EUROLYGA 2023

R.Kurtinaitis: „Jokia mano ekipa niekada taip blogai nežaidė“

„Atrodėme kaip krūva mėgėjų, kuriems teko žaisti su Eurolygos komanda“, - apmaudo neslėpė Rimas Kurtinaitis. Trečiadienį Maskvos srities „Chimki“ košmariškas sezonas pasiekė kulminaciją, kai Jungtinėje lygoje ekipa 64:84 pralaimėjo Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ ekipai. Ketvirtfinalio seriją iki trijų pergalių R.Kurtinaičio ekipa varžovams pralaimėjo 0:3.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 22, 2014, 9:13 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:05 PM

Fiasko priminė ir kitus sezono smūgius – nepavykusį pasirodymą Eurolygos atrankoje, atsisveikinimą su Europos taure aštuntfinalyje.

„Sveikinu varžovus su pelnyta pergale, - sakė R.Kurtinaitis. - O dėl mūsų komandos – aš niekada neturėjau tokios ekipos. Mes nusileidome visose kategorijose: fizinio pasirengimo, tvirtumo ir noro.“

54 metų treneris pabrėžė, kad tai prasčiausiai žaidžianti jo ekipa karjeroje. Buvęs ir Vilniaus „Lietuvos ryto“, ir Rygos VEF treneris sakė, kad ekipos žaidimą lėmė ir keletas šalutinių faktorių. Vienas jų – pertrauka iki atkrintamojo etapo pradžios.

- Kas jums sukėlė daugiausia problemų?, - sportbox.ru paklausė R.Kurtinaičio.

- Skirtinguose mačuose „Nižnij Novgorod“ komandą į priekį vedė vis kiti krepšininkai.

- Ar daug įtakos tokiam jūsų žaidimui turėjo ta ilga pertrauka?

- Esu tai minėjęs daugiau nei vieną kartą. Jeigu nežaidi daugiau nei mėnesį, tai ne tik sumažina komandos žaidimo lygį, bet ir kiekvieno krepšininko atsakomybės jausmą. Tai mums ir nutiko. Per sezoną pasiekėme keletą rekordų, gerų rezultatų, bet paaiškėjo, kad tai jokios naudos neatnešė. Svarbiausiose rungtynėse vyrukai negalėjo parodyti charakterio.

- Gal nuvertinote varžovą?

- Ne. Mes rimtai rengėmės kovoms su „Nižnij Novgorod“ komanda. Žinojome, kad turėsime rimtą varžovą, kuris savo kietumą įrodė dar Europos taurėje. Beje, „Nižnij Novgorod“ net nesitikėjo peržengti šio barjero. Pavyzdžiui Dimitrius Chvostovas gegužės 31 dieną planavo vestuves. Dabar jas veikiausiai reikės nukelti.

„Nižnij Novgorod“ komanda Jungtinės lygos pusfinalyje žais su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.