EUROLYGA 2023

Maskvos CSKA prezidento kėdė kaista iš vidaus

Rusijos čempionų trenerio Ettore Messinos dienos CSKA klube jau, regis, yra suskaičiuotos, keli krepšininkai vasarą taip pat paliks Maskvą, bet permainų gali būti ir daugiau. CSKA komandos prezidentas Andrejus Vatutinas taip pat negali jaustis ramiai savo poste.

Rusijos spauda rašo, kad CSKA tarybos vadovą S.Ivanovą pasiekė krepšinio komandos sirgalių laiškas, kuriuo prašoma pakeisti Maskvos klubo prezidentą A.Vatutiną (dešinėje).<br>G.Šiupario nuotr.
Rusijos spauda rašo, kad CSKA tarybos vadovą S.Ivanovą pasiekė krepšinio komandos sirgalių laiškas, kuriuo prašoma pakeisti Maskvos klubo prezidentą A.Vatutiną (dešinėje).<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 22, 2014, 1:27 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:45 PM

Rusijos dienraštis „Sport-express“ rašo, kad trečiadienį atkeliavo sirgalių laiškas, adresuotas CSKA tarybos atstovui Sergejui Ivanovui, kuris yra ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino administracijos vadovas.

Laiške aistruoliai esą reikalauja surasti klubui naują prezidentą. Pastaraisiais metais CSKA krepšinio klubui vadovavęs A.Vatutinas užsitraukė nemalonę, kai po Eurolygos finalo ketverto turnyro kritikavo E.Messiną.

„Per dvejus metus CSKA klube E.Messinai taip ir nepavyko sukurti komandos“, – italų treneriui įgėlė A.Vatutinas.

„Sport-express“ priminė, kad E.Messina yra vienas sėkmingiausių trenerių per Eurolygos istoriją. Būtent šiam italui treniruojant komandą, CSKA tapo Eurolygos čempione 2006 ir 2008 metais.

Rusijos sporto dienraštis teigė, kad atsakomybę už prastus rezultatus – nesėkmę Eurolygos finalo ketverte ir pavojų Jungtinėje lygoje, kurios ketvirtfinalyje CSKA 0:2 atsilieka nuo Krasnodaro „Lokomotiv“, turėtų prisiimti ir klubo vadovas.

2009 metais klubo prezidentu tapęs A.Vatutinas per savo karjerą Maskvos klube pakeitė kelis trenerius. Jevgenijus Pašutinas, Duško Vujoševičius ir Jonas Kazlauskas vadovavo komandai, kol vėl buvo pakviestas E.Messina.

Nuoseklumo trūko ir renkantis žaidėjus, nors klubo rėmėjas „Norilskij Nikel“ kasmet skiria kosminę sumą – apie 2 mlrd. rublių (142 mln. litų), o tai sudaro didžiąją biudžeto dalį.

Tačiau net ir turint tiek pinigų, Maskvos klubui per retai pavyksta įsigyti tokius stabilius žaidėjus, kaip Ramūnas Šiškauskas ir J.R.Holdenas.

„Sport-express“ nuomone, per penkerius metus geriausias A.Vatutino sandoris buvo, kai 2012 metais per NBA lokautą daliai sezono į CSKA buvo sugrįžęs Andrejus Kirilenka.

Daugiau mažiau lūkesčius išpildė Sonny Weemsas, Aaronas Jacksonas, Kyle'as Hinesas, Vitalijus Fridzonas.

Tuo tarpu Drew Nicholasas, Sani Bečirovičius, Bobanas Marjanovičius, Dionte Christmasas, Sammy Mejia Maskvos klube buvo net nepastebėti.

Buvo supirkta daug žvaigždžių, bet Zoranas Planiničius, Jamontas Gordonas, Jeremy Pargo, Jamontas Gordonas, Nenadas Krstičius, Milošas Teodosičius irgi nepateisino lūkesčių.

Vis dėlto, pavojingiausias signalas A.Vatutinui yra minėtas sirgalių laiškas.

Jei jis buvo skirtas CSKA tarybai bei jos vadovui S.Ivanovui, o žinia buvo nutekinta, galima spėti, kad A.Vatutino dienos Maskvos klube irgi yra suskaičiuotos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.