EUROLYGA 2023

Š.Marčiulionis sukritikavo jaunųjų krepšininkų gyvenimo būdą

Lietuvos krepšinio legenda Šarūnas Marčiulionis tarp jaunųjų krepšininkų įžvelgė išmaniųjų technologijų sukeltą ydą. „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Viskas bus gerai“ 49 metų savo vardo krepšinio akademijos vadovas skundėsi, kad vaikai negali atsiplėšti nuo socialinių tinklų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 27, 2014, 10:26 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:12 AM

„Kiekvienas vaikas neatsižymėjęs negali žaisti krepšinio, – pastebėjo Š.Marčiulionis. – Nežinau, kur mes riedame, bet daug pozityvumo nematau. Treneriai turi surinkti iš vaikų visą elektroniką ir ją slėpti.“

Laidoje Š.Marčiulionis pasakojo ir apie daugiau pagundų. Talentingiausią jaunimą jau nuo mažų dienų stebi agentai. Jaunuosius krepšininkus Š.Marčiulionis stengiasi apsaugoti neįsileisdamas jų į akademijas.

„Toks gyvenimas, kad tėvai bando į savo 12-14 metų vaiką žiūrėti kaip į projektą. Kartais tėvai daugiau stengiasi nei patys vaikai. Ta komercija pradeda lįsti. Po to sukiojasi visokie skautai, agentai. Jei visa tai neprilimpa prie susikoncentravusio vaiko, tai viskas gerai, jis eina pirmyn. Bet kai kuriuos tai išblaško. Yra labai daug tokio triukšmo, šiukšlių“, – apie per didelį dėmesį talentingiausiems krepšininkams pasakojo Š.Marčiulionis.

Jis pastebėjo, kad Š.Marčiulionio krepšinio akademija nedraudžia vaikams išvykti ar rinktis kitų variantų tobulėti. Anaiptol, Š.Marčiulionis pats būtų linkęs patarti vaikams ir jų tėveliams priimti geriausius sprendimus.

Tačiau, anot Š.Marčiulionio, retas, kuris išklauso nuomonės. „Mažai, kas klauso. Išvažiuoja pro kitas duris. Visi nori užlipti ant savo grėblio“, – teigė Š.Marčiulionis.

Paklaustas, ar Lietuvoje auga nauja būsimų žvaigždžių karta, Š.Marčiulionis sakė: „Ji visada po truputį auga. Bet norisi, kad būtų vis geriau. Daugiau geresnių vaikų. Esu patenkintas mūsų akademijos komandiniais laimėjimais, bet noriu daugiau žvaigždučių.“

Vaikams jis patarė ir vasarą gyventi su krepšinio kamuoliu, daryti fizinius pratimus, analizuoti save. O tėveliams Š.Marčiulionis siūlė keisti fizines bausmes į naudingesnes.

„Reikia ne lupti duoti, o atsispaudimus, atsilenkimus, „kengūras“ daryti. Tegul bausmės būna prasmingos, kurios gali praversti gyvenime“, – teigė buvęs krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.