EUROLYGA 2023

Buvęs „Microsoft“ vadovas už rekordinę sumą nusipirko „Clippers“

Sterlingų šeima rado, kam parduoti „Los Angeles Clippers“ komandą. Los Andželo klubo vadžias perims buvęs „Microsoft“ vadovas Steve‘as Ballmeris.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 30, 2014, 9:18 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:14 AM

ESPN praneša, kad sandorio vertė – 2 milijardai JAV dolerių. Kad susitarimas galutinai įvyktų, belieka sulaukti NBA patvirtinimo.

Joks kitas NBA klubas nebuvo nupirktas už tokią didelę sumą. Ankstesnis rekordas buvo pasiektas dar šį sezoną, kai už 550 milijonų nupirkta „Milwaukee Bucks“ ekipa.

Be to, taip brangiai per visą istoriją nebuvo įsigyta jokia profesionali Šiaurės Amerikos sporto komanda.

„Tai, kad klubo savininku tapo S.Ballmeris – didelis laimėjimas „Clippers“ ir visam Los Andželui“, - džiaugėsi NBA legenda Magicas Johnsonas, kuris taip pat buvo minimas tarp kandidatų perpirkti komandą.

Muzikos magnatas Davidas Geffenas už klubą Sterlingams siūlė 1,6 milijardo, o Los Andželo investuotojai Tony Ressleris ir Steve‘as Karshas – 1,2 milijardo.

S.Ballmeris taps turtingiausiu sporto komandos savininku. „Forbes“ apskaičiavo, kad jo turtas siekia 20,3 milijardo.

Verslininkas pernai bandė įsigyti „Sacramento Kings“ komandą ir perkelti ją į Sietlą, tačiau tam prieštaravo NBA. Šį kartą S.Ballmeris neketina „iškraustyti“ „Clippers“ į kitą miestą.

S.Ballmeris „Microsoft“ dirbo nuo 2000 iki 2014-ųjų.

Buvęs „Clippers savininkas Donaldas Sterlingas turėjo parduoti komandą po rasizmo skandalo. NBA jį privertė ieškoti naujo savininko, nubaudė 2,5 mln. bauda ir uždraudė lankytis lygos rungtynėse iki gyvenimo pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.