EUROLYGA 2023

Legionierių duona. J.Mačiulis ir L.Kleiza pratrūko

Jonas Mačiulis ir Linas Kleiza buvo rezultatyviausi per pirmąsias Graikijos lygos finalo ir Turkijos lygos pusfinalio rungtynes, Dariaus Maskoliūno komanda privertė Lenkijos čempionus žaisti penktąjį pusfinalio mačą, Rimantas Kaukėnas buvo gailestingas savo buvusiai ekipai, o be Deivido Gailiaus likusi Liublianos „Olimpija“ per pratęsimą ktiro pirmame Slovėnijos lygos finalo mūšyje.

J.Mačiulis net 8 taškus pelnė per pirmąjį kėlinį, kuriame buvo rezultatyvesnis negu visa varžovų komanda.<br>AP archyvo nuotr.
J.Mačiulis net 8 taškus pelnė per pirmąjį kėlinį, kuriame buvo rezultatyvesnis negu visa varžovų komanda.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

May 23, 2014, 2:35 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:41 PM

Toks buvo ketvirtadienis užsienio lygų atkrintamosiose varžybose kovojantiems Lietuvos krepšinio atstovams.

Rezultatyviausias. Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkams pirmajame kėlinyje susikrautos persvaros užteko, kad pergale pradėtų Graikijos lygos finalo seriją.

Čempiono vardą ginantis „Panathinaikos“ nerezultatyviose pirmosiose rungtynėse namie nugalėjo amžiną varžovą Pirėjo „Olympiakos“ klubą 59:56.

„Žaliųjų“ pergalės pamatus padėjo Jonas Mačiulis. Jis žaidė 32 min., pelnė 15 taškų (6/6 dvitaškių, 0/5 tritaškių, 3/4 baudų), atkovojo 8 kamuolius ir išprovokavo 6 pražangas. Lietuvis per Graikijos lygos rungtynes dviženklį taškų skaičių surinko pirmą kartą nuo vasario vidurio.

J.Mačiulis net 8 taškus pelnė per pirmąjį kėlinį, kuriame buvo rezultatyvesnis negu visa varžovų komanda – „Panathinaikos“ šią dvikovos dalį laimėjo 19:6.

Trečiajame kėlinyje atsigavusi Pirėjo komanda sumažino atsilikimą iki 2 taškų, bet Atėnų ekipai pavyko atsilaikyti.

„Labai gerai pradėjome, bet po to nusiraminome. O žaidžiant su „Olympiakos“ atsipalaiduoti negalima nė akimirkai. Jie iškart tuo pasinaudojo ir vėl pakilo į kovą“, - rungtynių eigą komentavo J.Mačiulis.

Tiek jį, tiek kitus mačo dalyvius nemaloniai nustebino tai, kad Atėnų olimpinėje arenoje liko daug tuščių vietų. „Pirma kartą matau, kad per tokias svarbias rungtynes būtų tiek mažai žiūrovų. Man sunku paaiškinti, kodėl žmonės neatėjo. Visi krepšininkai kovoja, miršta aikštėje, todėl tikiuosi, jog per kitas rungtynes sirgalių bus daugiau“, - sakė „Panathinaikos“ treneris Fragiskos Alvertis.

Antrosios serijos iki trijų pergalių rungtynės vyks pirmadienį Pirėjuje.

Pratrūko. Turkijos lygos pusfinalio seriją galingai pradėjo Stambulo „Fenerbahce“ klubas, namie nugalėjęs šių metų šalies taurės laimėtoją Izmyro „Karsiyaka“ komandą 88:69. Pranašumą Linas Kleiza ir jo komandos draugai įrodė ne iškart. Du kėlinius vyko lygi kova ir „Fenerbahce“ pamažu tolti pradėjo tik po didžiosios pertraukos. O ketvirtajame kėlinyje žaidimas vyko pagal šeimininkų sąlygas.

Šįkart sėkmingai rungtyniavo pastaruoju metu kukliai prie „kanarėlių“ pergalių prisidėdavęs L.Kleiza. Jis per 26,5 min. pelnė 17 taškų (4/4 dvitaškių, 3/6 tritaškių) ir buvo rezultatyviausias Stambulo ekipos žaidėjas.

„Mums jo labai trūko, - apie lietuvį kalbėjo „Fenerbahce“ treneris Željko Obradovičius. – Bet mes žinojome, kad jis gali ir privalo žaisti geriau“.

Pusfinalyje komandos kovoja iki trijų pergalių, o „Fenerbahce“ užduotis bus truputį palengvinta, nes „Karsiyaka“ pirmąsias namų rungtynes privalės žaisti be žiūrovų. Turkijos lyga šią bausmę Izmyro klubui skyrė už nederamą sirgalių elgesį per ketvirtfinalio rungtynes su Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa.

