Mažeika ir „Neptūnas“ tęsia medžioklę. Kazys Maksvytis su savo kariauna iš pasalų ruošia didžiausią šių metų vagystę – LKL čempionų sosto perėmimą iš Kauno „Žalgirio“.

LKL finalo serija startuoja gegužės 22-ąją Klaipėdoje. Gegužės 26-ąją komandos susitiks Kaune, 28-ąją – Klaipėdoje, 31-ąją – Kaune. Jei prireiks – birželio 3-ąją Klaipėdoje, birželio 6-ąją Kaune, o septintosios rungtynės birželio 9-ąją vyks Klaipėdoje.

– Kaip manote, tris kartus „Neptūnui“ pralaimėję žalgiriečiai jūsų bijo?lrytas.lt paklausė M.Mažeikos.

– Nemanau. Tai – patyrę, labai aukšto lygio krepšininkai. Bet bus įdomu pasižiūrėti.

– Ką laikytumėte serijos favoritu?

– „Žalgirį“. Kauniečiai yra žaidę daugiau tokių svarbių rungtynių. Tačiau „Neptūnas“ – jauna, kylanti komanda. Tikrai nepasiduosime ir žaisime iki pabaigos.

 – Nugalėti „Žalgirį“ dar keturis kartus – utopija?

 – Be abejo, laimėti vieną mačą žymiai lengviau nei visą seriją. Bet pasikartosiu – tikrai neketiname pasiduoti. Tikiu, kad galime nugalėti. Jei netikėtume, nebūtų ko važiuoti į Kauną.

– Namų aikštės pranašumą finale turės „Neptūnas“. Ar jis turės įtakos serijoje?

– Abejoju. Atkrintamosiose namų aikštė gali kažką nulemti tik paskutinėse rungtynėse.

– „Neptūnas“ turi istorinę galimybę pirmą kartą laimėti LKL ir netgi gauti vietą Eurolygoje. Ar tai nepridės jums jaudulio?

– Dar negalvojame apie eurolygas. Aišku, Eurolyga – labai stiprus pavadinimas, bet mūsų mintyse – tik artimiausios rungtynės su „Žalgiriu“. Žinome, kad varžovas yra aukščiausio lygio ir stengsimės pasipriešinti bei nugalėti.

– Ar „Žalgiris“ sustiprėjo po paskutinės jūsų pergalės tarpusavio mūšyje Kaune, kuris pareikalavo vyr. trenerio Sauliaus Štombergo galvos?

 – Po tų rungtynių žalgiriečiai labai susiėmė ir dabar demonstruoja geresnį žaidimą. Tuo buvo galima įsitikinti LKL pusfinalio serijoje su Vilniaus „Lietuvos rytu“. „Žalgiris“ laimėjo sunkiai, bet tokios pergalės sustiprina komandą psichologiškai. Žaisti su žalgiriečiais dabar bus kur kas sunkiau nei sezono viduryje.

– Kaip po permainų trenerio poste pasikeitė „Žalgirio“ žaidimas?

– Kiekvienas pasikeitimas sukrečia komandą. Susidarė įspūdis, kad „Žalgirio“ krepšininkai dabar dar labiau atsiduoda kiekvienoms rungtynėms ir nebenori daryti dovanėlių. Tai matėsi LKL pusfinalyje. „Žalgiris“ demonstravo tikrai aukšto lygio krepšinį.

– Kokie „Žalgirio“ ginklai „Neptūnui“ yra neparankiausi?

– Mums svarbiausia susitvarkyti su savo žaidimu, o tada viskas bus gerai. Jei rungtyniaujame gerai, galime nugalėti daug ką.

– Kokia atmosfera tvyro rūbinėje prieš finalo seriją?

– Užsidegimo mums nereikia. Nes jei būname pernelyg užsivedę, taip ir sudegame. Manau, kad visi ramiai priimsime šį iššūkį. Kuo ramiau, tuo mums geriau.

 – Ar „Neptūno“ sirgaliams galite pažadėti, kad nebenaikinsite jų nervų ląstelių paskutinių sekundžių trileriais?

 – Suprantu, kad žiūrovams patinka ir krepšinį tokios rungtynės puošia, bet norėtųsi išvengti tokių pabaigų (Šypsosi. – Red.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.