EUROLYGA 2023

M.Gecevičius: „Per vieną naktį kažko smarkiai nepakeisi“

„Per vieną naktį kažko ypatingai nepakeisi. Varžovai turbūt žais panašiai kaip pirmose rungtynėse – daug mes iš toli. Turime tai labiau išanalizuoti, kad geriau sektųsi juos stabdyti”, - sakė Martynas Gecevičius. „Lietuvos ryto” snaiperis su komandos draugais Žemutiniame Naugarde šįvakar žais Jungtinės lygos pusfinalio antrąsias rungtynes prieš „Nižnij Novgorod”.

M.Gecevičius buvo rezultatyviausias pirmųjų pusfinalio serijos rungtynių žaidėjas Vilniaus komandoje.
M.Gecevičius buvo rezultatyviausias pirmųjų pusfinalio serijos rungtynių žaidėjas Vilniaus komandoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis, specialiai lrytas.lt, Žemutinis Naugardas

May 29, 2014, 1:29 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:52 AM

Trečiadienį seriją iki trijų pergalių Rusijos klubas pradėjo pergale 87:81. Šeimininkai iš toli metė dažniau nei iš arti: 15 iš 33 tritaškių ir 14 iš 29 dvitaškių.

Toks rusų stilius M.Gecevičiaus nenustebino: „Žinojome, kad ši komanda taip žaidžia – meta daug tritaškių ir visi gerai pataiko, įskaitant aukštaūgius. Tam ruošėmės, bet „Nižnij Novgorod” sužaidė tikrai gerai”.

Pats M.Gecevičius buvo rezultatyviausias – iš savo 23 taškų 21 surinko tritaškiais, pataikęs 7 iš 11. Bendras „Lietuvos ryto” tolimų metimų taiklumas irgi buvo didmeistriškas (52 proc., 12/23), bet tikslą pasiekė tik 39 proc. dvitaškių.

„Pritrūko kažkiek susikaupimo, kažkiek sėkmės. Rungtynės vyko lygiai, bet visą laiką turėjome problemų dėl atkovotų kamuolių po savo krepšiu. Jie pasiėmė nemažai kamuolių ir įmetė lengvų taškų”, - kalbėjo M.Gecevičius.

Kovą po krepšiais vilniečiai pralaimėjo 30:36, nepaisant to, kad Juanas Palaciosas vienas sugriebė 13 kamuolių. Pridėjęs 18 taškų, kolumbietis tapo mačo naudingiausiu žaidėju – 31 balas.

Didžiausia „Lietuvos ryto” problema pirmajame pusfinalio mače tapo atsarginiai. Rungtynes pradėję penki vilniečiai surinko 72 taškus ir sugriebė 24 kamuolius, o keturi nuo suolo pakilę „Lietuvos ryto” žaidėjai įmetė tik 9 ir atkovojo 3.

„Mūsų rotacija dabar nėra didelė, gal pritrūkome ir jėgų”, - pripažino M.Gecevičius.

Pirmojoje dvikovoje kertiniai „Lietuvos ryto” žaidėjai ant parketo paliko begalę jėgų. M.Gecevičius žaidė 36 min., naudingiausias mačo krepšininkas J.Palaciosas (31 balas, 18 taškų, 13 atkovotų kamuolių) – 34, Gediminas Orelikas – 30, Omaras Cookas – 29.

Žemutiniame Naugarde Vilniaus ekipos treneriai turi tik dešimt krepšininkų. Traumuoti Eimantas Bendžius ir Renaldas Seibutis liko Vilniuje, o su komanda į Žemutinį Naugardą atskridęs Antanas Kavaliauskas nėra registruotas Jungtinės lygos varžyboms.

Antrajam pusfinaliui vilniečiai rengėsi įprastu režimu. 10 val. papusryčiavę, vidurdienį surengė treniruotę. Žemutinio Naugardo sporto rūmai yra visiškai šalia „Oka” viešbučio, todėl kelionė netrunka nė penkių minučių.

Beje, tame pat viešbutyje varžybų dienomis apsistoję ir šeimininkai – „Nižnij Novgorod” krepšininkai.

Jungtinės lygos pusfinalio serijos antrąjį mačą nuo 18 val. 30 min. transliuos „Lietuvos ryto” televizija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.