Be to, „Karsiyaka“ klubas buvo nubaustas 22 tūkst. lirų (26,7 tūkst. litų) pinigine bauda.

Emocijų kaina. Kovą dėl patekimo į Lenkijos lygos finalą tęsia Dariaus Maskoliūno treniruojama Sopoto „Trefl“ komanda. „Trefl“ ketvirtose pusfinalio rungtynėse namie nugalėjo čempionės vardą ginančią Zelionos Guros „Stelmet“ ekipą 71:57 ir išlygino serijos rezultatą 2:2.

Lemiamos penktosios rungtynės vyks sekmadienį Zelionoje Guroje.

Permainingą ketvirtąjį mačą „Trefl“ pradėjo spurtuodamas 9:0, bet varžovai greitai atsigavo po šalto dušo ir ilgai pirmavo.

Dvikovos lūžis įvyko trečiojo kėlinio viduryje, kai savitvardą prarado pavojingiausias „Stelmet“ priekinės linijos žaidėjas Vladimiras Dragičevičius. Jis iš pradžių trinktelėjo alkūne „Trefl“ puolėjui Simui Buterlevičiui, po to sviedė kamuolį varžovui į galvą ir buvo nubaustas dviem pražangomis, tarp jų technine.

Po šio incidento „Trefl“ pradėjo žaisti kaip iš natų, S.Buterlevičius tritaškiu persvėrė rezultatą ir jo komanda paskutinį ketvirtį laimėjo 24:8.

„Trefl“ įžaidėjas Šarūnas Vasiliauskas per 22 min. pelnė 8 taškus (4/5 dvitaškių, 0/2 tritaškių), labai netaikliai atakavęs S.Buterlevičius per 27 min. pelnė 4 taškus (0/1 dvitaškio, 1/5 tritaškių, 1/2 baudų) ir atkovojo 6 kamuolius.

„Stelmet“ gynėjas Mantas Česnauskis nežaidė.

Finale „Stelmet“ ir „Trefl“ dvikovos laimėtojai žais su reguliariojo sezono nugalėtoju Zgoželeco „Turow“, kuris pusfinalio serijoje 3:0 įveikė Radomo „Rosa“ klubą.

Netaiklus. Rimantas Kaukėnas vėl nudžiugino Sienos „Montepaschi“ aistruolius, bet šįkart visai kitaip negu džiugindavo tada, kai pats vilkėjo „Montepaschi“ aprangą. Buvęs ilgametis Sienos ekipos žaidėjas, dabar atstovaujantis Emilijos Redžo „Grissin Bon“ klubui atakavo labai netaikliai ir nesutrukdė „Montepaschi“ iškovoti pergalę antrose Italijos lygos ketvirtfinalio rungtynėse.

Jose Sienos komanda namie 88:84 nugalėjo Emilijos Redžo ekipą, o R.Kaukėnas per 26 min. pelnė tik 5 taškus (1/5 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 3/4 baudų).

„Grissin Bon“ po trijų kėlinių atsiliko net 19 taškų skirtumu. Paskutinę minutę atsilikimas sumažėjo iki 2 taškų, bet išlyginti rezultato svečiams nepavyko.

R.Kaukėnui „Mens Sana“ arenos krepšys buvo užrištas ir per pirmąjį ketvirtfinalio mačą. Antradienį lietuvis įmetė 3 taškus (1/6 dvitaškių, 0/4 tritaškių, 1/2 baudų), bet tąkart „Grissin Bon“ iškovojo pergalę 85:82.

O „Grissin Bon“ treneris Massimiliano Menetti pabrėžė, kad jo komandai R.Kaukėnas yra neįkainojamas net tada, kai nežaidžia rezultatyviai: „Esu labai patenkintas visų žaidėjų nusiteikimu ir kovingumu. Pavyzdžiui, R.Kaukėnas įmetė mažai, bet visas rungtynes buvo komandos dvasinis lyderis“.

Dabar komandos persikels į Emilijos Redžą, kur žais trečiąsias ir ketvirtąsias serijos rungtynes. Ketvirtfinalyje kovojama iki trijų pergalių.

Pratęsimas. Be traumuoto Deivido Gailiaus žaidžianti Liublianos „Olimpija“ pirmose Slovėnijos lygos finalo rungtynėse sukūrė didelių problemų čempionės vardą ginančiai Novo Mesto „Krka“ ekipai.

Atkaklias rungtynes Novo Meste šeimininkai laimėjo tik po pratęsimo 85:81.

„Olimpija“ krepšininkai sugebėjo atsitiesti trečiajame kėlinyje atsilikdami 15 taškų skirtumu, paskutinę ketvirtojo kėlinio sekundę svečių puolėjas Dino Muričius tritaškiu išlygino rezultatą, bet per papildomas minutes stipresnė vėl buvo „Krka“.

Finale žaidžiama iki trijų pergalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.